Poměr poklesu předem - přehled, vzorec, příklad

Poměr zálohy (ADR) je technický indikátor Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je formou oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. slouží k hodnocení sentimentu na akciovém trhu. Poměr porovnává počet akcií, které se zvýšily na hodnotě, s počtem akcií, které se snížily na hodnotě. Jinými slovy, ADR porovnává počet akcií, které vzrostly v ceně, s počtem akcií, které poklesly v ceně.

Vzorec pro předběžný poměr poklesu

Vzorec pro poměr poklesu předem je následující:

Předběžný poměr poklesu

Kde:

  • Počet postupujících akcií odkazuje na počet akcií, které se zvýšily na hodnotě; a
  • Počet klesajících zásob odkazuje na počet akcií, které poklesly na hodnotě.

Poznámka: Poměr lze použít pro libovolný požadovaný časový rámec. Například obchodník Šest základních dovedností mistrů obchodníků Obchodníkem se může stát téměř každý, ale být jedním z mistrů obchodníků si vyžaduje více než investiční kapitál a třídílný oblek. Mějte na paměti: existuje moře jednotlivců, kteří se chtějí připojit k řadám mistrů obchodníků a přivést si domů peníze, které k tomuto titulu patří. může využívat ADR po dobu jednoho dne, jednoho měsíce nebo jednoho roku.

Příklad předběžného poměru poklesu

Investor se snaží určit tržní sentiment k určitému datu. Za tímto účelem obchodník shromažďuje níže uvedené informace. Předpokládejme, že níže uvedené akcie jsou reprezentativní pro trh. Jaký je poměr poklesu předem?

Ukázková tabulka

S výše uvedenými devíti zásobami se hodnota osmi zásob zvýšila, zatímco hodnota jedné klesla. Poměr poklesu zálohy je tedy 8/1 = 8.

Interpretace poměru postupného poklesu

Poměr poklesu k záloze lze sledovat dále trendový základ nebo sám od sebe.

1. Trendově

Pohled na trend trendu poklesu v trendu poskytuje indikaci, zda se na trhu očekává vzestupný nebo vzestupný vzestupný a vzestupný vzestup v podnikových financích pravidelně označují trhy jako vzestupné a vzestupné na základě pozitivních nebo negativních cenových pohybů. Medvědí trh se obvykle považuje za existující, když došlo k poklesu cen o 20% nebo více od vrcholu, a býčí trh se považuje za 20% zotavení z dna trhu. trend. Poměr, který se časem zvyšuje, signalizuje vzestupný tržní trend, zatímco poměr, který časem klesá, signalizuje medvědí tržní trend. Zvažte například ADR za období 10 dnů (poměr se užívá jednou denně):

Trendovaný základ

Ačkoli se ADR propadly ve čtvrtý a pátý den, desetidenní trend ukazatele ukazuje nahoru. Jako takový může investorovi signalizovat vzestupnou dynamiku.

2. Samo o sobě

Samotný pohled na poměr předběžného poklesu poskytuje indikaci, zda je trh přeprodán nebo překoupen. Poměr, který je relativně vysoký, signalizuje trh překoupený, zatímco poměr, který je relativně nízký, signalizuje přeprodaný trh. Předpokládejme například, že 15denní klouzavý průměr ADR byl 1. Následující den byla ADR 4,3. Jako takový je poměr vysoký vzhledem k 15dennímu klouzavému průměru a signalizuje překoupený trh.

Je důležité mít na paměti, že je neobvyklé, že obchodníci při rozhodování o obchodování používají ADR jako jediný technický indikátor. Tento poměr by měl být použit při tvorbě obchodního rozhodnutí ve spojení s dalšími technickými ukazateli a základní analýzou.

ADR ve zprávách

Počet postupujících akcií, klesajících akcií a nezměněných akcií pro hlavní americké indexy lze najít v The Wall Street Journal.

Například americký prezident Trump 5. srpna 2019 obvinil Čínu z manipulace její měny oslabením jüanu, aby čínský vývoz zlevnil. V ten den, s využitím informací poskytnutých The Wall Street Journal, činila ADR pro New York Stock Exchange (NYSE) 0,1057 (288/2724).

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Vzor hlavy a ramen - technická analýza Vzor hlavy a ramen - technická analýza Hlava a ramena jsou vzorem běžně se vyskytujícím v obchodních grafech. Vzor hlavy a ramen je predikční tvorba grafu, která obvykle naznačuje obrácení trendu, kdy trh dělá posun od býčího k medvědímu, nebo naopak.
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found