NPO (nezisková organizace) - přehled a požadavky

NPO (nezisková organizace) je subjekt, který je poháněn oddaností společenským věcem v oblastech náboženství, vědy, výzkumu nebo vzdělávání nebo prosazuje konkrétní sdílený pohled. Na rozdíl od korporací se všechny výnosy získané neziskovou organizací používají při podpoře jejích cílových objektů, místo aby se rozdělovaly akcionářům. Zainteresovaná strana vs. akcionář V obchodním prostředí se výrazy „stakeholder“ a „shareholder“ často zaměňují. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem. , členové nebo zaměstnanci organizace.

NPO

Neziskové organizace ve většině jurisdikcí, jako jsou Spojené státy, Kanada a Spojené království, jsou osvobozeny od daně, což znamená, že neplatí daň z příjmu Splatná daň z příjmu Splatná daň z příjmu je pojem, který se vztahuje k daňové povinnosti obchodní organizace vůči vláda, kde působí. Výše závazku bude vycházet z jeho ziskovosti během daného období a příslušných daňových sazeb. Splatná daň se nepovažuje za dlouhodobý závazek, ale spíše za současný závazek z příjmu, který dostávají. Výnosy neziskové organizace pocházejí hlavně z darů od fyzických a právnických osob a také z fundraisingových aktivit.

Dary jsou daňově odečitatelné pro jednotlivce nebo korporace, které přispívají, a organizace není povinna platit daně z peněz. Neziskové organizace se zodpovídají dárcům, dobrovolníkům, zakladatelům a komunitě a projekty, které provádějí, pomáhají budovat důvěru veřejnosti v organizaci.

souhrn

  • NPO (nezisková organizace) je organizace zaměřená na sociální věci, jako je věda, náboženství, výzkum nebo vzdělávání.
  • Neziskové organizace mají nárok na osvobození od daně ve Spojených státech a nejsou povinny platit daň z příjmů, které dostávají z darů.
  • Mezi příklady neziskových organizací patří nemocnice, nadace, univerzity, kostely, mešity a národní charity.

Požadavky na status NPO

Neziskové organizace ve Spojených státech jsou sledovány Internal Revenue Service (IRS) pomocí kódu sekce 501 (c). Tento kód určuje způsobilost organizace pro status neziskové organizace. Níže jsou uvedeny některé z požadavků, které musí neziskové organizace splňovat:

1. Sloužit veřejnosti

Jedním z požadavků na neziskovou organizaci je, že musí sloužit veřejnosti. IRS vyžaduje, aby organizace musela být strukturována a provozována pouze pro účely osvobozené od daně, jako jsou věda, náboženství, charita, literatura, výzkum, testování veřejné bezpečnosti, bezpečnost dětí a prevence týrání zvířat.

Mezi příklady neziskových organizací, které fungují v takových podmínkách, patří univerzity, kostely, národní charity a nemocnice. Organizace musí také sdílet své finanční a provozní informace s veřejností, aby si zakladatelé, dobrovolníci a dárci byli vědomi toho, jak jsou jejich příspěvky využívány.

2. Osvobození od daně

Neziskové organizace mají nárok na status osvobozený od daně z IRS, což pomáhá udržovat v organizaci více výnosů, které jim pomohou dosáhnout jejich konečných cílů. Aby však organizace mohla být osvobozena od daně, musí požádat IRS o status 501 (c) (3) a splnit požadavky stanovené v Internal Revenue Code.

Federální vláda je odpovědná za udělení označení osvobozeného od daně prostřednictvím IRS, zatímco neziskový status uděluje stát, ve kterém organizace působí. Jakmile je neziskovému subjektu udělen status osvobozený od daně, je povinen nepřetržitě plnit požadavky na soulad s příslušnou státní agenturou.

3. Nepolitické

Neziskovým organizacím je zakázáno účastnit se politických aktivit nebo vynakládat výdaje na politické aktivity. Je od nich požadováno, aby udržovali nestranný přístup, a nesmí se zapojovat do politických kampaní. Při žádosti o status 501 (c) (3) jsou neziskové organizace povinny výslovně uvést, že se nebudou podílet na politických aktivitách ani nebudou vynakládat výdaje na politický status.

Pokud se nezisková organizace zapojuje do politických aktivit, riskuje ztrátu statusu osvobozeného od daně z IRS. Některé neziskové organizace se však vytvářejí pro další politické aktivity a je jim udělen status 501 (c) spíše než 501 (c) (3).

Jak neziskové organizace získávají peníze

Ačkoli neziskové organizace nejsou motivovány ziskem, musí vybírat příjmy, které jim pomáhají podporovat konkrétní sociální příčiny. Hlavním zdrojem příjmů pro neziskové organizace jsou dary od fyzických osob, korporací. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a nadace. Neziskové organizace mohou také získat sponzorství konkrétních projektů prováděných od korporací, vládního financování, prodeje zboží a dokonce i soukromých investic.

Vzhledem k důležité roli, kterou neziskové organizace hrají při utváření komunity, byly nuceny přijmout nové metody zvyšování příjmů, aby byly finančně stabilní. Nadměrné spoléhání se na dary a sponzorství může organizacím způsobit problémy s peněžními toky, pokud dárci neposkytnou příspěvky nebo darované částky klesnou pod finanční požadavky organizace.

Neziskové organizace k překlenutí tohoto rozdílu diverzifikují své zdroje financování tak, aby zahrnovaly činnosti získávání finančních prostředků, prodej zboží a dokonce i soukromé investice. Shromážděné příjmy směřují k poskytování zboží nebo služeb příjemcům, financování komunitních projektů, výplatě platů zaměstnanců a výdajům na kancelářské schůzky, jako jsou náklady na veřejné služby, nájem a kancelářské potřeby.

Neziskové organizace však musí pečlivě spravovat vzniklé výdaje, jako jsou platy zaměstnanců a výdaje vynaložené na sledování cílových objektů. Organizace, které mají vysoké výdaje ve formě platů zaměstnanců ve srovnání s výdaji na program, mohou přilákat regulační kontrolu.

Nezisková vs. nezisková organizace

Pojmy „neziskové“ a „neziskové“ se často zaměňují za označení organizací, které nerozdělují své zisky akcionářům. Oba výrazy však odkazují na různé typy organizací, které se liší rozsahem, velikostí a aktivitami, které provádějí.

Neziskové organizace jsou velké organizovanější organizace, které se zaměřují na konkrétní sociální věci, jako je náboženství, vzdělávání, životní prostředí, výzkum nebo vědecké prostředí. Naopak, neziskové organizace mají tendenci být menší a zaměřují se na sport, koníčky nebo zvláštní zájmy členů.

Další rozdíl mezi neziskovými a neziskovými organizacemi spočívá v tom, že tyto organizace mohou tvořit samostatný právní subjekt a splňovat podmínky pro osvobození od daně z Internal Revenue Service (IRS). Na druhé straně neziskové organizace nemohou převzít samostatnou vlastní právnickou osobu. Neziskové organizace také nesplňují podmínky pro osvobození od daně v USA.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) Corporate Social Responsibility (CSR) odkazuje na strategie, které společnosti provádějí v rámci správy a řízení společností a které jsou navrženy tak, aby
  • Finanční modelování pro neziskové organizace Finanční modelování pro neziskové organizace
  • Neziskové organizace Neziskové organizace Nezisková organizace je organizace zaměřená na konkrétní společenskou věc a všechny vydělané nebo darované peníze se používají při realizaci
  • Free Rider Free Rider Free rider je osoba, která má z něčeho prospěch, aniž by vynakládala úsilí a platila za to. Problémem rideru je ekonomický koncept selhání trhu, ke kterému dochází, když lidé těží ze zdrojů, zboží nebo služeb, za které neplatí.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found