Slavní investoři - příklady a investiční styly

Následující článek uvádí některé z nejznámějších investorů na základě jejich schopnosti generovat výnosy. Tento seznam zahrnuje investory, kteří spravovali portfolia a vytvořili nové metody investování. Mezi slavné investory na tomto seznamu patří Carl Icahn, Benjamin Graham a Warren Buffet.

Ilustrace slavných investorů - zlaté mince a pytel peněz ze stromů

Carl Icahn

Známá jako korporační korporace Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. Raider, Carl Icahn si vydělal jmění nákupem velkých podílů. Běžné akcie Běžné akcie jsou typem cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. ve společnosti, získání kontroly a řízení firemní strategie ve prospěch akcionářů Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která drží akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. . Icahn věřil, že společnosti jsou často řízeny managementem, který nechce přinést změnu a rady. Board of Advisors Board of Advisors je skupina složená z profesionálů v podnikání, která poskytuje rady, jak může vlastník firmy lépe řídit svou společnost. Vzhledem k neformální povaze tohoto typu desky je možné ji strukturovat způsobem, který vlastník považuje za nezbytný a nejužitečnější, který nenese odpovědnost za vedení. Icahn identifikuje takové společnosti, přináší změny a zvyšuje hodnotu pro akcionáře Hodnota pro akcionáře Hodnota pro akcionáře je finanční hodnota, kterou vlastníci firmy dostávají za vlastnictví akcií ve společnosti. Vytvoří se zvýšení hodnoty pro akcionáře.

Mezi nejčastější způsoby, jak Icahn vytváří zisk, patří:

  • Nutí společnosti, aby zpětně nakupovaly akcie za prémii.
  • Změňte rozhodnutí v oblasti řízení a přidejte hodnotu akcionářům, včetně rozpadu společností, snížení nákladů a převzetí většího dluhu. Dluh Dluh jsou peníze půjčené jednou stranou od druhé za účelem uspokojení finanční potřeby, kterou jinak nelze zcela uspokojit. Mnoho organizací používá dluh k pořízení zboží a služeb, za které nemohou platit hotovostí. .

Icahn sice přidává hodnotu akcionářům, ale pro společnosti ne vždy dělá to nejlepší. V roce 1985 koupil 20% akcií společnosti Trans World Airlines (TWA) a převzal leteckou společnost jako soukromou. Toto přesunutí vydělalo Icahnu 469 milionů $, ale leteckou společnost zadlužilo 540 milionů $. Prodal také linky TWA v Londýně společnosti American Airlines. Trasy byly pro TWA nesmírně ziskové a cenné. Když společnost TWA podala návrh na bankrot, letecká společnost přišla se strategií nazvanou Karabuova smlouva o letenkách, která Icahnu umožňovala nakupovat letenky a prodávat je se slevou. To bylo pro TWA nevýhodné, protože museli snížit náklady na vstupenky, aby konkurovali lístkům, které Icahn prodával. Tato strategie stála TWA 100 milionů USD ročně.

Benjamin Graham

Benjamin Graham byl investor Investor Investor je jednotlivec, který vkládá peníze do subjektu, jako je podnik, za účelem finanční návratnosti. Hlavním cílem každého investora je minimalizovat riziko a ekonom a profesor. Známý jako otec hodnotového investování, napsal dvě knihy, které předvedly jeho znalosti: „Bezpečnostní analýza“ s Davidem Doddem a „Inteligentní investor“.

Tipy od Grahama zahrnují:

  • Podívejte se na vnitřní hodnotu, nikoli na tržní cenu
  • Dávejte pozor na kreativní účetnictví
  • Nesledujte stádo ani dav

Při investování do hodnoty je hlavním pravidlem podívat se na vnitřní hodnotu Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zajištění) je současná hodnota všech očekávaných budoucích peněžních toků diskontovaných příslušnou diskontní sazbou. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného. firmy. Pokud je vnitřní hodnota nižší než tržní hodnota, měl by investor držet akcie až do průměrného obratu. Střední obrat je místo, kde se sbližuje tržní cena a vnitřní ceny. Když hovoříme o hodnotovém investování, Graham popisuje tržní cenu Cena akcií Termín cena akcie označuje současnou cenu, za kterou se na trhu obchoduje podíl akcií. Každá veřejně obchodovaná společnost, pokud její akcie jsou „Mr. Market “, která prochází optimistickými a pesimistickými obdobími. Když je pan Market optimistický, zkuste prodat za vysokou cenu. Ale když je pesimistický, nakupujte za nízkou cenu. Abyste se vyhnuli nákupu akcií nebo prodeji ve špatnou dobu, vždy se podívejte na skutečnou hodnotu.

Mr. Market je emotivní a je vždy ochoten koupit nebo prodat akcie za různé ceny. Z tohoto důvodu má Graham druhý tip vyhnout se stádu nebo davu. Jelikož se trh často pohybuje, pilní investoři budou moci nakupovat a prodávat v dobrých časech, pokud provedou základní výzkum.

Posledním tipem je věnovat pozornost kreativnímu účetnictví Účetnictví Veřejné účetní firmy se skládají z účetních, jejichž úkolem je sloužit podnikům, jednotlivcům, vládám a neziskovým organizacím při přípravě finančních výkazů, daní, díky nimž společnost vypadá lépe, než je. Některé poměry, které Graham považuje za důležité, zahrnují poměr dluhu k současným aktivům Poměr dluhu k aktivům Poměr dluhu k aktivům je poměr pákového efektu, který pomáhá kvantifikovat míru, do jaké jsou operace společnosti financovány dluhem. V mnoha případech je vysoký pákový poměr také ukazatelem vyšší míry finančního rizika. Důvodem je, že společnost, která je silně zadlužena, čelí vyšší šanci splácet své půjčky. , aktuální poměr Vzorec aktuálního poměru Vzorec aktuálního poměru je = oběžná aktiva / krátkodobé závazky. Současný poměr, známý také jako poměr pracovního kapitálu, měří schopnost podniku dostát svým krátkodobým závazkům, které jsou splatné do jednoho roku. Poměr zohledňuje váhu celkových krátkodobých aktiv oproti celkovým krátkodobým pasivům. Ukazuje to na finanční zdraví společnosti. Zisk na akcii Vzorec zisku na akcii (EPS) EPS je finanční poměr, který vydělí čistý zisk dostupný pro běžné akcionáře průměrným nevyřízeným podílem za určité časové období. Vzorec EPS naznačuje schopnost společnosti vytvářet čistý zisk pro běžné akcionáře. Poměr P / E Forward P / E Poměr Forward P / E vydělí aktuální cenu akcie odhadovaným budoucím ziskem na akcii. Příklad poměru P / E, vzorec a šablona aplikace Excel. „P / BV a dividendy Akciová dividenda Akciová dividenda, metoda, kterou společnosti používají k rozdělování majetku akcionářům, je výplata dividend ve formě akcií, nikoli hotovosti. Akciové dividendy se primárně vydávají místo hotovostních dividend, když má společnost málo likvidní hotovosti. .

Warren Buffett

Warren Buffett je možná nejslavnějším investorem na světě a díky svým investicím zbohatl. Buffetův investiční styl je podobný Benjaminovi Grahamovi, protože byl Grahamovým studentem. Zaměřuje se na dlouhodobé investování do hodnoty a jeho společnost Berkshire Hathaway vyprodukovala roční výnos 20,9% za 52 let.

Tipy od Buffetta zahrnují:

  • Nejprve investujte do sebe
  • Investujte pouze ty, kterým rozumíte
  • Nebuďte denním obchodníkem

Za prvé, Buffett prohlašuje, že nejlepší investice, kterou člověk může udělat, jsou jeho vlastní schopnosti, protože „nikdo vám nemůže vzít to, co jste do sebe dostali, a každý má potenciál, který dosud nevyužil“. Jelikož většina lidí nebude vydělávat většinu svých peněz z trhu Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnárenský systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a je nezbytné rozvíjet dovednosti pro rozvoj osobní kariéry . Buffett sám investoval do kurzu, který měl zlepšit jeho řečnické dovednosti, což mu pomohlo prodat akcie, když byl velmi mladý.

Druhým tipem je investovat pouze do společností, kterým rozumíte. V oblasti investování do hodnoty je nákup akcií společnosti jako nákup části společnosti. Buffett navrhuje, že před nákupem akcií by měl investor pochopit hlavní hnací síly podnikání a to, jak podnik generuje zisk. Zisk Zisk je hodnota zbývající po zaplacení výdajů společnosti. Naleznete jej ve výkazu zisku a ztráty. Pokud je hodnota, která zůstane po odečtení výdajů od výnosů, kladná, říká se, že společnost má zisk, a pokud je hodnota záporná, pak se říká, že má ztrátu. Je-li obchodní model společnosti příliš komplikovaný nebo je-li zapotřebí přesná předpověď, aby bylo možné rozhodnout, zda je podnik dobrým nákupem, měl by investor hledat jinou investici.

Buffett věří v politiku nákupu a držení. Neustálým nakupováním a prodejem akcií jsou investoři vystaveni vyšším odvodům daní. Zdanitelný příjem Zdanitelný příjem se vztahuje na náhradu jakékoli fyzické nebo podnikající osoby, která se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. a obchodní provize. Pokud při investování do hodnoty investor nakoupí podhodnocenou akcii, cena akcie se nakonec zvýší. Pokud je společnost výjimečná, pak se hodnota akcií exponenciálně zvýší, protože investor bude držet akcie déle. Není tedy potřeba denní obchodování Denní obchodování. Hlavním rysem denního obchodování je, že ke koupi a prodeji cenných papírů dochází ve stejný obchodní den. To znamená, že všechny obchodní pozice jsou do konce dne zlikvidovány. Hlavními cíli denního obchodování je objevování a využívání krátkodobé neefektivity trhu. .

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o slavných investorech. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám tyto další finanční zdroje:

  • Slavní správci fondů Slavní správci fondů Následující článek uvádí seznam některých správců fondů, kteří byli považováni za výjimečné. Tento seznam zahrnuje investory, kteří vytvořili fondy nebo spravovali velmi ziskové fondy. Mezi správce fondů patří Peter Lynch, Abigail Johnson, John Templeton a John Bogle.
  • Investování do akcií: Průvodce investováním do hodnoty Investování do akcií: Průvodce do investování do hodnoty Od publikace „The Intelligent Investor“ od Bena Grahama se takzvaná „hodnota investic“ stala jednou z nejuznávanějších a nejsledovanějších metod. vychystávání zásob.
  • Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investice do akcií: Průvodce růstovým investováním Investoři mohou využít výhod nových strategií investování do růstu, aby mohli přesněji vylepšit akcie nebo jiné investice nabízející nadprůměrný růstový potenciál.
  • Investice pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investice pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found