Strategický kupující vs. finanční kupující - přehled, klíčové rozdíly a video

Otázka strategického a finančního kupujícího se obvykle objeví, když se společnost prodává, jako v případě fúzí a akvizic fúzí a akvizic M&A proces Tato příručka vás provede všemi kroky v procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady nebo LBOs Leveraged Buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO ) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých poskytovatelů půjček (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti IRR> 20%. Strategický kupující je obvykle po horizontální horizontální akvizici Horizontální akvizice je strategie, která zahrnuje převzetí nebo sloučení s jinou organizací ve stejném odvětví. nebo vertikální vertikální fúze Vertikální fúze je spojení mezi dvěma společnostmi ve stejném odvětví, ale v různých fázích výrobního procesu. Jinými slovy, vertikální expanze fúzí, hledající strategické synergie Typy synergií M&A synergie mohou nastat z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic může dojít k synergii, která zlepší jejich fungování. Jejich primárním cílem je identifikovat podnik, jehož produkty a / nebo služby Produkty a služby Produkt je hmotná položka, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti nebo spotřeby, zatímco služba je nehmotnou položkou, z níž lze rychle vycházet vstřebává do svých vlastních nebo stávajících operací.

Finanční kupující má na druhé straně zájem investovat do společnosti a dosáhnout z ní značné návratnosti. Typickými finančními kupci jsou soukromé kapitálové fondy. Kapitálové fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou společností, které využívají pákový efekt Pákový efekt Ve financích je pákový efekt strategií, kterou společnosti používají ke zvýšení aktiv, peněžních toků a výnosů, i když může také zvětšit ztráty. Existují dva hlavní typy pákového efektu: finanční a provozní. Pro zvýšení finanční páky si může firma půjčit kapitál vydáním cenných papírů s pevným výnosem nebo půjčením peněz přímo od věřitele. Provozní páka se může pokusit dosáhnout velkých finančních výnosů. Hlavním úkolem finančního kupce je tedy identifikovat společnosti s vynikajícím růstovým potenciálem, a tím zhodnocovat své investice v období pěti až sedmi let.

Níže je uveden přehled atributů každého typu kupujícího a různých instancí, ve kterých může být jeden typ vhodnější než druhý.

Strategický vs. finanční kupující Vennův diagram

Vysvětlení strategického kupujícího

Strategického kupujícího v zásadě zajímá, jak se získaná firma přizpůsobuje svým dlouhodobým obchodním plánům. Pro získání nové společnosti mohou existovat různé důvody, například vertikální integrace Vertikální integrace Vertikální integrace je, když firma rozšíří své operace v rámci svého dodavatelského řetězce. To znamená, že vertikálně integrovaná společnost přinese dříve (zaměřené na klientelu nebo dodavatele), horizontální expanzi (zkoumání nových trhů nebo produktových řad), zbavení se konkurence nebo pomoc při odstraňování nebo překonávání tržních slabých stránek nabývající společnosti.

Strategičtí kupci jsou často ochotni zaplatit za společnosti více než finanční kupci. Jedním z důvodů je, že strategický kupující má lepší předpoklady k okamžitému využití synergických výhod. Důvodem je úspora z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svoji úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobeným množstvím. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce, které mohou vyplynout z integrovaných operací. Čím více získaný podnik zapadá do struktury stávající společnosti, tím více bude strategický kupující chtít obchod a tím vyšší bude prémie, kterou bude ochoten zaplatit.

Zadruhé, strategickými odběrateli jsou obvykle velké a dobře zavedené společnosti se snadnějším přístupem ke kapitálu. Ve výsledku mohou vlastnit jinou měnu ve formě akcií. Ve skutečnosti může strategický kupující zaplatit za akvizici nákupem akcií, výplatou hotovosti, výplatou akcií nebo kombinací nákupních metod.

Vysvětlení finančního kupujícího

Finanční kupující považuje akvizici za investici. Chtějí investovat až určitou částku peněz do získání cílové společnosti a pak očekávají, že tato investice přinese uspokojivý výnos. Finanční kupující je otevřený investování do různých druhů podniků a průmyslových odvětví, nikoli pouze do těch, které odpovídají jeho stávajícím operacím.

Finanční kupující se snaží zvyšovat své výnosy a peněžní toky různými technikami, včetně podnikání v projektech generujících příjmy, snižování nákladů a vytváření úspor z rozsahu. Jakmile finanční kupující získá maximální výnosy ze své počáteční investice, je pravděpodobné, že společnost opustí, buď ji zveřejní, nebo přímo prodá.

Aby finanční kupující získal návratnost své investice, musí nejprve prozkoumat finanční záznamy společnosti, kterou hodlá koupit. Jedinou věcí, o kterou se kupující zajímá, je vidět konzistenci ve finančních výkazech cílové společnosti.

Finanční kupující často používá půjčené prostředky k financování akvizičních obchodů. Není neobvyklé vidět, že finanční kupující používá až 80% dluh na akvizici cílové společnosti. Věřitel, který je partnerem finančního kupce, sklízí výnosy účtováním úrokové sazby za půjčování.

Vysvětlení videa strategických vs finančních kupujících

Toto video zdůrazňuje klíčové rozdíly mezi strategickými a finančními kupujícími. Video je převzato z kurzu finančního modelování fúzí a akvizic.

Kdo je nejlepší druh kupujícího?

To, zda je finanční nebo strategický kupující pro prodej společnosti ideálnější, závisí hlavně na cíli prodejce při prodeji podniku. Zde je několik scénářů, které zdůrazňují cíle prodejce a pravděpodobně nejvhodnějšího kupujícího.

1. Prodejce hledá pouze výnosy

Pokud se prodejce snaží získat z prodeje své firmy maximální výnosy, bez ohledu na to, co se děje s pracovníky nebo majetkem, měl by zvážit otevřenou aukční dohodu, která může zvýšit cenu firmy. A protože primárním cílem prodejce je dosáhnout nejvyšší ceny, strategický kupující je nejvhodnější, protože pravděpodobně nabídne firmě více než finanční kupující.

2. Prodávající může požadovat smlouvy

Pokud jednotlivec chce za své podnikání vysokou cenu, ale přesto má výhrady k tomu, co se stane se závodem a jeho zaměstnanci, strategický kupující je stále nejvhodnější. Prodejce však bude muset zavést omezení, aby akvizice mohla fungovat v jeho prospěch.

3. Prodejce má zájem o inkaso, ale chce zůstat zapojen do operací

V takovém případě je pravděpodobně nejvhodnější finanční kupující. Strategický kupující již může mít odborné znalosti, aby mohl v podnikání pokračovat. Naproti tomu finanční kupující může mít peníze, které potřebuje k získání dané firmy, ale nemusí mít potřebné znalosti nebo odborné znalosti, aby ji úspěšně provozoval. Z tohoto důvodu je třeba zachovat nejvyšší úroveň řízení z akvizičního cíle.

Sečteno a podtrženo

Každý prodejce společnosti má na mysli jiné cíle. Strategické a finanční rozhodnutí kupujícího je tedy pro každou firmu jedinečné. Prodejci by měli mít základní znalosti o vesmíru kupujícího, aby mohli hodnotit své volby z informované perspektivy.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Brand Equity Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje k hodnotě značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo
  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Due Diligence Due Diligence Due diligence je proces ověřování, vyšetřování nebo auditu potenciálního obchodu nebo investiční příležitosti k potvrzení všech relevantních skutečností a finančních informací a k ověření všeho, co bylo vzneseno během procesu fúzí a akvizic nebo investičního procesu. Před uzavřením obchodu je dokončena náležitá péče.
  • Analýza následků fúze Analýza následků fúze Analýza následků fúze hodnotí finanční dopady fúze nebo akvizice na společnost. Ty musí být pečlivě zváženy dříve

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found