Hodnota nuceného prodeje - přehled, jak vypočítat, výhody

Hodnota nuceného prodeje je odhad částky, kterou by podnik získal, pokud by během nepředvídané nebo nekontrolovatelné události prodal svá aktiva po jednom. Odhadce předpokládá, že podnik musí v krátké době prodat svá aktiva v okamžité aukci. Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že je nabízí k nabízení, umožňuje lidem dražit a prodává tomu, kdo draží nejvíce. Uchazeči soutěží proti sobě.

Hodnota nuceného prodeje

Rush factor znamená, že podnik nakonec přijme menší kompenzaci za položku v prodeji, než by to bylo za běžných obchodních podmínek. Nucený prodej se provádí v reakci na ekonomickou událost. Systematické riziko Systematické riziko je ta část celkového rizika, která je způsobena faktory mimo kontrolu konkrétní společnosti nebo jednotlivce. Systematické riziko je způsobeno faktory, které jsou mimo organizaci. Veškeré investice nebo cenné papíry podléhají systematickému riziku, jedná se tedy o nediferencovatelné riziko. , právní řád nebo změny předpisů.

Nucený prodej cenných papírů

Při obchodování s cennými papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. pokud jde o marži, makléřské společnosti vyžadují, aby jejich zákazníci dodržovali požadavky na marži. To znamená, že klienti si musí udržovat své marže nad požadavky společnosti. V případě, že hodnota účtu klesne pod minimální požadavek na marži, broker vydá klientovi výzvu k marži. Výzva k dodatkové marži je informuje o tom, že účet je nedostatečně maržový, a měli by na účet vložit více finančních prostředků nebo prodat část svých cenných papírů, aby zvýšili marži.

Pokud klient po obdržení varování nesplní požadavek na marži, má makléř právo vynutit likvidaci cenných papírů. Likvidace mohou dosáhnout uzavřením a prodejem všech otevřených pozic. Zprostředkovatelé se uchylují k nucené likvidaci, aby se ochránili před možnými ztrátami vyplývajícími z účtů s rezervami. Pokud neprodají aktuální pozice, budou vystaveni klesajícím hodnotovým investicím, a proto mohou na těchto účtech utrpět ztráty.

Jak určit hodnotu nuceného prodeje

Při určování částky, kterou by podnik získal při nuceném prodeji, odhadce odhaduje částku, kterou by stálo každé aktivum vlastněné podnikem, pokud by bylo prodáno v aukci. Aukce je založena na krátkém časovém rámci přibližně 60–90 dnů, což přitahuje jen malou skupinu kupujících. Odhadce poté shrnuje odhadovanou hodnotu všech aktiv. Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a dosažení celkové hodnoty vynuceného prodeje. Hodnota představuje minimální hodnotu, kterou by podnik získal, kdyby prodal všechna svá aktiva v aukci.

Když je preferována hodnota nuceného prodeje

Existují určité případy, kdy je použití hodnoty nuceného prodeje pro podnik dobrý nápad. Jedním z těchto případů je situace, kdy je podnik v potížích a potřebuje v krátké době získat kapitál. Podnik bude prodávat svá strojní zařízení a vybavení tak, jak jsou, aniž by je musel opravovat nebo opravovat za účelem dalšího prodeje. Kupující koupí aktiva za cenu, která je nižší než reálná tržní hodnota, s plánem, že je použijí ve svých vlastních podnicích nebo je opraví a znovu prodají za vyšší cenu.

Metoda oceňování nuceným prodejem by však nebyla ideální pro zdravé podnikání, které se zbavuje svých aktiv. Podnik může prodloužit aukční období, aby přilákal větší skupinu kupujících, kteří by byli ochotni zaplatit více za aktivum, které bylo opraveno a je v mincovně. Prodloužení aukčního období také dává podniku více času na opravu a servis aktiv za účelem zvýšení jejich ocenění.

Hodnota řádné likvidace vs. hodnota nuceného prodeje vs. spravedlivá tržní hodnota

Kromě použití ocenění nuceného prodeje mohou odhadci použít také alternativní metody ocenění, jako je reálná tržní hodnota a řádná likvidační hodnota.

Řádná hodnota likvidace

Řádná likvidační hodnota je založena na předpokladu, že prodávající má přiměřené množství času na prodej aktiva tomu, kdo draží nejvyšší nabídku. Prodejce využívá prodejní kanál s největší skupinou kupujících se schopností koupit aktivum za relativně vyšší sazbu.

Hodnota nuceného prodeje

S hodnotou nuceného prodeje je prodejce nucen odprodat vybavení, budovy a další aktiva. Kupující využívá ekonomické události prodávajícího k vynucení prodeje aktiv během krátké doby a tato praxe přitahuje sníženou hodnotu prodeje ve srovnání s jinými metodami. Kvůli naléhavosti spojené s metodou nuceného prodeje je hodnota aktiv obvykle nižší než reálná tržní hodnota a řádná likvidační hodnota.

Spravedlivá tržní hodnota

Na druhou stranu spravedlivá tržní hodnota označuje hodnotu, kterou by podnik získal, kdyby prodal svá aktiva za spravedlivou tržní cenu. Vychází z předpokladu, že aktivum se prodává na volném trhu a že k transakci není nucen ani prodávající, ani kupující.

Ve srovnání se třemi metodami oceňování získává metoda nuceného prodeje nejnižší hodnotu, následovanou metodou řádné likvidace, zatímco metoda reálné tržní hodnoty nabízí nejvyšší hodnotu, protože aktiva se prodávají na otevřeném trhu a jsou přístupná velkým kupující.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení hodnoty nuceného prodeje. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Metody odpisování Metody odpisování Mezi nejběžnější typy metod odpisování patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti.
  • Vyjednávaný prodej Vyjednávaný prodej Vyjednávaný prodej je technika nabídky dluhopisů, kdy emitující subjekt a upisovatel, který má zájem, sjednávají podmínky prodeje s kupujícím. Někdy je upřednostňováno před konkurenčními nabídkami kvůli jeho rychlosti, flexibilitě, efektivitě a úrovni důvěrnosti mezi emitentem a upisovatelem.
  • PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) PP&E (Pozemky, budovy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů
  • Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva Prodejní a kupní smlouva (SPA) představuje výsledek klíčových obchodních a cenových jednání. V podstatě stanoví dohodnuté prvky dohody, zahrnuje řadu důležitých ochranných opatření pro všechny zúčastněné strany a poskytuje právní rámec pro dokončení prodeje nemovitosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found