Doporučení pro podváhu - co to znamená ve správě majetku

Když analytik trhu určí skladovou zásobu Co je to skladová zásoba? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. nebo zabezpečení jako doporučení s podváhou, uvádí, že věří, že akcie budou pravděpodobně podprůměrné ve srovnání s některými srovnávacími akciemi, cennými papíry nebo indexem. Investoři by proto měli věnovat menší procento svého investičního portfolia držbám v této akci. Doporučení podváhy neznamená, že akcie nebo cenné papíry jsou nutně špatné a akcie nebo cenné papíry označené podváhou jednoho analytika mohou být označeny nadváhou nebo stejnou váhou jiným analytikem.

Alternativně lze termín „podváhu“ použít také k označení portfolia kapitálových alokačních linek (CAL) a optimálního portfolia krok za krokem k vytvoření hranice portfolia a linii alokace kapitálu (CAL). Linka přidělení kapitálu (CAL) je čára, která graficky zobrazuje profil rizika a výnosů rizikových aktiv a lze ji použít k nalezení optimálního portfolia. která nedrží dostatečné množství konkrétní akcie nebo cenného papíru ve vztahu k referenčnímu portfoliu nebo indexu. Například pokud referenční portfolio drží cenné papíry XYZ s váhou 10% a portfolio investora vlastnilo v jejich portfoliu cenných papírů XYZ pouze 5% váhy, pak by se portfolio investora považovalo za podvážené v bezpečnostním XYZ ve srovnání s měřítko.

doporučení s podváhou

Doporučení pro podváhu - stručné vysvětlení

Většina tržních indexů, jako je Dow Jones Industrial Average (DJIA), NASDAQ Composite a Standard & Poor's 500 Index (S&P 500), předpokládá, že každé složce akcií v indexu by měla být přidělena správná váha, aby bylo možné sestavit index, který přesně odráží výkonnost celkového trhu. Váhové systémy používané různými indexy však nejsou jednotné nebo konzistentní a ve skutečnosti se podstatně liší.

Například index Dow Jones Industrial Average používá jednoduchý průměr založený na cenách akcií, což z něj činí „cenově vážený“ index a zahrnuje pouze 30 akcií, zatímco složky indexu S&P 500, který zahrnuje 500 akcií, jsou váženy tržní kapitalizace Tržní kapitalizace Tržní kapitalizace (Market Cap) je nejnovější tržní hodnota vynikajících akcií společnosti. Market Cap se rovná aktuální ceně akcií vynásobené počtem akcií v oběhu. Investiční komunita často používá hodnotu tržní kapitalizace k hodnocení společností.

Akci nebo cenný papír lze tedy považovat za podváženou ve srovnání s jednou srovnávací hodnotou, ale za stejnou váhu nebo nadváhu ve srovnání s jinou referenční hodnotou. Například index S&P 500 upřednostňuje velké společnosti s velkou tržní kapitalizací a těmto akciím dává větší váhu.

Zvažte následující příklad. Společnost poskytující finanční služby vydává doporučení s nízkou váhou pro akcie A a doporučení s nadváhou pro akcie B. Investor ví, že společnost poskytující finanční služby používá DJIA jako svůj referenční index. Investor poté vidí, že tržní kapitalizace akcií A je pětkrát větší než tržní kapitalizace akcií B - což se v průmyslovém průměru Dow Jones neprojevuje. V tomto případě může být navzdory doporučení o podvážení nižší počet akcií akcie A ziskovější než držení většího počtu akcií akcie B.

Doporučení podváhy pro potenciálního investora

Většina společností poskytujících finanční služby (ty, které vydávají doporučení týkající se podváhy, stejné váhy nebo nadváhy) bohužel nezveřejňují informace o tom, do jaké míry je „podváha“ populace podváhou (nebo nadváha je nadváhou). To způsobuje problém potenciálním investorům, kteří se snaží rozhodnout, jak alokovat svůj investiční kapitál mezi dvě akcie s podváhou nebo dvě akcie s nadváhou, pouze na základě doporučení analytika trhu. To často vede k tomu, že se investoři zcela vyhýbají všem akciím s doporučením podváhy. Takovou obchodní strategií je jednoznačně neoptimální linie přidělení kapitálu (CAL) a průvodce optimálním portfoliem krok za krokem pro konstrukci hranice portfolia a linie přidělení kapitálu (CAL). Linka přidělení kapitálu (CAL) je čára, která graficky zobrazuje profil rizika a výnosů rizikových aktiv a lze ji použít k nalezení optimálního portfolia. a může mít za následek těžkou nedostatečnou výkonnost, pokud by se vydané doporučení ukázalo jako špatná rada.

Společnosti poskytující finanční služby i analytici se navíc při vydávání doporučení liší v časovém rámci. Dlouhodobý investor, který se snaží maximalizovat zisky po dlouhou dobu, může být ochoten držet akcie, které v krátkodobém horizontu generují nižší než průměrné výnosy, aby nemusel platit vyšší daňové sazby a další transakční poplatky.

Investoři by neměli brát hodnocení podváhy příliš doslovně. Místo toho by je měli pouze vnímat jako to, čím jsou - subjektivní názor analytika trhu, který věří, že akcie nejsou tak atraktivní jako ostatní. To, zda se investor rozhodne s doporučením souhlasit, může záviset na několika faktorech, například na následujících:

  1. Zda mají investor a analytik vydávající doporučení stejnou investiční ideologii a cíle.
  2. Zda investor a analytik rozhodují na základě stejného časového horizontu.
  3. Nejdůležitější je, zda je investor přesvědčen, že analytik vydávající doporučení je správný.

Závěr

Bohužel neexistuje žádný matematický vzorec nebo program, který by investorovi řekl, zda je doporučení tržního analytika správné. Často se stávalo, že stejná společnost poskytující finanční služby, která vydala doporučení pro stejnou akci, vydala během určitého měsíce správné doporučení a nesprávné doporučení týkající se akcie během jiného měsíce.

Související čtení

  • Ocenění soukromé společnosti Ocenění soukromé společnosti 3 techniky oceňování soukromé společnosti - naučte se oceňovat firmu, i když je soukromá a s omezenými informacemi. Tato příručka poskytuje příklady včetně srovnatelné analýzy společností, analýzy diskontovaných peněžních toků a první chicagské metody. Zjistěte, jak si profesionálové cení podnikání
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie Akciové investiční strategie se týkají různých typů investování do akcií. Těmito strategiemi jsou zejména hodnota, růst a indexové investování. Strategie, kterou si investor zvolí, je ovlivněna řadou faktorů, jako je finanční situace investora, investiční cíle a tolerance rizik.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found