Zachování kapitálu - přehled, faktory, omezení

Zachování kapitálu je investiční strategie, která podporuje úspory, tj. Zachování kapitálu a zabránění ztrátě hodnoty. Strategie přijímá konzervativní přístup k investicím konkrétně do „bezpečných“ krátkodobých nástrojů, jako jsou spořicí účty Spořicí účet Spořicí účet je typický účet v bance nebo spořitelní a úvěrní společnosti, který umožňuje jednotlivci vložit, zabezpečit nebo vybrat peníze, když vyvstává potřeba. Spořicí účet obvykle platí určité úroky z vkladů, i když sazba je poměrně nízká. , FDIC pojištěné běžné účty a státní pokladniční poukázky a depozitní certifikáty (CD).

Zachování kapitálu

Klíčové faktory při zachování kapitálu

1. Úrovně rizika a volatility

Investoři, kteří chtějí přijmout investiční strategii na zachování kapitálu, jsou obecně proti riziku, v tom smyslu, že by chtěli investovat do nejméně riskantní varianty. Je to proto, že tito investoři se snaží investovat s jediným cílem - uchovat si svůj kapitál. Nevidí potenciál pro růst jejich kapitálu v blízké budoucnosti a jednoduše si chtějí uchovat nebo uchovat maximum z toho, co mohou, a vyhnout se možné ztrátě hodnoty.

2. Bezpečnost a stabilita investic

Protože investoři hledají pouze investice s minimálním rizikem a nejmenší volatilitou Volatilita Volatilita je měřítkem míry fluktuací ceny cenného papíru v průběhu času. Udává úroveň rizika spojeného se změnami ceny cenného papíru. Investoři a obchodníci vypočítávají volatilitu cenného papíru za účelem posouzení minulých výkyvů cen, bezpečnost investic a jejich dlouhodobá stabilita se stávají hlavními determinanty jejich investičních rozhodnutí. Proto se často uspokojí s nejbezpečnějšími investičními možnostmi, jako jsou pojištěné šeky a / nebo spořicí účty, vládní dluhopisy 10letá US Treasury Note 10letá US Treasury Note je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vlády USA a přichází se splatností 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání. , účty peněžního trhu, státní pokladniční poukázky, depozitní certifikáty a účty očištěné o inflaci. Je to proto, že se jedná o jedny z nejbezpečnějších investic s nejvyšší mírou stability.

Generování výnosů

Cílem zachování kapitálu je chránit to, co již investor vlastní, tj. Zachovat nominální hodnotu stávajícího kapitálu. Jedná se o strategii bezpečnostní sítě, a proto ne všichni jsou motivováni k vytváření hojných zisků výměnou za riziko. Úroveň návratnosti, kterou investice generuje, na tom až tak nezáleží, pokud zachovává kapitál a minimalizuje ztrátu hodnoty.

Zachování kapitálu jako investiční strategie generuje velmi minimální výnosy. Snaží se spíše chránit investora před volatilitou trhu, než aby pro něj generoval významné zisky. Proto je obvykle přijímán investory s pevným příjmem. To je také běžné u jednotlivců v důchodu, kteří chtějí zachovat to, co v současné době vlastní, aby mohli v budoucnu pokrýt své životní náklady.

Omezení zachování kapitálu

1. Ztráta dostupnosti

V dnešních nestabilních tržních podmínkách a neustále se měnících ekonomických podmínkách je neustále zpochybňována „bezpečnost“ všech druhů investičních strategií a s každou strategií je spojeno určité riziko. Proto je v současném dynamickém ekonomickém světě stále méně a méně možné nabízet investice na zachování kapitálu. Dochází tedy k celkové ztrátě dostupnosti bezpečných, stabilních a rizikově averzních kapitálových investičních možností.

2. Velmi málo až téměř nulová návratnost

Vzhledem k přetrvávající nejistotě a neustále se měnícím tržním podmínkám je pro investiční možnosti zachování kapitálu stále obtížnější nabídnout dobrou návratnost. Výsledkem je, že většina investičních možností sotva dokáže generovat výnosy. Takové investice na dnešním trhu nabízejí jen velmi malou až téměř nulovou návratnost.

3. Inflace

Jelikož určité investice potenciálně nabízejí velmi nízké, téměř nulové výnosy, investoři se stěží dokážou vyrovnat se zvyšující se mírou inflace. Inflace Inflace je ekonomický koncept, který odkazuje na zvýšení cenové hladiny zboží během stanoveného časového období. Nárůst cenové hladiny znamená, že měna v dané ekonomice ztrácí kupní sílu (tj. Za stejnou částku peněz lze nakoupit méně). vyplývající z dnešních dynamických ekonomických podmínek. Protože zachování kapitálu nemůže udržet nedávnou úroveň inflace, není schopno plnit svůj účel a nedokáže zachovat kupní sílu kapitálu.

Je to obvykle proto, že investice končí negativním výsledkem nemovitý výnosy po úpravě sazeb inflace. Jejich nedostatečná dostupnost se proto zvyšuje a investory ještě více odrazuje.

Reálný příklad: Investiční možnosti pojištěné státem

V současné bouřlivé době trhu, kdy je pro investory stále obtížnější uchovat si svůj kapitál, nabízí americká vláda pojištěné investiční možnosti. Tyto možnosti jsou upraveny inflací, aby se zabránilo omezením současného zachování kapitálu.

Od Federální korporace pro pojištění vkladů (FDIC) mohou investoři s averzí k riziku využívat vkladové certifikáty pojištěné FDIC, šekové a spořicí účty pojištěné FDIC a dokonce i americké pokladniční poukázky pojištěné FDIC. Možnosti slouží k omezení zneužívání inflace u konkrétních investičních nástrojů.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) je vládní instituce, která poskytuje pojištění vkladů proti selhání banky. Tělo bylo vytvořeno
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) Návratnost investic (ROI) je měřítkem výkonu používaným k vyhodnocení návratnosti investice nebo porovnání efektivity různých investic.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found