Upravená závěrečná cena - přehled, důležitost, příklad

Upravená závěrečná cena je kalkulační úprava závěrečné ceny akcie. Původní závěrečná cena je konečná cena, za kterou se akcie nebo jakýkoli jiný konkrétní druh cenných papírů obchoduje během hodin trhu v daný konkrétní obchodní den.

Původní závěrečná cena však není příkladem nejpřesnějšího ocenění akcií nebo cenných papírů, protože nebude zohledňovat žádné akce, které by mohly způsobit posun ceny. Upravená závěrečná cena proto bude zahrnovat veškeré úpravy ceny, které je třeba provést.

Upravená závěrečná cena

Provedené úpravy mají kompenzovat vše, co by mohlo ovlivnit hodnotu akcie, například podniková akce. Firemní akce mohou zahrnovat dividendy Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. nebo rozdělení akcií. Úprava závěrečné ceny zobrazí skutečnou cenu akcie nebo cenného papíru, protože skutečnou cenu mohly změnit určité vnější faktory.

Upravená závěrečná cena celkově zahrnuje složitější analýzu, která zohledňuje další faktory, které zase budou příkladem přesnějšího vyjádření skutečné hodnoty akcií.

souhrn

  • Upravená závěrečná cena je kalkulační úprava závěrečné ceny akcie.
  • Je složitější a přesnější než uzavírací cena.
  • Úprava závěrečné ceny zobrazuje skutečnou cenu akcií, protože skutečnou cenu mohly změnit vnější faktory.

Upravená konečná cena a rozdělení akcií

Rozdělení akcií je podniková akce, ke které dochází, když společnost zvýší počet akcií ve své společnosti. Výsledkem je pokles tržní ceny jednotlivých akcií a zvýšení počtu akcií. Rozdělení akcií lze provést ve snaze snížit cenu jednotlivých akcií pro investory. V takovém případě se počet akcií zvýší a hodnota každého jednotlivce se zase sníží, protože budou představovat menší procento akcií.

Například při rozdělení akcií 2: 1 můžete vlastnit dvě akcie v hodnotě 25 $ namísto 1 akcie v hodnotě 50 $. V takovém případě, pokud by například závěrečná cena byla 100 USD, upravená závěrečná cena každé akcie po rozdělení akcií by byla 50 USD. Je důležité zdůraznit skutečnost, že hodnota pro konkrétního investora zůstává stejná, protože stále drží stejnou částku.

Podobná situace může navíc nastat, pokud společnost podstoupí opačnou akci společnosti - reverzní rozdělení akcií Reverzní rozdělení akcií Reverzní rozdělení akcií, na rozdíl od rozdělení akcií, je snížení počtu zbývajících akcií společnosti na trhu. Reverzní rozdělení akcií je. Pokud dojde k reverznímu rozdělení akcií 1: 2, bude investor vlastnit pouze 1 akcii za každé 2, které původně vlastnil. Pokud by například uzavírací cena byla 50 $ za akcii, upravená uzavírací cena by byla 100 $ za akcii za jejich zbývající 1 akcii.

Upravená závěrečná cena a dividendy

Dividenda zahrnuje rozdělení některých zisků vydělaných společností jejím akcionářům. Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která drží akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. . Jakmile dosáhnou zisku, bude společnost schopna rozdělit část svým akcionářům.

Vzhledem k tomu, že některé zisky jsou poskytovány jako dividendy akcionářům, může to snížit hodnotu akcií. Upravená závěrečná cena tedy ve srovnání s původní závěrečnou cenou ukáže cenu po rozdělení dividend akcionářům.

Důležitost upravené konečné ceny

Upravená závěrečná cena je důležitá, protože poskytuje investorům aktuální a přesnější představu o ceně akcií. Informuje investory o jakýchkoli výpočtech po podnikové akci.

Praktické příklady

1. Upravená uzavírací cena po rozdělení akcií

Akcie společnosti XYZ jsou oceněny po 500 $ a společnost prochází rozdělením akcií v poměru 2: 1. Kvůli podnikové akci se pak počet akcií zdvojnásobí, ale každá jednotlivá akcie bude mít hodnotu 250 $. V takovém případě bude nutné upravit závěrečnou cenu tak, aby zobrazovala přesnější zobrazení ceny akcií po rozdělení akcií.

2. Upravená závěrečná cena po výplatě dividendy

Závěrečná cena společnosti ABC na konci dne je 500 USD. Následně společnost rozdělí dividendu 10 $ na akcii. Podniková akce ovlivní závěrečnou cenu, a proto bude vypočítána upravená závěrečná cena. V takovém případě by výpočet činil 500 - 10 USD, což by se rovnalo upravené uzavírací ceně 490 USD.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Ředicí cenné papíry Ředicí cenné papíry Ředění může být způsobeno řadou ředících cenných papírů, jako jsou opce na akcie, omezené a výkonné akciové jednotky, preferované akcie, warranty a
  • Dividendová politika Dividendová politika Dividendová politika společnosti určuje výši dividend vyplácených společností jejím akcionářům a frekvenci vyplácení dividend
  • Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností
  • Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií Vážený průměr nevyrovnaných akcií odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet vážených průměrných akcií v oběhu se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) v účetní závěrce společnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found