Agentura podle potřeby - přehled, jak to funguje, příklad

Agentura nezbytností je termín používaný k popisu vztahu, ve kterém jedna strana činí zásadní rozhodnutí pro druhou stranu v případě nouze. Takový vztah uznává právní systém.

Nezbytnost agentury

souhrn

  • Agentura nutně popisuje vztah během mimořádných nebo mimořádných okolností, kdy agent jedná jménem zmocnitele, aniž by obdržel povolení od zmocnitele.
  • Dělá se to proto, aby se zabránilo poškození zmocnitele, a tento agent musí i nadále jednat v nejlepším zájmu zmocnitele.
  • Pochopení samotného základního vztahu principál-agent je klíčem k porozumění agentuře vztahem nezbytnosti.

Jak funguje agentura podle potřeby?

Agentura nezbytně umožňuje agentovi jednat jménem zmocnitele, aniž by obdržel povolení zmocnitele, aby se předešlo poškození zmocnitele. Často k tomu dochází, když jednotlivec není z důvodů zdraví nebo zdravotního postižení schopen učinit klíčová rozhodnutí. V oblasti financí se rozhodnutí často týkají kritických investic a rozhodnutí o odchodu do důchodu. Plán 401 (k) Plán 401 (k) je plán spoření na důchod, který umožňuje zaměstnancům ušetřit část jejich platu před zdaněním, které přispívá do penzijního fondu.

Přezkoumání vztahu jistiny a agenta

Abychom lépe porozuměli agentuře, měli bychom krátce přezkoumat základní koncepty, které stojí za vztahem mezi hlavním a agentem. Vztah jistiny a agenta je takový, ve kterém strana (agent) jedná a rozhoduje jménem jiné strany (zmocnitele).

Od agenta se očekává, že bude jednat v nejlepším zájmu zmocnitele v agenturním vztahu. Ne vždy se to však stane a povede to k problému hlavního agenta. trápí mnoho obchodních vztahů.

Problém hlavního agenta

V obchodních aplikacích je hlavní osoba často zastoupena vlastníky nebo akcionáři firmy nebo korporace, zatímco agenti jsou manažeři nebo zaměstnanci. Samotný problém nastává, když agenti jednají v rozporu se záměry ředitelů kvůli řadě faktorů, jako je morální hazard a asymetrické informace. Často způsobují náklady na agenturu. Náklady na agenturu Náklady na agenturu jsou interní náklady vzniklé v důsledku konkurenčních zájmů akcionářů (ředitelů) a manažerského týmu (agentů). Související výdaje, které se používají k lepšímu sledování agentů.

Příklad agentury

Agentura nutností se stává zvláště důležitou při řešení důležitých finančních rozhodnutí, jako jsou investice a / nebo rozhodnutí o odchodu do důchodu. Například pokud jedinec náhle onemocní a je neschopný do té míry, že není schopen rozhodovat, pak rodinný příslušník nebo právník Průvodce platem právníka V tomto průvodci platem právníka uvádíme přehled několika právnických zaměstnání a jejich odpovídajících středních platů pro rok 2018. Advokát, nazývaný také právník, je profesionál, který vykonává advokacii. Mezi odpovědnosti patří poskytování právního poradenství klientům během soudních řízení a právních jednání. mohou být jmenováni, aby činili rozhodnutí jménem jednotlivce prostřednictvím agentury podle potřeby. Jednotlivci mohou být také jmenováni agenty prostřednictvím agentury z důvodu nutnosti ztráty pracovní schopnosti.

Za mimořádných okolností agentura z nutnosti také umožňuje agentům jednat v nejlepším zájmu zmocnitele, zvláště když časová omezení nebo naléhavé požadavky vyžadují okamžitou reakci.

Možné právní problémy vyplývající z agentury podle potřeby

Vztah agentury s nezbytností může někdy čelit výzvám z právního hlediska, zejména když se rozhodnutí agenta týká velkého množství peněz. Mezi běžné příklady patří případy týkající se rozdělení a dispozice majetku bohatých jednotlivců k jejich potomkům. Rozdělení dědictví nebo finančních prostředků od svěřenských fondů často způsobuje zúčastněným rodinám velkou frustraci.

Pokud se jedná o osobu jednající jako agent z nutnosti, ostatní členové rodiny často nesouhlasí s rozhodnutími agenta a vyjadřují své frustrace. Rodinné argumenty se často dělají na očích veřejnosti a mohou rodinám způsobit neodvolatelné škody - rozbití vztahů až do morku kostí. Kroky agenta z nutnosti jsou často zpochybňovány a pravděpodobně budou předmětem soudních sporů, zejména pokud jsou příslušné peněžní částky značné.

Mnoho z výše uvedených problémů vstupuje do hry, když se bohatý jedinec stane neschopným, což mu znemožňuje finanční a možná ještě důležitější rozhodnutí v oblasti plánování nemovitostí. Určený agent je nezbytně odpovědný za přijímání mnoha rozhodnutí týkajících se majetku a majetku zmocnitele.

Rozhodnutí zahrnují rozdělení a pozůstání majetku dědicům zmocnitele, psaní závětí, vypořádání daní z nemovitostí, vyrovnání dluhů a správu finančních závazků zmocnitele.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Účet v důvěryhodnosti Účet v důvěryhodnosti Účet v důvěryhodnosti, známý také jako trust nebo ITF - „in trust for“ - účet, je bankovní účet, který je registrován jednotlivcem, ale který je spravován a
  • Podmíněný příjemce Podmíněný příjemce Podmíněným příjemcem je alternativní příjemce určený držitelem účtu, který je nastaven na příjem výnosů nebo výhod z finanční
  • Plná moc Plná moc Plná moc, neboli POA, je právní dokumentace, která dává zmocněnci nebo právnímu zástupci oprávnění jednat jménem zmocnitele. Advokát
  • Prozkoumání závěti Probate Probate je právní a finanční proces, který nastává po smrti jednotlivce a konkrétně se zabývá vůlí, majetkem a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found