Nabyvatel - přehled, akvizice společností, elektronické platby

Nabyvatel je registrovaná společnost, která kupuje část nebo všechna práva k jiné společnosti. Akviziční společnost převezme řízení jiné společnosti získáním většinového podílu v cíli a účinně jim poskytne kontrolu nad společností prostřednictvím hlasovacích práv k akciím. Alternativně může nabyvatel jednoduše koupit společnost přímo.

Nabyvatel

Nabyvatelem může být také finanční instituce, která získává práva na služby a správu bankovního účtu obchodníka. Nabyvatel zaregistruje obchodníka a nabídne správu jeho bankovního účtu. S tímto účtem je obchodník schopen přijímat platby kreditní a debetní kartou od klientů přihlášených k různým asociacím karet. Některá populární sdružení karet zahrnují American Express, Mastercard, Visa, Discover, China UnionPay atd.

Nabyvatel v akvizici společnosti

Korporační akvizice je situace, kdy nabyvatel kupuje veškeré akcie jiné společnosti nebo jejich část, aby získal kontrolu nad správou cíle. Nabyvatel je schopen převzít cílovou společnost, když získá více než 50% hlasovacích akcií společnosti.

Akvizice často zahrnuje nákup většinového podílu na akciích společnosti, aby měl větší vliv na rozhodnutí představenstva Představenstvo Představenstvo Představenstvo je v podstatě skupina lidí, kteří jsou voleni k zastupování akcionářů. Každá veřejná obchodní společnost je ze zákona povinna instalovat představenstvo; neziskové organizace a mnoho soukromých společností - i když se to nevyžaduje - také zřizují správní radu. . Nabyvatel věří, že získáním kontroly nad cílem společnost rozroste svou infrastrukturu a rozšíří svou dominanci na trhu.

Pokud společnost plánuje rozšířit své činnosti, považuje získání stávající společnosti za výhodnější než expanzi sama. Spíše než začít znovu na novém teritoriu, získaná společnost poskytne stávající infrastrukturu, personál, značku. Brand Equity V marketingu značka ekvity odkazuje na hodnotu značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Rovnováha značky může být pozitivní nebo existující zákaznická základna.

To znamená, že nabyvatel může začít stavět ze stávajících zdrojů, aby zvýšil svůj podíl na trhu na novém území. Nabyvatel bude také těžit ze snížení nákladů, protože nebude muset utrácet spoustu peněz za průzkum trhu, aby určil vhodnost nového trhu.

Kupující kupce v elektronických platbách

Nabyvatel je také známý jako obchodní banka, nabývající banka nebo obchodní nabyvatel. Nabyvatelem může být banka nebo finanční instituce, která je licencovaným členem kartové asociace, jako je Visa a Mastercard, a jeho rolí je přihlašovat obchodníky, aby jim umožňovali přijímat elektronické platby na jejich místech. Nabyvatel v zásadě autorizuje platby kreditní kartou od klientů a spojuje vydávající banku jménem obchodníka.

Když klient obchodníkovi provede kreditní nebo debetní platbu, je nutné kontaktovat nabyvatele, aby byla platba zpracována a zúčtována. Typ plateb, které nabyvatel obchodníka přijímá, bude záviset na počtu jejich vztahů ke zpracování s asociacemi karet.

Pokud má nabyvatel pouze jedno právo na jeden procesor karty, znamená to, že ostatní značkové procesory karet nebudou přijaty. Většina nabyvatelů obvykle vstupuje do zpracovatelských vztahů se sítí poskytovatelů, což obchodníkům umožňuje bezproblémové přijímání plateb kartou.

Při zpracování elektronické platby na bankovní účet obchodníka bude nabyvatel účtovat různé poplatky, jak je uvedeno ve smlouvě mezi nabyvatelem a obchodníkem. Poplatky mohou být účtovány za měsíc nebo za transakci. Poplatky se používají k pokrytí nákladů Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě. spojené se síťovým zpracováním.

Role nabyvatele v procesu platby

Přijímající banka je odpovědná za vytvoření a správu obchodního účtu jménem obchodníka. Pokud klient provádí platbu pomocí kreditní nebo debetní karty, nabyvatel se musí rozhodnout, zda transakci schválí nebo zamítne na základě informací přijatých od sítě karet a vydávající banky.

Jakmile je transakce provedena, nabyvatel obdrží žádost o autorizaci a poté předá tyto informace vydávající bance ke schválení. Po schválení je platba uložena na bankovní účet obchodníka. Pokud bude zamítnuta, bude platba vrácena na účet klienta a na účet obchodníka nebude vložena žádná částka.

Nabyvatel rovněž nese riziko za zpracovanou transakci. Nabyvatel musí čelit různým rizikům zpracování plateb, která mohou ovlivnit elektronické platby. Některá rizika zahrnují vrácení peněz za kartu, obrácení karty a vrácení peněz za kartu.

Ke kompenzaci dochází, když dojde ke sporu mezi obchodníkem a držitelem karty, protože zboží nebo služby Produkty a služby Produkt je hmotný předmět, který je uveden na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotným předmětem, který vyplývá z toho, že nebyly přijaty, přijaté zboží bylo vadné nebo se vyskytly další problémy, které zpochybňují platnost transakce. Zpětné zúčtování iniciuje držitel karty prostřednictvím vydávající banky.

K obrácení karty dojde, když obchodník zruší dříve autorizovanou transakci před provedením jakéhokoli vypořádání. K vrácení karty dojde, když obchodník z různých důvodů dobrovolně vrátí finanční prostředky držiteli karty.

Nabyvatel vs. vydavatel

Nabyvatelem je banka nebo finanční instituce, která spravuje bankovní účet obchodníka. Smlouva uzavřená nabyvatelem a obchodníkem umožňuje obchodníkovi přijímat transakce kreditní a debetní kartou od držitelů karet. Když držitel karty provede platbu obchodníkovi, odešle obchodník žádost o autorizaci nabyvateli, který poté odešle žádost o schválení konkrétní vydávající bance.

Vydavatelem (také označovaným jako vydávající banka) je banka nebo finanční instituce, která spotřebitelům poskytuje kreditní a debetní karty pro použití při provádění elektronických plateb. Vydávající banka vydává kreditní karty jménem karetních sítí, jako jsou American Express, Visa a MasterCard. Vydavatel poskytuje držiteli karty úvěrovou linku a poskytuje finanční podporu pro transakce prováděné pomocí karty.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Nabytý nabyvatel Nabyvatel je společnost, podnik nebo společnost, která umožňuje životaschopného kandidáta na fúzi nebo akvizici. Nabyvatelem je společnost, která kupuje jinou společnost. Proces získávání cílové společnosti může sledovat různé scénáře, v závislosti na přístupu vedení nabývaného.
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • PayPal Holdings PayPal Holdings PayPal Holdings, Inc. je jednou z největších společností poskytujících online platby, které umožňují stranám provádět platby prostřednictvím online převodů finančních prostředků. Online platební systém nabízí elektronické alternativy k tradičním platebním metodám, jako jsou peněžní poukázky a šeky. PayPal poskytuje platformu pro online prodejce, aukční stránky,
  • M&A Process Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found