Události sešitu VBA - přehled, typy, příklady

Události sešitu VBA jsou definovány jako akce prováděná uživatelem v aplikaci Microsoft Excel, která může spustit provedení zadaného makra. Například když uživatel otevře sešit v aplikaci Excel, spustí se událost „Workbook_Open“. Podobně, když uživatel uloží aktuální sešit, je zahájena událost „Workbook_BeforeSave“. Existuje mnoho takových událostí, které jsou integrovány do aplikace Excel VBA Excel VBA VBA znamená Visual Basic for Applications. Excel VBA je programovací jazyk společnosti Microsoft pro Excel a všechny ostatní programy Microsoft Office, jako jsou Word a PowerPoint. Všechny programy sady Office sdílejí společný programovací jazyk. .

Události sešitu VBA

Uživatelé mohou vytvářet kódy pro konkrétní události sešitu, takže pokud uživatel zadal kód pro konkrétní událost, ke které došlo, VBA okamžitě provede kód. Kód, který se provede, když dojde k události, se označuje jako obslužná rutina události.

Události sešitu VBA umožňují uživatelům vytvářet makra VBA makra Nastavení maker v aplikaci Excel VBA je poměrně jednoduchá. Struktura maker aplikace Excel VBA zahrnuje začátek podřízeného řádku před zahájením kódu makra. Makra používají aplikaci Visual Basic v aplikaci Excel k vytváření vlastních funkcí generovaných uživateli a k ​​urychlení manuálních úkolů vytvářením automatizovaných procesů. které jsou automaticky provedeny Excelem, když dojde ke konkrétní události. Vylepšují uživatelské prostředí a umožňují přidávat do sešitů aplikace Excel interaktivitu.

Rychlé shrnutí

  • Událost sešitu je definována jako akce, která spouští provádění konkrétního makra v aplikaci Excel.
  • VBA automaticky provede událost, jakmile uživatel určí kód události, která již nastala.
  • Příkladem události listu VBA je Open, která se aktivuje, jakmile se sešit aktivuje.

Typy událostí v aplikaci Excel

V aplikaci Excel existují různé typy objektů, ke kterým mohou být přidruženy různé události. Příklady událostí aplikace Excel zahrnují samotnou aplikaci Excel (aplikaci), sešit, list, grafy atd. Události jsou podrobně vysvětleny níže:

1. Události na úrovni aplikace

K událostem aplikace dochází v samotné aplikaci Microsoft Office, například v Excelu. Mezi příklady událostí na úrovni aplikace patří otevření nového sešitu, uložení aktuálního sešitu nebo zavření jednoho nebo více otevřených sešitů.

2. Události na úrovni sešitu

K událostem sešitu dochází v důsledku akcí uživatele v samotném sešitu. Mezi příklady takových událostí patří vytvoření nového listu, otevření sešitu a tisk sešitu.

3. Události na úrovni listu

Události listu jsou události, které se aktivují, když uživatel provede akci na listu. Příklady událostí na úrovni listu zahrnují poklepání na buňku, kliknutí pravým tlačítkem na buňku, změna buňky v listu, změna barvy listu atd.

4. Události na úrovni UserForm

Události UserForm jsou události, ke kterým dojde v UserForm nebo objektu (například tlačítku nebo buňce) v UserForm. Příkladem UserForm události je kliknutí na buňku v UserForm.

5. Grafové události

Události grafu jsou události, ke kterým dochází na listu grafu. List s grafem se liší od listu a jeho úkolem je uchovávat grafy. Příklady událostí grafu zahrnují změnu velikosti grafu a změnu výběru grafu Šablony grafů a grafů Tato šablona grafů a grafů poskytuje 10 různých typů grafů a grafů používaných při finančním plánování a analýze. Čárové grafy č. 1 Perfektní řešení pro zobrazení více sérií úzce souvisejících sérií dat. # 2 Sloupcové grafy Sloupce (sloupce) jsou nejlepší typy grafů pro prezentaci jednoho datového ser.

Události na úrovni sešitu

Podle pokynů níže zobrazíte seznam událostí sešitu:

  • Otevřete okno VBA na kartě Vývojář Karta Vývojář Karta Vývojář, která je integrovanou kartou v aplikaci Excel, poskytuje funkce potřebné k používání jazyka VBA (Visual Basic for Applications) a provádění operace makra.
  • Kliknutím na „ThisWorkbook“ na levé straně pod objekty Microsoft Excel otevřete okno kódu.
  • V okně Kód vyberte v rozevírací nabídce vlevo Sešit. V okně kódu se zobrazí kód Workbook_Open.
  • Kliknutím na rozevírací seznam vpravo zobrazíte seznam událostí sešitu.

Události na úrovni sešitu

Pozn .: Kliknutím na některou z událostí zadáte kód pro tuto událost v okně kódu.

Běžně používané události sešitu VBA

1. Otevřený sešit

Událost Otevření sešitu nastane při přístupu k sešitu. Je to první zpráva, kterou uvidí uživatel aplikace Excel při otevření sešitu. Událost lze upravit tak, aby se uživateli při otevření sešitu zobrazilo připomenutí.

Lze jej také použít následujícími způsoby:

  • Zobrazit uvítací zprávu při otevření sešitu.
  • Pokud chcete zaznamenat časové razítko pokaždé, když uživatel otevře sešit.
  • Pokud chcete zobrazit připomenutí dalšímu uživateli, který sešit otevře.
  • Když chcete zobrazit zprávu v konkrétní den v týdnu, kdy je sešit otevřený.

2. Sešit BeforeSave Událost

Událost Workbook BeforeSave se aktivuje, když uživatel aplikace Excel uloží aktuální sešit, a aktivuje se ještě před uložením sešitu. Mezi dva možné scénáře, kdy lze spustit událost Workbook BeforeSave, patří:

  • Při prvním uložení sešitu. V tomto případě se zobrazí dialogové okno Uložit jako, aby uživatel mohl určit preferované umístění, kam bude soubor uložen.
  • Sešit je již uložen. Když je taková událost spuštěna, přepíše změny v uložené verzi.

3. Sešit BeforeClose Event

Událost Workbook BeforeClose se aktivuje, jakmile je sešit uzavřen. Kód VBA se provede bez ohledu na to, zda je sešit uzavřen nebo ne. Za předpokladu, že uživatel práci neuložil a dostane výzvu s žádostí o uložení sešitu nebo zrušení a výběr druhého, sešit nebude uložen. Vzhledem k tomu, že událost BeforeClose již byla spuštěna, bude kód události již spuštěn.

Mezi další události sešitu VBA patří:

  • Před tiskem
  • Deaktivovat
  • Nový list
  • SheetActivate
  • SheetBeforeDelete
  • SheetBeforeRightClick
  • WindowActivate
  • WindowDeactivate
  • SheetBeforeDoubleClick
  • SheetBeforeRightClick

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Příklady Excel VBA Excel VBA Příklady Excel VBA umožňuje uživateli vytvářet makra, která automatizují procesy v aplikaci Excel. Tato příručka použije příklady aplikace Excel VBA k ukázání, jak zaznamenat makro nastavením makra, jak deklarovat proměnné a jak odkazovat na data.
  • Jak přidat tlačítko VBA v aplikaci Excel? Jak přidat tlačítko VBA v aplikaci Excel? Při použití sešitu, který obsahuje kód VBA, můžete přidat tlačítko makra, které usnadní ostatním uživatelům aplikace Excel spuštění kódu bez znalosti
  • Jak ladit kód? VBA: Jak ladit kód Při psaní a spouštění kódu VBA je důležité, aby se uživatel naučil ladit chyby kódu. Jedná se o očekávání uživatele aplikace Excel, že kód
  • Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA Odkazy na buňky VBA umožňují uživateli sdělit aplikaci Excel, kde má hledat data, která potřebuje. Po vytvoření makra a deklaraci proměnných je dalším krokem vytvoření odkazů na buňky VBA, které ve skutečnosti odkazují na každou proměnnou a které pak lze použít k manipulaci s daty v listu aplikace Excel.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found