Čistý investiční příjem - přehled, komponenty a daňové důsledky

Čistý investiční výnos (NII) je celkový příjem před zdaněním, který investor obdrží ze svého portfolia investičních aktiv. NII je generován z dividend, kapitálových zisků Kapitálový zisk Kapitálovým ziskem je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice v důsledku zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. nebo podobné výnosy související s investicí. Níže je uveden vzorec pro čistý investiční příjem.

Čistý investiční příjem

Čistý investiční výnos - komponenty

1. Návratnost investic

Při výpočtu čistého investičního příjmu z investičního portfolia Investiční portfolio Investiční portfolio je soubor finančních aktiv vlastněných investorem, který může zahrnovat dluhopisy, akcie, měny, hotovost a peněžní ekvivalenty a komodity. Dále se odkazuje na skupinu investic, které investor používá k dosažení zisku a zároveň se stará o zachování kapitálu nebo aktiv. , je třeba nejprve vypočítat celkovou návratnost investic z aktiv portfolia. Celkové výnosy z investic mohou zahrnovat následující:

  • Kapitálové zisky: Zisky z prodeje akcií, dluhopisů nebo jiných aktiv.
  • Zájem: Úrokové platby z držení dluhopisů, spořicích účtů, depozitních certifikátů a dalších způsobů půjčování peněz.
  • Dividendy: Platby distribuované akcionářům akcií - mohou být ve formě hotovosti nebo akcií.
  • jiný: Včetně výnosů z anuit, licenčních poplatků, nájemného atd.

2. Investiční výdaje

Po výpočtu výnosů je třeba sečíst výdaje spojené s investicemi a odečíst je od výnosů z investic. Výsledkem bude čistý investiční příjem. Investiční výdaje mohou zahrnovat:

  • Transakční poplatky: Provize za zprostředkování, podílový fond Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich poplatky za načtení, poplatky za výběr z anuity atd.
  • Maržový úrok: Úrokové poplatky vzniklé v důsledku půjček na maržový účet na nákup / prodej cenného papíru.
  • Průběžné poplatky: Poplatky za investiční poradce, roční poplatky za správu investičních fondů, poplatky za registrované účty, mimo jiné.
  • jiný: Poplatky za registraci daní, poplatky za finanční plánování a další poplatky přímo související s investováním.

Daňové důsledky

Čistý investiční příjem lze vypočítat pro jednotlivce, trusty, majetky a korporace a používá se pro účely daňového výkaznictví. Každá země ukládá odlišné daňové zákony pro každý subjekt s čistým výnosem z investic.

Například ve Spojených státech podléhají jednotlivci s investičními příjmy dani z čistých investičních výnosů (NIIT), která se počítá jako 3,8% z nižší z:

  • NII, nebo
  • Přebytek upraveného upraveného hrubého příjmu nad:
    • 250 000 $ za společně podaný manželský pár
    • 250 000 $ za kvalifikovanou vdovu / vdovce
    • 125 000 $ za vdaného jednotlivce, který podal žádost odděleně od manžela
    • 200 000 $ za jakýkoli jiný případ

V případě nemovitosti nebo svěřenského fondu se NIIT počítá jako 3,8% z toho, co je nižší:

  • Všechny nerozdělené čisté výnosy z investic, nebo
  • Jakýkoli překročení upraveného hrubého příjmu nad prahovou hodnotu dolaru, kterou začíná nejvyšší daňový pás pro nemovitost nebo svěřenský fond v daném daňovém roce.

Investiční příjem vs. získaný příjem

Zatímco výnosy z investic jsou generovány pasivně prostřednictvím investičních portfolií, výdělek se týká mezd získaných během zaměstnání. Vydělaný příjem může pocházet z práce na plný úvazek, samostatné výdělečné činnosti nebo práce na dohodu a ve většině zemí podléhá vyšším daňovým sazbám než investiční příjmy. Například ve Spojených státech se daň z příjmu může pohybovat od 10% do 37% v závislosti na daňové pásmu.

NII pro investiční společnosti

Investiční společnosti nebo společnosti, jejichž hlavním předmětem podnikání je investování a správa cenných papírů, jsou obvykle vyjádřeny čistým výnosem z investic na akcii. Za tímto účelem se provozní náklady společnosti odečtou od celkových výnosů z investic a poté se vydělí počtem nesplacených akcií.

NII je zásadní údaj pro investory do těchto společností, protože určuje výši kapitálu, který mají k dispozici pro výplaty dividend.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem Zdanitelným příjmem se rozumí jakákoli kompenzace fyzické nebo právnické osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období.
  • Účtování daní z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.
  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Nevyřízené akcie Nevyřízené akcie Nevyřízené akcie představují počet akcií společnosti, které jsou obchodovány na sekundárním trhu, a proto jsou k dispozici investorům. Nevyřízené akcie zahrnují všechny omezené akcie držené vedoucími pracovníky společnosti a zasvěcenými osobami (vedoucími zaměstnanci), jakož i podíl na kapitálu ve vlastnictví institucionálních investorů

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found