Mom-and-Pop - přehled, charakteristiky, příležitosti a rizika

Termín mom-and-pop popisuje malé podnikatelské subjekty, které jsou nezávislé nebo rodinné. Je to na rozdíl od big-boxových obchodů, jako jsou Walmart, Home Depot, Starbucks a Pizza Hut. Mom-and-pop obchody zahrnují širokou škálu podniků, včetně restaurací, potravin, opraven atd.

Máma a pop

Podle investičního konceptu lze mom-and-pop také použít k popisu investorů, kteří nemají zkušenosti a investují na akciovém trhu minimálně.

souhrn

  • Mom-and-pop obchody odkazují na malé podnikatelské subjekty, které jsou nezávislé nebo rodinné.
  • Mom-and-pop shop obvykle funguje na jednom místě. Poskytuje přizpůsobené produkty a služby místní komunitě.
  • Mom-and-pop shopy získávají konkurenční výhody díky svým přizpůsobeným produktům, interaktivním službám a konceptu podpory místní ekonomiky ze strany zákazníků.

Porozumění Mom-and-Pop Business

Vlastnosti

Mom-and-pop shopy jsou obvykle rodinné a kontrolované. S omezenými kapitálovými investicemi zvládají malé obchodní objemy a pracují s minimálním počtem zaměstnanců. Obchody obvykle nejsou franšízované a fungují pouze na jednom místě. Proto jsou jejich zákazníci většinou z místních komunit. Jejich produkty a služby jsou více personalizované.

Mom-and-pop obchody jsou obecně ve strukturách partnerství Partnerství Partnerství je druh podnikání, kde dva nebo více lidí zakládá a podniká společně. Existují tři hlavní typy partnerství: GP, LP, LLP, společnost s ručením omezeným nebo společnost S. Založením obchodu jako společnosti s ručením omezeným není majitel osobně odpovědný za dluhy, které obchod nese.

Struktura korporace S C Corp vs S Corp Potential nebo stávající vlastníci firem často čelí volbě založení buď jako C Corp vs S Corp při zahájení nového podnikání nebo při změně jejich společnosti, která byla poprvé představena ve prospěch mom-and-pop majitelé obchodů. Provozováním v takové struktuře čelí vlastníci omezené odpovědnosti a mohou podnikat s věčným životem jako společnost, ale zároveň se mohou také vyhnout dvojímu zdanění jako společnost.

Příležitosti

Velké obchodní řetězce obvykle poskytují svým zákazníkům standardizované produkty pro lepší kontrolu kvality. Zákazník může získat stejný Big Mac za stejnou cenu v kterémkoli obchodě McDonald’s. Na druhé straně obchody typu mom-and-pop poskytují více přizpůsobené produkty a interaktivní služby.

V dnešní době se personalizované produkty a služby stávají pro zákazníky přitažlivější. Pomáhá obchodům maminek a popů soutěžit s velkými obchody a získávat loajalitu zákazníků od místní komunity. S rozvojem technologií, zejména internetu a sociálních médií, jsou obchody typu mom-and-pop stále více vystaveny lidem ve větší geografické oblasti. Jejich potenciální zákazníci již nejsou omezeni na lidi v místní komunitě.

Další příležitostí pro obchody typu mom-and-pop je koncept podpory místního ekonomického růstu. Zákazníci jsou ochotnější nakupovat místní produkty, aby podpořili svou komunitu a podpořili místní ekonomický růst. Majitelé firem typu mom-and-pop mohou tento koncept využít tím, že budou pracovat s pozitivní externalitou, tj. Budou poskytovat produkty šetrné k životnímu prostředí.

Existují příležitosti, aby se dobře fungující obchody pro mámu a pop rozšířily. Mnoho velkých společností bylo původně založeno jako mom-and-pop podniky.

Jedním z příkladů je Whole Foods. Začalo to jako malý obchod prodávající pouze přírodní potraviny v Austinu v Texasu. Poté se rozšířili sloučením s jiným obchodem s přírodními potravinami. Nyní provozuje přibližně 500 obchodů v USA, Velké Británii a Kanadě.

Rizika

Navzdory výše diskutovaným příležitostem se obchody typu mom-and-pop potýkají s mnoha nevýhodami, když soutěží s velkými maloobchodníky a franšízovými obchody. Velké podniky mají velké podniky a těší se z úspor z rozsahu. Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvyšuje svou úroveň produkce. Výhoda vzniká díky inverznímu vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobené množství. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Typy, příklady, průvodce, který může výrazně snížit jejich provozní náklady.

Místní malé obchody jsou proto v cenové konkurenci v zásadě znevýhodněny. Velké společnosti také mohou přidělit značné částky kapitálu na investice. Umožňuje jim to více utrácet za reklamu a inovace.

Mom-and-pop shopy jsou velmi finančně zranitelné. Čelí omezeným zdrojům financování a většinou spoléhají na bankovní půjčky. Pokud je ekonomická situace nepříznivá, může takovým malým obchodům rychle docházet hotovost a čelit problémům s likviditou s omezeným kapitálem.

Ve srovnání s velkými společnostmi, které působí na různých geografických místech, jsou obchody typu mom-and-pop citlivější na změny na místních trzích. Pokud trh konkrétní geografické oblasti nefunguje dobře, velké podniky by mohly být schopny pokrýt ztráty na jednom trhu zisky z jiných trhů. Naproti tomu obchody typu mom-and-pop budou bez diverzifikace rizik velmi zraněny.

Mom-and-pop investoři

Termín mom-and-pop lze také použít k popisu méně zkušených investorů. Mom-and-pop investoři investují velmi malé částky svých peněz na akciový trh. Neočekávají velké výnosy ze svých investic a nesou také malá rizika.

Kvůli nedostatku zkušeností mohou být mom-and-pop investoři iracionální a impulzivní vůči fluktuacím akciového trhu. Takové chování může nepříznivě ovlivnit jejich návratnost investic. V zájmu řešení tohoto problému si investoři mohou najmout finanční profesionály, jako jsou makléři, nebo investovat do podílových fondů, které spravují zkušení správci portfolia.

  • Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar je omnichannel obchodní model, který integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet u prodejce
  • Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a corp
  • Ziskový model Ziskový model Ziskový model odkazuje na plán společnosti, jehož cílem je zajistit, aby byl podnik ziskový a životaschopný. Stanovuje, co společnost plánuje vyrábět, jak
  • Main Street vs Wall Street Main Street vs. Wall Street „Main Street vs Wall Street“ se používá k popisu kontrastu běžných spotřebitelů, investorů nebo malých místních podniků s velkými investičními korporacemi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found