Roční příjem - přehled, mechanismy, příklady

Anualizovaný příjem se týká odhadu celkového příjmu generovaného za jeden rok. Vypočítává se pomocí údajů, která jsou méně než jeden rok stará, a proto generovaný příjem představuje odhad částky, kterou by podnik nebo jednotlivec vydělal za jeden rok.

Roční příjem

Anualizovaný příjem pomáhá daňovým poplatníkům vyhnout se pokutám a úrokům z placení daní Přímé daně Přímé daně jsou jedním z typů daní, které jednotlivec platí a které jsou placeny přímo nebo přímo vládě, jako je daň z příjmu, daň z hlasování, daň z pozemků a v důsledku kolísání příjmy. Je to užitečné při odhadu daní splatných za dané období a při tvorbě rozpočtových odhadů na základě skutečných údajů z předchozího období.

souhrn

  • Anualizovaný příjem je odhadovaná hodnota roční částky vygenerovaných peněz.
  • Výpočet anualizovaného příjmu pro daňového poplatníka s kolísavým zdrojem příjmu je výzvou a doporučuje se metoda splácení anualizovaného příjmu.
  • Dlužné daně lze platit čtvrtletně pomocí odhadované hodnoty z metody splácení anualizovaného příjmu.

Porozumění anualizovanému příjmu

K výpočtu anualizovaného příjmu se používají různé metody a každá z nich se používá výrazně. Konvenční přístup však vyžaduje nalezení produktu mezi hodnotou vydělaného příjmu v poměru dvanácti měsíců děleno daným počtem měsíců s údaji o příjmu.

Vezměme si například hypotetický scénář, kdy celkové výdělky obchodníka byly v srpnu 20 000 $, v září 23 000 $, v říjnu 25 000 $ a v listopadu 19 000 $. Čtyři měsíce dávají celkové výdělky 87 000 USD. Příjem obchodníka lze anualizovat vynásobením 87 000 $ (12/4), čímž se získá 261 000 $.

Roční příjem - vzorec

Mechanismy anualizovaného příjmu

Roční daňové zátěže se poukazují buď srážkou daně, nebo čtvrtletním zaplacením odhadované hodnoty daně. Od srážkové daně jsou osvobozeny různé zdroje příjmu, včetně úroků z dividend, výdělků ze samostatné výdělečné činnosti, kapitálových zisků Kapitálový zisk Kapitálovým ziskem je zvýšení hodnoty aktiva nebo investice vyplývající z zhodnocení ceny aktiva nebo investice. Jinými slovy, zisk nastane, když aktuální nebo prodejní cena aktiva nebo investice přesáhne jejich nákupní cenu. „nebo jiné zdroje, které poplatníci uvedou na formuláři 1099. Odhadovaná daň pro platbu musí být na stejné úrovni jako celková srážková daň a rovna menší než 90% celkové nezaplacené daně.

Příklady kolísavého anualizovaného příjmu

Pokud zdroje daňových poplatníků v průběhu daňového roku kolísají, je výpočet odhadované dlužné daně výzvou. Pro ilustraci konceptu lze použít samostatnou výdělečnou činnost. Příjmy ze samostatné výdělečné činnosti se liší měsíc od měsíce a nejsou konzistentní.

Vezměme si například, že v prvním čtvrtletí roku znamená jediný vlastník Vlastník Vlastnit něco. Výhradní vlastnictví je nejjednodušší forma podnikání, kdy je jednou osobou podnik. vydělal celkem 30 000 $ a ve druhém čtvrtletí činil jeho výdělek 45 000 $. Zvýšené výdělky ve druhém čtvrtletí znamenají podobné zvýšení úrovně příjmů pro daný rok.

Odhadovaná dlužná daň je také založena na nízké úrovni příjmů. Z tohoto důvodu může poplatníkovi za první čtvrtletí daňového roku vzniknout pokuta za nedoplatek.

Řešení kolísavého anualizovaného příjmu

Formulář 2210 Internal Revenue Service (IRS) umožňuje daňovým poplatníkům čtvrtletně anualizovat jejich příjmy a odhadovat výši daně v závislosti na úrovni příjmu. Harmonogram formuláře IRS 2210 lze použít k zaznamenání ročního příjmu daňového poplatníka pro každé čtvrtletí. Daňový poplatník může odhadnout celkovou dlužnou daň ve vztahu k anualizovanému odhadu.

Vezměme si například živnostníka, který v prvním čtvrtletí vydělal 30 000 $, zatímco ve druhém čtvrtletí činil jeho výdělek 45 000 $. Formulář IRS 2210 umožňuje majiteli samostatně zaznamenávat a anualizovat dva příjmy pro různá čtvrtletí.

Tato technika se nazývá metoda splácení ročního příjmu, protože jejím cílem je minimalizovat pokuty a nedoplatky, které daňový poplatník utrpěl kvůli kolísavým příjmům.

Způsob splácení ročního příjmu

Metoda anualizované splátky příjmu rozděluje roční odhady daně na čtyři stejné části. Odhadovanou hodnotu lze použít k vyrovnání odhadovaných daní, pokud je tok příjmů stabilní. Tato technika však nefunguje dobře u jedinců s kolísavým příjmem.

Pro ilustraci zvažte dva daňové poplatníky, A a B, z nichž každý dluží odhadovanou roční částku celkem 100 000 USD. Kromě toho každý daňový poplatník provede odhadované platby ve výši 25 000 USD ve čtyřech splátkách. Daňový poplatník A vykázal stálý příjem, takže čtvrtletní odhady vyrovnaly její daňové povinnosti v plném rozsahu. Daňový poplatník B vykázal nerovnoměrný příjem, přičemž každé čtvrtletí činil 0%, 20%, 30% a 50%.

První dvě platby vedly k přeplatku na dani o 25 000 a 5 000 $, zatímco poslední dvě splátky vyústily v nedoplatek 25 000 a 5 000 $. Daňový poplatník B byl vystaven čtyřem pokutám za nedoplatky, protože v prvních dvou čtvrtletích nezaplatil celou částku. Poslední dva tresty pocházely z chybějící doby splatnosti.

Daňový poplatník B může naštěstí získat úlevu z pokut. Má lepší pozici, aby mohl vypočítat své čtvrtletní splátky, takže se shodují s výdělky. Taková korelace je dosažitelná anualizací splátek za čtyři překrývající se období, kde 1. leden je začátkem každého období.

První čtvrtletí končí 31. března, druhé končí 31. května, následné 31. srpna a poslední cyklus končí 31. prosince. Všimněte si, že všechna předchozí období jsou zahrnuta do každého období a poslední období pokrývá celý rok.

Způsob splácení ročního příjmu

Částky pro čtyři splátky se liší. Součet splátek se rovná odhadované roční dani daňového poplatníka B. Nové splátky jsou nejen plně splaceny, ale také sníženy.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Celková roční návratnost Celková roční návratnost Celková roční návratnost je roční návratnost investice. Vypočítává se jako geometrický průměr výnosů každého roku získaných za a
  • Odměna Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které
  • Zdanění daně z placení daní Zdanění daně z placení daní (zdanění ATP) je daňový princip, který tvrdí, že daně by měly být vybírány na základě schopnosti jednotlivce platit daň. V jiných
  • Oznámení o nedostatku Oznámení o nedostatku Oznámení o nedostatku je zákonné oznámení, které zasílá daňová služba Internal Revenue Service (IRS) v případě nesrovnalostí v daňovém přiznání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found