Look-Ahead Bias - definice a praktický příklad

Předpětí dopředného pohledu je typ předpětí, ke kterému dochází, když se studie nebo simulace opírá o data nebo informace, které během studovaného období ještě nebyly k dispozici nebo nebyly známy. Obecně to vede k nepřesným výsledkům ze studie nebo simulace. Začlenění základních údajů, které v době studie nebyly k dispozici, přináší zkreslené výsledky, které se často blíží požadovanému výsledku, ale nikoli skutečnému výsledku.

Předpětí dopředu

V oblasti financí se v obchodních strategiích a různých finančních modelech běžně setkáváme se zkreslením očekávání. Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: model 3 výkazů, model DCF, model fúzí a akvizic, model LBO, model rozpočtu. Objevte top 10 typů. Pokud analytik dopustí zaujatost v obchodní strategii do budoucna, testování strategie pravděpodobně přinese nepřiměřeně pozitivní výsledky. Skutečné uplatnění strategie však pravděpodobně přinese dramaticky odlišné výsledky od výsledků získaných během procesu testování.

Jedním z problémů s předpětím dopředu je, že je poměrně obtížné jej detekovat během zpětného testování. Zpětné testování je proces aplikace modelu nebo simulace na historická data k posouzení přesnosti modelu nebo simulace.

V některých případech zpětné testování nemůže signalizovat, že je model zaujatý. Pokud však během zpětného testování model vrátí výjimečný výsledek, může to být červený příznak, že s modelem není něco v pořádku. Mnoho odborníků na finance Průvodce finančními platy V tomto průvodci finančními platy pojednáváme o několika pracovních pozicích v oblasti financí a jejich odpovídajících středních platech pro rok 2018. Bez ohledu na odvětví je dobrý finanční odborník obtížný najít. Soutěž o najímání a udržení špičkových talentů v oblasti financí a účetnictví zůstává tvrdá. podílející se na vývoji obchodních strategií pečlivě kontroluje strategie, které naznačují výnosy nad určitou úroveň - například 20%.

Nejlepším řešením, jak se vyhnout zkreslení do budoucna, je důkladné posouzení platnosti vyvinutých modelů a strategií.

Příklad zkreslení do budoucna

Uvažujme, že pracujete jako kvantitativní analytik Quants Kvantitativní analytici (také nazývaní „quants“) jsou profesionálové specializující se na návrh, vývoj a implementaci algoritmů a matematických nebo statistických modelů určených k řešení složitých finančních problémů. Ve své práci používají kvantitativní analytici kombinaci technik a znalostí v zajišťovacím fondu. Pracujete na vývoji nové obchodní strategie pro akcie. Váš model hodnotí vztah mezi vydáním čtvrtletních zpráv o příjmech a cenou akcií.

Hlavním předpokladem vašeho modelu je, že cena akcií reaguje na zprávy o zisku Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Během zpětného testování modelu však předpokládáte, že zprávy o příjmech společnosti jsou vydávány ke stejnému datu, jako když končí fiskální čtvrtletí.

Tato situace je klasickým příkladem zkreslení do budoucna vzhledem k tomu, že čtvrtletní zprávy o příjmech budou k dispozici až jeden měsíc po skončení čtvrtletí. Vaše zpětné testování proto zahrnuje informace, které nebyly v průběhu testování k dispozici. Výsledky zpětného testování tedy budou pravděpodobně nepřesné.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli vysvětlení financí o předpojatosti do budoucna. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Ukotvení zkreslení Ukotvení zkreslení Ukotvení zkreslení nastává, když se lidé při rozhodování příliš spoléhají na již existující informace nebo první informace, které najdou. Kotvy jsou důležitým konceptem v behaviorálním financování.
  • Vytrvalost víry Vytrvalost víry Vytrvalost víry, známá také jako vytrvalost víry, je neschopnost lidí změnit svou vlastní víru, a to ani po obdržení nových informací nebo faktů
  • Potvrzení zaujatosti Potvrzení zaujatosti Potvrzení zaujatosti je tendence lidí věnovat zvláštní pozornost informacím, které potvrzují jejich víru, a ignorovat informace, které jí odporují. Jedná se o typ zaujatosti v behaviorálním financování, který omezuje naši schopnost činit objektivní rozhodnutí.
  • Testování hypotéz Testování hypotéz Testování hypotéz je metoda statistické inference. Slouží k testování, zda je prohlášení týkající se parametru populace správné. Testování hypotéz

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found