Zemědělství - přehled, komponenty, význam

Agropodnikání je termín používaný k popisu odvětví, které zahrnuje všechny ekonomické činnosti spojené se zemědělstvím, tj. Chemikálie, chov, rostlinná výroba / zemědělství, zemědělské stroje, distribuce, marketing. 4 P marketingu „4 P marketingu“ odkazují na čtyři klíčové prvky zahrnující proces marketingu produktu nebo služby. Zahrnují marketingový mix, který je, a prodej.

Zemědělství

Součásti zemědělského podnikání

Některé ze složek agropodnikání jsou popsány níže:

1. Agrochemikálie

Agrichemikálie nebo agrochemikálie jsou pesticidy, hnojiva a růstové chemikálie používané v zemědělském procesu. Dnes mnoho agrochemických společností, jako jsou Corteva Agriscience a DuPont, pracuje na dodávkách chemikálií a dalších inovativních řešení pro zemědělský průmysl.

2. Chov

Šlechtění se týká odvětví zemědělství, které se zaměřuje na chov zvířat pro potravinářské výrobky a / nebo šlechtění rostlinných druhů za účelem produkce geneticky vylepšeného osiva plodiny.

3. Stroje a zařízení

Segment strojů a zařízení v zemědělství je jedním z největších a týká se všech typů zemědělských strojů - od ručního nářadí, jako jsou lopaty, až po traktory. Jednou z největších společností v oblasti zemědělských strojů je John Deere, která se specializuje na poskytování zemědělské a zahradní techniky.

Důležitost zemědělství

Agropodnikání je odvětví podporující růst zemědělského průmyslu, který je stěžejní pro ekonomický růst. Vzorec HDP Vzorec HDP se skládá ze spotřeby, vládních výdajů, investic a čistého vývozu. V této příručce rozdělujeme vzorec HDP na kroky. Hrubý domácí produkt (HDP) je peněžní hodnota veškerých finálních ekonomických statků a služeb vyprodukovaných v zemi během určitého časového období v místní měně. . Rovněž nadále hraje klíčovou roli v růstu rozvojových zemí. Zemědělské podniky mohou potenciálně zlepšit produktivitu zemědělství, a proto vlády často nabízejí zemědělským podnikům dotace.

Zemědělské činnosti rovněž přispívají ke zlepšenému systému zajišťování potravin a udržitelné výrobě potravin, jakož i příjmů pro většinu chudých v rozvojových zemích. Činnosti však zvyšují emise skleníkových plynů. Negativní externality Negativní externality se vyskytují, když produkt nebo spotřeba zboží nebo služby působí negativně na třetí stranu mimo trh. Běžná transakce zahrnuje dvě strany, tj. Spotřebitele a výrobce, kteří jsou v transakci označováni jako první a druhá strana. a přispívají ke globálnímu oteplování - proto je v tomto odvětví pro řešení těchto problémů důležitá inovace.

Inovace v zemědělství

Inovace je pokračujícím úsilím mezi zemědělskými podniky, protože průmysl hledá vylepšené a účinné metody výroby a zpracování. Například mnoho společností nyní nabízí dronový dohled nad farmami, což dává farmáři / majiteli přehled o zdraví plodin a pomáhá jim vytvářet projekce akcií a plánovat budoucnost.

Kromě toho se ve velkém měřítku vyvíjejí a vyrábějí nové a vylepšené typy strojů, jako jsou robotické vyorávače, automatické postřikovače pesticidů a traktory bez řidiče.

Cílem inovace v zemědělství je nakonec zlepšit produktivitu zemědělství a usnadnit zemědělcům zemědělské činnosti. Jeho cílem je snížit výrobní náklady a zvýšit ziskovost zemědělců, kteří často snášejí nestabilní tržní podmínky, protože ceny plodin kolísají s měnícími se ekonomickými podmínkami.

Zemědělství ve Spojených státech

Ve Spojených státech se o agropodnikání hovoří jako o velkých zemědělských společnostech, které jsou vertikálně sloučeny. Vertikální integrace Vertikální integrace je, když firma rozšíří své operace v rámci svého dodavatelského řetězce. Znamená to, že vertikálně integrovaná společnost se dříve zapojí a bude se účastnit mnoha aktivit v hodnotovém řetězci zemědělství. Tyto společnosti mají tendenci zaměstnávat své vlastní výrobní, zpracovatelské a prodejní jednotky, na rozdíl od ekologických farem, které jsou malé a zaměřují se na rostlinnou výrobu a používají produkty z jiných zemědělských podniků.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Sektor základních materiálů Sektor základních materiálů Sektor základních materiálů tvoří společnosti zabývající se objevem, těžbou a zpracováním surovin. Zahrnuje těžbu, lesnictví
  • Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj Neobnovitelný zdroj označuje přírodní zdroj, který se nachází pod zemí a který se při spotřebě nedoplňuje stejnou rychlostí, jakou je
  • Ropa a plyn Primer Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, také známý jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. To
  • Výzkum a vývoj (R&D) Výzkum a vývoj (R&D) Výzkum a vývoj (R&D) je proces, při kterém společnost získává nové znalosti a využívá je ke zdokonalování stávajících produktů a zavádění nových do svých operací. Výzkum a vývoj je systematické šetření s cílem zavést inovace do aktuální nabídky produktů společnosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found