Negativní růst - přehled, ekonomická a obchodní analýza

Negativní růst znamená pokles hodnoty během stanoveného období. To je běžně pozorováno v ekonomické, průmyslové a obchodní analýze. Negativní růst je obvykle vyjádřen jako procento za určité časové období.

Negativní růst

souhrn

  • Negativní růst znamená pokles hodnoty během stanoveného období.
  • Negativní růst ekonomiky nastává, když hrubý domácí produkt (HDP) meziročně klesá.
  • To lze běžně pozorovat ve fázi zralosti a relativního poklesu životního cyklu průmyslu.

Negativní růst v ekonomickém kontextu

Ekonomika země může zažít negativní růst, když její hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) Hrubý domácí produkt (HDP) je standardním měřítkem ekonomického zdraví země a ukazatelem její životní úrovně. HDP lze také použít k porovnání úrovní produktivity mezi různými zeměmi. se rok od roku snižuje. HDP se vztahuje na dolarovou hodnotu veškerého konečného zboží a služeb vyrobených na území dané země v daném roce. Čtyři hlavní hnací síly HDP jsou výdaje na individuální spotřebu, investice, čistý vývoz a vládní výdaje.

Pokud reálný hrubý domácí produkt země poklesne po dobu dvou nebo více čtvrtletí, znamená to recesi v hospodářském cyklu. Negativní míry růstu jsou často doprovázeny poklesem reálného příjmu, zvyšováním nezaměstnanosti Nezaměstnanost Nezaměstnanost je termín označující jednotlivce, kteří jsou zaměstnatelní a hledají zaměstnání, ale nemohou si najít práci. Kromě toho nemají lidé v pracovní síle nebo skupině lidí, kteří jsou k dispozici pro práci, vhodné zaměstnání. a snížila produkci.

Negativní růst v podnikání

Negativní růst lze identifikovat v podnikání provedením horizontální analýzy k identifikaci meziročních poklesů. Horizontální analýza zahrnuje pro srovnání trendu finanční výsledky napříč několika fiskálními obdobími. Přesnou identifikaci záporného růstu lze provést na nominálním nebo přiměřeném základě.

Identifikace záporného nominálního růstu je dosažena při meziročním srovnání zůstatku účtu. Je to užitečná metrika k posouzení, zda se podnik zmenšuje z hlediska rozsahu. Řekněme například, že pozemky, budovy a zařízení společnosti (PP&E) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) PP&E (nemovitosti, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucí výdaje meziročně klesají; lze odvodit, že společnost prodává nebo zlikviduje svá kapitálová aktiva. Nakonec to může znamenat snížení očekávaných budoucích peněžních toků, které mají být generovány z jejích produktivních aktiv.

Identifikace úměrného záporného růstu je dosaženo vytvořením běžné velikosti účetní závěrky. Z účetní závěrky lze vytvořit běžnou velikost vydělením rozvahových účtů celkovými aktivy nebo vydělením rozvahových účtů celkovými výnosy.

Horizontální analýza běžných finančních výkazů umožňuje sledovat trendy po určitou dobu. Například pokud mezi roky běžných účtů nákladů na prodané zboží existuje negativní růst, znamenalo by to, že růst výnosů společnosti byl rychlejší než růst jejích nákladů na prodané zboží Náklady na prodané zboží (COGS) Prodaného zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS často zvyšuje svou hrubou ziskovost.

Pozorování negativního růstu v životním cyklu průmyslu

Životní cyklus odvětví je teoretický rámec používaný k analýze vyspělosti odvětví. Čtyři fáze životního cyklu odvětví jsou:

Negativní růst - životní cyklus odvětví

1. Spouštěcí fáze

Počáteční fáze je obdobím, kdy hráči v tomto odvětví zaznamenávají rychlý rostoucí růst. Je často obtížné určit vůdce odvětví, protože všichni hráči v tomto odvětví čelí značnému riziku. Počáteční fáze se obecně vyznačuje rušivou technologií a nabízí potenciál pro rozsáhlý růst.

2. Fáze konsolidace

Fáze konsolidace je obdobím stabilního pozitivního růstu, kdy se začínají objevovat hráči z oboru. Vyznačuje se několika společnostmi, které ovládají značné množství podílu na trhu. Celkově průmyslová odvětví ve fázi konsolidace rostou rychleji než ekonomika.

3. Fáze dospělosti

Fáze dospělosti představuje období, kdy všichni průmysloví hráči nabízejí podobné hodnotové nabídky a konkurence je primárně řízena na základě cen. Vede to ke snížení negativního růstu ziskových marží pro hráče v tomto odvětví.

4. Relativní fáze poklesu

Fáze relativního poklesu ukazuje, že průmysl roste pomaleji než ekonomika. V této fázi je běžné vidět minimální nebo negativní růst podílu na trhu a ziskovosti.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.
  • Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt Hrubý národní produkt (HNP) je měřítkem hodnoty veškerého zboží a služeb produkovaných obyvateli a podniky země. Odhaduje hodnotu konečných produktů a služeb vyráběných obyvateli země bez ohledu na místo výroby.
  • Životní cyklus odvětví Životní cyklus odvětví Životní cyklus odvětví zobrazuje různé fáze, kdy podniky v daném odvětví fungují, postupují a propadají se. Životní cyklus odvětví obvykle
  • Ekonomická deprese Ekonomická deprese Ekonomická deprese je událost, kdy je ekonomika ve stavu finančních otřesů, často je výsledkem období negativní aktivity založené na míře hrubého domácího produktu (HDP) země. Je to mnohem horší než recese, s výrazným poklesem HDP, a obvykle trvá mnoho let.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found