Kimchi Premium - přehled, historie, příklad a omezení

Kimchi premium je rozdíl v cenách kryptoměn mezi jihokorejskými burzami a zahraničními burzami. Viděný hlavně v bitcoinech Bitcoin Bitcoin je předchůdcem trhu s kryptoměnami. Bitcoiny fungují na technologii blockchain a mají narušit měnový trh. Ceny vynalezené v roce 2008 jsou v Jižní Koreji znatelně vyšší ve srovnání s jinými západními a asijskými národy.

Kimchi Premium

Viditelný rozdíl v jihokorejských cenách bitcoinů stimuloval příliv kryptoměnového obchodování. Cenový rozdíl motivoval obchodníky s kryptoměnou k nákupu velkého množství bitcoinů z jejich vlastního trhu a následnému prodeji na korejském trhu, aby získali zisk. Tento jev se označuje jako „arbitrážní obchodování Arbitráž Arbitráž je strategie, jak využít výhody cenových rozdílů na různých trzích pro stejné aktivum. Aby k tomu mohlo dojít, musí existovat situace nejméně dvou rovnocenných aktiv s různými cenami. V podstatě je arbitráž situací, ze které může obchodník těžit. “

souhrn

  • Kimchi premium je rozdíl v ceně kryptoměny mezi jihokorejskými burzami a zahraničními burzami.
  • Obchodníci s kryptoměnou rychle využili prémie kimchi.
  • Od roku 2017 se prémie kimchi neustále zvyšuje a dosahuje až 50%.

Historie prémie Kimchi

  • Na začátku roku 2017 nebyl mezi Jižní Koreou a ostatními západoasijskými zeměmi patrný žádný znatelný rozdíl v ceně bitcoinů.
  • Rozdíl v ceně se začal projevovat až na konci roku 2017, kdy se mezera v cenách bitcoinů (kimchi premium) vyšplhala až na 30%.
  • Začátkem roku 2018 pokračoval růst prémie kimchi, když cenový rozdíl dosáhl nad 50%. Předpokládá se, že je to způsobeno nedostatkem dalších investičních příležitostí s vysokou návratností v Jižní Koreji.
  • Prémie kimchi byla také spojena se zájmem země o technologie a online hazardní hry.

Příklad Kimchi Premium

Jak již bylo uvedeno, prémie kimchi je cenový rozdíl kryptoměny mezi jihokorejskými a dalšími západoasijskými národy. Jak je to ale matematicky znázorněno?

Například: Pokud byla cena 1 bitcoinu ve Spojených státech 10 000 $ a cena bitcoinu v Jižní Koreji 18 000 $, bude kimči prémie 80%.

Kimchi Premium - příklad

To znamená, že bitcoiny můžete nakupovat na americkém trhu a prodávat na korejském trhu se ziskem 80%. V takovém případě může nákup 1 bitcoinu vést k zisku 8 000 USD, pokud by byl prodán na jihokorejském trhu. Nákup 10 bitcoinů bude mít za následek zisk 80 000 $.

Co je obchodování s bitcoiny a arbitráží?

Bitcoin

Bitcoin je forma digitální měny. Generovaný výpočetními řešeními je velmi populární díky vysokému směnnému kurzu. V roce 2020 se odhaduje, že 1 bitcoin bude mít hodnotu přibližně 10 000 USD.

Arbitrážové obchodování

Arbitrážové obchodování je strategie, která se využívá k tomu, aby se využily rozdíly v tržních cenách. Tržní cena Termín tržní cena označuje množství peněz za to, co lze na trhu prodat. Tržní cena daného zboží je bodem konvergence. Jak již bylo zmíněno, obchodníci s kryptoměnami využili prémie kimchi tím, že si koupili bitcoiny na svém vlastním trhu a poté je prodali na korejském trhu se ziskem.

Fenomén arbitrážního obchodování je obecně krátkodobý, protože investoři využívají cenový rozdíl do té míry, že příležitost již není zisková.

Omezení týkající se Kimchi Premium

Investoři dokázali cenový rozdíl využít pouze na krátkou dobu. Takový druh obchodování s kryptoměnami se stal v Jižní Koreji téměř nemožným z různých důvodů.

1. Domácí omezující politiky

Korejci jsou povinni dodržovat regulační politiky a musí mít zámořské poukázky na nákup kryptoměny na devizách. Také právní status jihokorejské kryptoměny je vágní. Jihokorejská vláda ještě nerozhodla, zda je kryptoměna „finanční měnou“ nebo „dobrou“. V případě finanční měny se na kryptoměnu bude vztahovat „zákon o devizových transakcích“.

Bude to znamenat, že lidé, kteří chtějí importovat kryptoměnu, ji budou muset nejdříve deklarovat jihokorejské bance. Není však zcela regulován. V případě zboží se na kryptoměnu budou vztahovat „zákon o zahraničním obchodu“ a „celní zákon“. Musí být nahlášeno jako dovoz a vývoz celnímu úřadu.

2. Zákony proti praní peněz

Existuje celá řada opatření proti praní peněz Proti praní špinavých peněz Proti praní peněz (AML) je soubor politik, postupů a technologií, které zabraňují praní peněz a monitorují potenciální podvodné aktivity. zákony v Jižní Koreji zabraňující výměně a obchodování nelegálně získané kryptoměny.

3. Zahraniční investiční politiky

Jižní Korea zakazuje všem zahraničním obchodníkům obchodovat na jihokorejských burzách. Omezení způsobilo, že obchodování s kryptoměnami z Číny a Japonska (do Jižní Koreje) výrazně pokleslo.

Politika zahraničních investic přijatá Jižní Koreou brání směně kryptoměn na světovém trhu; musí zůstat domácí.

4. Složitost transakce

Složitost využívání výhod kimči také odrazuje investory od zapojení se do praxe. Je to proto, že investor bude muset otevřít nový bankovní účet pouze pro cizí měny.

Obecně se považuje za méně složité držet kryptoměnu, dokud se domácí cena nezvýší, než procházet bojem zdlouhavého transakčního procesu.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.
  • Ethereum Ethereum Ethereum je jednou z rostoucích kryptoměn, které bojují proti bitcoinům. S nárůstem bitcoinů (BTC) byl trh s kryptoměnami ověřen.
  • Devizy Devizy Devizy (Forex nebo FX) představují přepočet jedné měny na druhou konkrétním kurzem známým jako devizový kurz. Konverzní kurzy téměř všech měn se neustále pohybují, protože jsou poháněny tržními silami nabídky a poptávky.
  • Digitální peníze Digitální peníze Digitální peníze nebo digitální měna jsou jakékoli formy peněz nebo plateb, které existují pouze v elektronické podobě. Postrádá hmatatelnou formu, jako je účet, šek nebo

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found