Homogenní skupina nákladů - přehled, definice a příklady

Homogenní skupina nákladů je v zásadě účetní termín používaný vedením společnosti ke seskupování nákladů Fixní a variabilní náklady Náklady je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění s nárůstem / poklesem v jednotkách objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou závislé pouze na tom, že vykazují podobnou příčinu a následek nebo přínosy, vztah, pokud jde o alokační základnu nákladů. Stručně řečeno, homogenní skupiny nákladů jsou způsob logického seskupení souvisejících nákladů. Čím podobnější jsou skupiny nákladů, tím snáze je lze přiřadit ke konkrétní ceně.

Homogenní skupina nákladů

Fond nákladů na činnost je jednou z nejběžnějších forem homogenních fondů nákladů. Zahrnuje seskupení všech nákladů, které jsou spojeny s daným úkolem v rámci společnosti. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. , jako je výroba konkrétního produktu. Shromáždění všech nákladů spojených se všemi činnostmi potřebnými k dokončení daného úkolu usnadňuje získání spolehlivého odhadu, kolik bude úkol ve skutečnosti společnost stát.

Rozdělení souboru homogenních nákladů

Alokační základna nákladů určuje, jak jsou náklady přiřazeny k fondu nákladů. Například náklady spojené s údržbou strojů PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucí výdaje by byly pravděpodobně přiřazeny na základě provozních hodin. Čím déle strojní zařízení běží, tím vyšší jsou odhadované náklady na údržbu, které jsou přiřazeny fondu nákladů.

Vztah příčin a následků se zaměřuje na důvody, proč je třeba zdroje použít nebo spotřebovat, a na identifikaci toho, co konkrétně řídí náklady na jednu či druhou činnost. Řekněme například, že počet hodin strávených kontrolou kvality je základem alokace nákladů. Výrobce vyrábějící zboží, který je složitě navržen a vyžaduje spoustu dílů, které všechny dokonale spolupracují - například vysoce technologický produkt - musí věnovat značné množství času zajištění toho, aby kvalita každého produktu odpovídala standardům. Z tohoto důvodu je tedy kontrola kvality významným faktorem nákladů. Ovladač nákladů Ovladač nákladů je přímou příčinou nákladů a jeho účinek je na celkových vzniklých nákladech. Například pokud chcete určit množství spotřebované elektřiny v určitém období, počet spotřebovaných jednotek určuje celkový účet za elektřinu. V takovém scénáři jednotky elektřiny spotřebované ve výrobním procesu.

Část výhod sdružených nákladů souvisí s odděleními společnosti, která těží z alokační základny. Zvažte například výdaje na reklamu. Reklama společnosti přináší výhody pro celou společnost, nejen pro jediné oddělení. Proto se zdá být vhodné, aby společnost distribuovala výdaje na reklamu rovnoměrně mezi všechna oddělení.

Dobré a špatné z homogenní skupiny nákladů

Čím větší je počet nákladových faktorů v rámci společnosti, tím větší bude pravděpodobně počet homogenních skupin nákladů. Identifikace takových skupin nákladů může skutečně pomoci společnosti lépe odhadnout a zohlednit náklady, což v konečném důsledku pomůže zlepšit její spodní hranici.

Primární obtížnost skupin nákladů, zejména když je jich spousta, spočívá v tom, že mohou vyžadovat značné úsilí a čas, aby zjistily, co by do nich mělo být zahrnuto, a poté je dlouhodobě sledovat.

Proto je ve většině případů pro společnost výhodné omezit co nejvíce počet svých skupin nákladů. To však může znamenat, že každá skupina nákladů se může stát méně homogenní - náklady v ní nemusí být tak podobné. I když to může ztěžovat stanovení přesných odhadů nákladů, nakonec to může společnostem ušetřit spoustu času a peněz, pokud jde o vytváření a údržbu samotných fondů nákladů.

U menších kalkulací podle aktivity Kalkulace podle aktivity je konkrétnější způsob alokace režijních nákladů na základě „aktivit“, které ve skutečnosti přispívají k režijním nákladům. Aktivitou jsou projekty, u fondů kalkulace je menší problém. Je třeba vzít v úvahu menší počet nákladů, a proto lze úroveň přesnosti fondu snadněji sledovat a odhadovat.

Homogenní skupiny nákladů, i když přicházejí s určitými inherentními obtížemi, mohou pro společnosti znamenat obrovský rozdíl v přesném stanovení a správě nákladů. Použití fondů nákladů může společnostem pomoci efektivněji předvídat a plánovat výdaje.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Další informace najdete v následujících finančních zdrojích:

  • Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží (COGM) Náklady na vyrobené zboží, známé také jako COGM, jsou termín používaný v manažerském účetnictví, který odkazuje na plán nebo výkaz, který ukazuje celkové výrobní náklady společnosti během konkrétní časové období.
  • Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady“ vynaložené na výrobu jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služby zapotřebí více zdrojů. COGS je často
  • Vzorec mezních nákladů Vzorec mezních nákladů Vzorec mezních nákladů představuje přírůstkové náklady vzniklé při výrobě dalších jednotek zboží nebo služby. Vzorec mezních nákladů = (změna nákladů) / (změna množství). Variabilní náklady zahrnuté do výpočtu jsou práce a materiál, plus zvýšení fixních nákladů, správa, režie
  • Variabilní kalkulace Variabilní kalkulace Variabilní kalkulace je koncept používaný v manažerském a nákladovém účetnictví, při kterém vzniká fixní výrobní režie v období, ve kterém je produkt vyroben. Tato metoda je v kontrastu s absorpčními náklady, ve kterých je pevná výrobní režie přidělena vyráběným výrobkům. V účetních rámcích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found