Hodnota příjmu - přehled, vzorec a interpretace

Hodnota výdělku je metoda oceňování akcií společnosti za předpokladu, že současné výdělky jsou udržitelné a nedochází k jejich budoucímu růstu.

Hodnota příjmu

Znamená to, že hodnota síly výdělku hodnotí hodnotu akcií společnosti s předpokladem, že bude i nadále vydělávat konstantní zisky v průběhu let, ale s nulovým růstem zisků.

Společnost může dosáhnout trvalé úrovně zisku tím, že zajistí, aby byl do jejích operací investován pouze přiměřený kapitál. Metoda energetické hodnoty výdělků zohledňuje pouze udržovací CAPEX Jak vypočítat CapEx - vzorec Tato příručka ukazuje, jak vypočítat CapEx odvozením vzorce CapEx z výkazu zisku a ztráty z rozvahy pro finanční modelování a analýzu. , což je nutné k udržení stávající úrovně zisku.

souhrn

  • Hodnota výdělku je metoda používaná ke zjišťování vnitřní hodnoty akcií společnosti za předpokladu stálých zisků a žádného budoucího růstu.
  • Hodnotu výdělku na akcii lze porovnat s tržní cenou akcií společnosti, abychom zjistili, zda je akcie nadhodnocena, podhodnocena nebo reálně oceněna.
  • Hodnota síly výdělků používá k určení hodnoty akcií společnosti výdělky společnosti, které jsou k dispozici ve finančních zprávách společnosti.

Výpočet hodnoty výdělku

Hodnota příjmu se vypočítá podle následujících kroků:

Krok 1: Vypočítejte průměrný zisk před úroky a zdaněním (EBIT).

Jsou brány v úvahu marže EBIT za posledních pět let (místo jednoho roku), protože výnosy společnosti jsou v některých letech vysoké a v některých letech nízké. Průměrný průvodce EBIT EBIT tedy EBIT znamená zisk před úroky a zdaněním a je jedním z posledních mezisoučtů ve výkazu zisku a ztráty před čistým příjmem. EBIT se také někdy označuje jako provozní příjem a nazývá se to proto, že se zjistí odečtením všech provozních nákladů (výrobní a nevýrobní náklady) od výnosů z prodeje. Je brána v úvahu marže pro komplexní hospodářský cyklus.

Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá. pět let postačuje k zahrnutí vysokých, středních a nízkých marží podniku.

Krok 2: Normalizujte EBIT a vypočítejte výnosy po zdanění.

Normalizované výdělky představují výdělečnou kapacitu společnosti, kterou může investor v budoucnu očekávat.

Normalizovaný EBIT = aktuální tržby * průměrná marže EBIT

Normalizovaný EBIT po zdanění = Normalizovaný EBIT * (1 - efektivní daňová sazba)

Krok 3: Přidejte odpisy.

Normalizovaný zisk = Po zdanění Normalizovaný EBIT + Upravené odpisy

Upravený odpis = (0,5 * efektivní daňová sazba) X Průměrný odpis (5 let)

Krok 4: Výpočet průměrné údržby CAPEX.

Maintenance Capex = Total Capex X (1 -% růstová míra příjmu)

Průměrný index údržby = průměr indexu údržby za posledních 5 let

Krok 5: Vypočtěte hodnotu výkonu hrubého výdělku.

Upravený výdělek = normalizovaný zisk - průměrný index údržby

Hodnota hrubého výdělku = upravený výdělek / WACC

Krok 6: Vypočítejte hodnotu výkonu výdělku.

Hodnota výkonu výdělku = hodnota výkonu hrubého výdělku + přebytek čistých aktiv - dluh

Hodnota výdělku na akcii = hodnota výdělku / počet nesplacených akcií

Interpretace hodnoty výdělku

Hodnota výkonu výdělku se používá k určení, zda jsou akcie společnosti nadhodnocené, podhodnocené nebo spravedlivě oceněné.

  • Akcie společnosti jsou podhodnoceny, pokud je hodnota síly výdělku na akcii jejích akcií vyšší než aktuální tržní cena akcií.
  • Pokud je hodnota síly výdělku na akcii nižší než stávající tržní cena, akcie společnosti jsou nadhodnoceny.
  • Akcie společnosti jsou spravedlivě oceněny, pokud se hodnota výdělku na akcii akcie rovná její aktuální tržní hodnotě.

Vzhledem k tomu, že hodnota příjmu zohledňuje pouze aktuální úroveň zisku společností, budou růstové akcie oceněny mnohem méně. Kromě toho, pokud společnost není schopna udržet současnou úroveň výdělků v budoucnu, metoda hodnoty výdělků nadhodnotí vnitřní hodnotu společnosti.

Příjmy Hodnota výkonu vs. diskontovaný peněžní tok

Přístup oceňování s diskontovanými peněžními toky (DCF) předpokládá míru růstu k odhadu budoucích peněžních toků společnosti. Různí analytici však mohou předpokládat různé rychlosti růstu; hodnota společnosti vypočítaná pomocí metody DCF se tedy velmi liší.

Naopak přístup k hodnotě zisku není takový předpoklad vyžadován, a proto vylučuje jakékoli spekulace. Pro výpočet skutečné hodnoty společnosti používá čísla přímo z finančních výkazů společnosti.

Přístup k hodnotě zisku je závislý na schopnosti společnosti udržovat konstantní zisky. Metoda proto pomáhá překonat výzvy spojené s předpoklady ziskových marží, budoucího růstu a nákladů na kapitál. Metoda výdělečné hodnoty energie však nezohledňuje žádné variace ovlivňující obchodní operace.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Výnos Výnos Výnos Výnos je finanční poměr, který popisuje vztah zisku společnosti LTM na akcii k ceně akcií společnosti na akcii.
  • DCF analýza DCF analýza infografika Jak skutečně funguje diskontovaný peněžní tok (DCF). Tato infografika analýzy DCF prochází různými kroky při vytváření modelu DCF v aplikaci Excel.
  • Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zabezpečení) je současná hodnota všech očekávaných budoucích peněžních toků diskontovaná příslušnou diskontní sazbou. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného.
  • Ocenění akcií Ocenění akcií Každý investor, který chce porazit trh, musí zvládnout dovednosti oceňování akcií. Oceňování akcií je v zásadě metoda stanovení vnitřní hodnoty (nebo teoretické hodnoty) akcie. Důležitost oceňování akcií se odvíjí od skutečnosti, že vnitřní hodnota akcie není spojena s její aktuální cenou.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found