Přímá nabídka - přehled, jak to funguje a zpracování

Přímá nabídka se někdy označuje jako přímé umístění. Jedná se o typ nabídky, který umožňuje vydávající společnosti prodat své cenné papíry přímo investorům bez použití prostředníka, jako je investiční banka. Když se společnost rozhodne použít přímou nabídku místo počáteční veřejné nabídky (IPO) Initial Public Offering (IPO) Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, eliminuje většinu nákladů spojených se zveřejněním.

Přímá nabídka

Společnosti, které zveřejňují prostřednictvím IPO, jsou obvykle povinny využívat zprostředkovatele, jako jsou investiční banky, které zpracovávají nabídkový proces jménem emitenta. Eliminace zprostředkovatelů snižuje náklady na kapitál nabídky.

Většina přímých nabídek je osvobozena od většiny požadavků stanovených Komisí pro cenné papíry (SEC) Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná pro implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí. Některé z těchto výjimek vstoupily v platnost v roce 1992, kdy SEC založila Program iniciativ pro malé podniky. Program nabídl úlevu malým podnikům, které nebyly schopny získat prostředky nabídkou cenných papírů investorům.

Při získávání kapitálu upřednostňují malé a střední společnosti přímou nabídku před IPO, protože jim to umožňuje získávat kapitál přímo z komunity, kde působí, místo aby si půjčovaly od finančních institucí, jako jsou banky. Takové ujednání umožňuje vydávající společnosti určit podmínky nabídky, spíše než se snažit splnit přísné požadavky stanovené bankami a společnostmi rizikového kapitálu.

Rychlé shrnutí

  • Přímá nabídka je druh nabídky, která umožňuje společnostem získávat kapitál prodejem cenných papírů přímo veřejnosti.
  • Eliminuje zprostředkovatele, kteří se často podílejí na nabídkovém procesu, čímž snižuje náklady na získávání kapitálu.
  • Emitent je povinen splnit regulační požadavky státu, kde plánuje cenné papíry prodat.

Jak funguje přímá nabídka

Společnost se může rozhodnout použít metodu přímé veřejné nabídky namísto IPO, pokud nemá finanční zdroje na výplatu upisovatelům Upisování V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě majetkových nebo dluhových cenných papírů. Tento článek si klade za cíl poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání nebo upisování kapitálu, nebo nechce ředit stávající akcie vydáváním nových akcií veřejnosti. Společnost prodává akcie přímo veřejnosti bez použití zprostředkovatelů nebo makléřů.

Vydávající společnost je odpovědná za stanovení podmínek nabídky na základě cílů a zájmů společnosti. Stanovuje nabídkovou cenu, limit počtu akcií na investora, datum vypořádání a nabídkové období, kdy si investoři mohou akcie koupit.

Proces přímé nabídky

Přímá nabídka může trvat několik dní, týdnů nebo dokonce měsíců, v závislosti na společnosti a výši kapitálu, který emitent plánuje získat. Níže jsou uvedeny klíčové fáze přímé nabídky:

1. Přípravná fáze

V přípravné fázi emise emitent připravuje nabídkové memorandum Nabídkové memorandum Nabídkové memorandum je také známé jako memorandum o soukromém umístění. Používá se jako nástroj k přilákání externích investorů, ať už jde o podrobné informace o společnosti a emitovaném cenném papíru. Typem zabezpečení mohou být obvykle běžné akcie, preferované akcie, REIT, dluhové cenné papíry atd.

Emitent by měl rovněž rozhodnout o vhodném marketingovém médiu, jako jsou noviny, sociální média, telemarketingové kampaně atd., Které použije k uvedení nabídky na trh.

2. Regulační schválení

Vydávající společnost je rovněž povinna splnit všechny regulační požadavky ve státě, kde hodlá provádět přímou nabídku. Regulační požadavky se řídí zákony Blue Sky každého státu a vyžadují, aby emitenti zaregistrovali své nabídky a zveřejnili finanční podrobnosti nabídky, jakož i všechny zúčastněné subjekty.

Některé z dokumentů o souladu, které jsou emitenti povinni předložit, zahrnují memorandum o nabídce, stanovy společnosti Stanovy společnosti Stanovy společnosti jsou souborem formálních dokumentů, které prokazují existenci společnosti ve Spojených státech a Kanadě. Aby mohla být společnost, nejnovější účetní závěrky a další významné informace, které mohou ovlivnit transakci.

Dokumenty poskytují investorům nepřeberné množství informací, na nichž mohou zakládat svá investiční rozhodnutí. Stát poté provede přezkoumání zásluh, aby zjistil, zda je nabídka vyvážená a spravedlivá pro investice. Pokud jste spokojeni s poskytnutými informacemi, souhlas se uděluje ve lhůtě dvou týdnů až dvou měsíců.

3. Výjimky SEC

Většina přímých nabídek nemusí být registrována u SEC, protože splňují určité výjimky. Například pravidlo 147 (výjimka pro podávání vnitrostátních přihlášek) umožňuje společnostem získávat finanční prostředky prodejem cenných papírů veřejnosti, pokud jsou cenné papíry prodávány v primárním státě, kde společnost podniká. Výjimka je platná, pouze pokud jsou společnost i investoři rezidenty stejného státu.

Další výjimkou je pravidlo 504 nebo nařízení D, které osvobozuje společnosti, které během 12měsíčního období prodejem cenných papírů nezískají více než 1 milion USD. Neomezuje počet ani typ investorů.

Přímá nabídka vs. počáteční veřejná nabídka

Přímá nabídka a počáteční veřejná nabídka jsou dvě hlavní metody, ve kterých může společnost získávat finanční prostředky prodejem cenných papírů na veřejném burzovním trhu. Při IPO emitent vytvoří nové akcie, které jsou upsány zprostředkovatelem, jako je investiční banka nebo finanční poradce. Upisovatel spolupracuje s vydávající společností během procesu nabízení a zajišťuje, že společnost splňuje regulační požadavky.

Zprostředkovatel určuje cenu akcií IPO a je odpovědný za proces nabídky jménem emitenta. V některých případech může být od zprostředkovatele požadováno, aby zaručil prodej konkrétního počtu akcií z akcií nabízených veřejnosti.

Naproti tomu přímá nabídka je ve srovnání s IPO méně komplikovaná. Zahrnuje prodej cenných papírů přímo veřejnosti, aniž by procházel prostředníkem. Veřejnosti nejsou nabízeny žádné nové akcie a neexistuje žádná záruka prodeje cenných papírů. Vydávající společnost stanoví emisní podmínky, jako je nabídková cena, minimální výše investice na investora a maximální počet cenných papírů, které si každý investor může koupit.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Náklady na flotaci Náklady na flotaci Náklady na flotaci jsou náklady, které vzniknou společnosti při vydávání nových cenných papírů. Náklady mohou být různé, mimo jiné včetně poplatků za upisování, právní, registraci a audit. Flotační náklady jsou vyjádřeny jako procento z emisní ceny.
  • Vydání práv Vydání práv Vydání práv je nabídka práv stávajícím akcionářům společnosti, která jim dává příležitost koupit další akcie přímo od společnosti za sníženou cenu
  • Nejlepší investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found