Non-Assessable Stock - Overview, How it works, Importance

Neposuzovatelná akcie je třída vlastnictví akcií, kde je vlastník akcií omezen ve své odpovědnosti na částku zaplacenou za akcie. Znamená to, že v případě bankrotu je bankrot právním postavením lidského nebo nehumánního subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům. nebo soudní spor, akcionáři nemohou být shledáni odpovědnými za jakékoli finanční nebo právní problémy, které utrpí společnost, do které investují.

Nevyhodnocitelné zásoby

Akcionáře také nelze přinutit, aby vypláceli další prostředky dlužníkům nebo jednotlivcům, kteří by mohli společnost žalovat. Fyzický akciový certifikát vydaný pro akcie, které nelze posoudit, bude obsahovat slova „plně zaplacené a neposuzovatelné“, aby představovaly typ akcie.

souhrn

  • Neposuzovatelná akcie je třída vlastnictví akcií, kde je vlastník akcií omezen ve své odpovědnosti za kapitál původně zaplacený za akcie.
  • Držitelé akcií, které nelze posoudit, v případě bankrotu nebo soudního sporu, nemohou být shledáni odpovědnými a nemusí platit finanční prostředky dlužníkům nebo jednotlivcům, kteří mohou společnost žalovat.
  • V dobách, kdy se akciové certifikáty běžně vydávaly, by takové typy akcií byly čitelné „plně splacené a nehodnotitelné“.

Jak to funguje - nevyhodnocitelné zásoby ve Spojených státech

Většina akcií nakoupených na jakékoli významné americké burze cenných papírů, jako je New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) New York Stock Exchange (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších společností na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej nebo NASDAQ, nelze hodnotit. Má to zásadní význam pro individuální i institucionální investory, protože pokud byste jako investor kupovali akcie obchodované na jedné z burz a bylo zjištěno, že později se společnost dopustila podvodu Podvod Podvod odkazuje na jakoukoli podvodnou činnost jednotlivec s cílem získat něco prostřednictvím prostředků, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo v roli akcionáře vás finančně nezodpovídá za tento podvod. Znamenalo by to, že se nemusíte účastnit žádných výplat nebo vypořádání a můžete se vyhnout penalizaci za to, že jste akcionářem.

Důležitost nevyhodnocitelných zásob

Akcie, které nelze posoudit, hrají zásadní význam při budování důvěry v přivedení aktivních investorů na trh. Pokud by investoři měli hypoteticky odpovídat za částky, které byly vyšší než akcie, které vlastní, byli by neuvěřitelně skeptičtí ohledně investic do jakékoli společnosti. Poškodí to likviditu na trhu a společnostem bude obtížné najít investory a získat kapitál.

Akcie, které nelze posoudit, umožňují každodennímu investorovi investovat do široké škály akcií obchodovaných na burze. To znamená, že investor nebude muset být dostatečně důvtipný, aby odhalil potenciální podvody nebo hrozící bankrot, což může potenciálně vystavit ztrátě všechna jejich další aktiva.

Nehodnotitelná akcie také umožňuje účastníkům trhu a ředitelům společností vědět, že vedení společnosti může být v konečném důsledku shledáno odpovědným za jakékoli přestupky, kterých se dopustí. Vytváří jasné rozdělení mezi těmi, kteří nedbale vlastní akcie společnosti jako součást podílového fondu, burzově obchodovaným fondem Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikován v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. nebo akciové portfolio a ti, kteří řídí společnost a rozhodují s možnými právními a finančními výsledky.

Rizika vlastnictví ocenitelných akcií

Naopak, pokud byste kupovali akcie společnosti, které jsou považovány za ocenitelné, vystavili byste se v některých případech neomezené odpovědnosti. může umožnit potenciální převzetí vašeho domova, pokud byste koupili jednu akcii ve společnosti, u které se pravděpodobně zjistilo, že se dopustila podvodu.

Poměr rizika k odměně nákupu hodnotitelných akcií je neuvěřitelně nízký a jako takový je trh kvůli velké neoblibě do značné míry odstranil z oběhu. Investice na akciovém trhu by zcela ztratila na své popularitě, kdyby se zjistilo, že učitelé a důchodci mají své domovy zpět, protože se vedení společnosti dopustilo podvodu.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Institucionální investor Institucionální investor Institucionální investor je právnická osoba, která shromažďuje finanční prostředky mnoha investorů (což mohou být soukromí investoři nebo jiné právnické osoby), aby
  • Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp
  • Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA Kodex bankrotu USA se také označuje jako hlava 11 zákoníku Spojených států a upravuje postup, který podniky a jednotlivci dodržují
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found