Bilanční daně a penze - průvodce pro finanční analytiky

Jako finanční analytik je důležité důkladně porozumět tomu, jak se v rozvaze společnosti účtují daně a důchody. Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál. Tato příručka vás provede tím, jak účtovat o důchodech a daních jako analytik v oblasti investičního bankovnictví, soukromého kapitálu nebo výzkumu kapitálu.

Úvahy pro investiční bankovnictví: Daně

Odložená daň

Odložená daň je pravděpodobný příliv daně (typy aktiv Aktiva Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správná identifikace a) nebo odliv (typy pasiv pasiv Existují tři primární typy závazků: ​​krátkodobé, dlouhodobé a podmíněné závazky. Závazky jsou právní závazky nebo dluh vůči jiné osobě nebo společnosti. Jinými slovy, závazky jsou budoucí oběti ekonomických výhod, které musí účetní jednotka učinit) odložené na později datum.

Definice

Odložené daňové závazky

Odložené daňové závazky jsou částky daní z příjmů splatné v budoucích obdobích.

Odložená daňová pohledávka

Odloženou daňovou pohledávkou se rozumí částky daní z příjmů, které lze získat v budoucích obdobích, jako například zjistitelné dočasné rozdíly, vrácení nevyužitých daňových ztrát a vrácení nevyužitých daňových dobropisů.

Rozvaha - daně

Uznání

Dočasné rozdíly

Dočasné rozdíly jsou rozdíly mezi částkou, v níž je aktivum nebo závazek vykázán v účetní závěrce. Tři účetní závěrky Tři účetní závěrky tvoří výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výkazy jsou složitě a jejich daňový základ (částka, která bude v budoucnu odčitatelná nebo zdanitelná ve vztahu k aktivu nebo závazku).

Účetní jednotka by měla zajistit nevyhnutelné daňové důsledky zpětného získání účetní hodnoty aktiv nebo vypořádání závazků v částkách uvedených v účetní závěrce. Účetní hodnota aktiva, které bude generovat (před zdaněním) peněžní toky, se bude rovnat přinejmenším této účetní hodnotě. Jakákoli daň splatná při vytváření těchto peněžních toků je závazkem účetní jednotky.

Zdanitelné dočasné rozdíly

Odložený daňový závazek se vykazuje u všech zdanitelných dočasných rozdílů, pokud závazek nevyplývá z:

  • Goodwill, kde odpisy nelze odečíst pro daňové účely
  • Počáteční uznání aktiva nebo závazku v transakci, která není podnikovou kombinací a která v době transakce neovlivňuje ani účetní zisk, ani zdanitelný zisk

Odpočitatelné dočasné rozdíly

O odložené daňové pohledávce se účtuje u všech odpočitatelných dočasných rozdílů, kde je pravděpodobné, že bude k dispozici zdanitelný zisk, proti kterému lze odpočitatelný dočasný rozdíl použít. To platí, pokud odložená daňová pohledávka nevyplývá z:

  • Negativní goodwill

    NEBO

  • Počáteční uznání aktiva v transakci, která není podnikovou kombinací a která v době transakce neovlivňuje ani účetní zisk, ani zdanitelný zisk

Nevyužité daňové ztráty

Odložená daňová pohledávka je uznána za převedení nevyužitých daňových ztrát (a nevyužitých daňových dobropisů) v rozsahu, v jakém je pravděpodobné, že bude k dispozici budoucí zdanitelný zisk, proti kterému mohou být nevyužité daňové ztráty (a nevyužité daňové úlevy) použity.

Daně - měření

Odložené daňové pohledávky a závazky se oceňují daňovými sazbami očekávanými pro období, kdy je aktivum realizováno nebo závazek vyrovnán, na základě daňových sazeb, které byly uzákoněny nebo podstatně uzákoněny k rozvahovému dni.

Odložené daňové pohledávky a závazky nejsou diskontovány.

Důchody

Schémata definovaných příspěvků

V těchto systémech vyplácí společnost zaměstnanci další částku (často procentní část z platu), která má být investována ve prospěch zaměstnance při odchodu do důchodu. Zaměstnanec má v zásadě osobní důchod, který časem roste.

Pro společnost se s ní jednoduše zachází jako s extra dávkou vyplácenou zaměstnancům, takže účtování každé platby je pokles hotovosti a odpovídající výdaje ve výkazu zisku a ztráty.

Definované systémy dávek

Schéma definovaných dávek je v zásadě příslibem. Zaměstnavatel slibuje výplatu důchodu zaměstnanci v důchodu. Velikost plateb obvykle souvisí s počtem odpracovaných let a platem zaměstnance během odpracovaných let.

Tento příslib okamžitě vytváří závazek pro společnost, kterou je třeba v rozvaze vykázat jako závazek. Existují dva typy definovaných dávkových schémat:

  • Financováno: Společnost odděluje některá finanční aktiva, aby pomohla vyrovnat závazek v budoucnu
  • Nefinancováno: Nejsou vyčleněna žádná účelově vázaná aktiva, ale obvykle existuje zákonný požadavek uzavřít pojištění proti bankrotu společnosti

Následující vysvětlení se týkají financovaného systému, i když pro nefinancovaný systém platí stejná pravidla. Nefinancovaný systém by byl jednodušší, protože v rozvaze by nebyla žádná penzijní aktiva. U fondového systému je v rozvaze jak penzijní aktivum, tak penzijní závazek.

Důchodový majetek

Důchodové aktivum v rozvaze je reálná hodnota souboru aktiv k rozvahovému dni. Tři hlavní důvody, proč se skupina finančních aktiv může časem pohybovat, jsou:

  • Skutečná návratnost aktiv: Tato důchodová aktiva jsou souborem investic držených pro dlouhodobý prospěch zaměstnanců a jejich hodnota se pohybuje na trhu.
  • Příspěvky zaměstnavatele: Společnost může doplnit skupinu aktiv vlastní hotovostí, možná k vyrovnání schodku a sladění důchodového aktiva s důchodovým závazkem. Může to být také pravidelný příspěvek.
  • Platby: Mohou existovat jednorázové platby, které převádějí hodnotu dávky jednotlivce na jeho blízké v případě smrti. Tyto platby představují nepřetržitý odliv aktiv ze skupiny.

Pohyb v důchodové povinnosti

Závazek z důchodu je výsledkem pojistněmatematického výpočtu s řadou vstupů, jako jsou úmrtnost, platové tarify a další ekonomické předpoklady. Čtyři hlavní důvody, proč se povinnost pohybuje v průběhu času, jsou:

  • Cena služby: Nárůst budoucí povinnosti vyplývá z práce zaměstnanců pro daný rok. Více odpracovaných let znamená, že se hodnota důchodu zvyšuje.
  • Úrokové náklady: Společnosti ve skutečnosti nevznikají úroky z tohoto závazku, ale z diskontování plyne čas. Budoucí peněžní toky jsou každý rok diskontovány o jeden rok méně než v předchozím roce, takže současná hodnota vzroste.
  • Změny pojistněmatematických předpokladů: Pokud pojistní matematici změní své předpoklady pro pojistněmatematický výpočet, dojde k pozitivní nebo negativní změně hodnoty závazku.
  • Platby: Stejně jako platby důchodcům snižují důchodové aktivum, snižují také důchodový závazek.

Duální efekty a výsledovka

Existuje sedm důvodů, proč by se čistá penzijní pozice (aktivum minus pasiv) mohla časem pohybovat. Každý z těchto výsledků má dvojí účinek na vyvážení rozvahy:

  • Skutečná návratnost aktiv: Dlouhodobá očekávaná návratnost aktiv Návratnost aktiv a vzorec ROA Vzorec ROA. Návratnost aktiv (ROA) je typ metriky návratnosti investic (ROI), která měří ziskovost podniku ve vztahu k jeho celkovým aktivům. Tento poměr ukazuje, jak dobře si společnost vede, a to porovnáním zisku (čistého zisku), který vytváří, s kapitálem, který investuje do aktiv. se vezme do výkazu zisku a ztráty jako zisk a jakýkoli rozdíl mezi očekávaným a skutečným se považuje za pojistně-matematický zisk / ztrátu.
  • Příspěvky zaměstnanců: Pokles hotovosti a zvýšení důchodových aktiv o stejnou částku.
  • Platby: Důchodová aktiva klesá a penzijní závazek klesá o stejnou částku.
  • Cena služby: Povinnost se zvyšuje, odpovídající výdaje ve výkazu zisku a ztráty.
  • Úrokové náklady: Povinnost se zvyšuje, odpovídající výdaje ve výkazu zisku a ztráty.
  • Změny pojistněmatematických předpokladů: Zacházeno jako s pojistně-matematickým ziskem nebo ztrátou.
  • Platby: Důchodová povinnost klesá; penzijní aktivum klesá o stejnou částku.

Rozvaha - penze

Pojistněmatematické zisky a ztráty

Rozdíl mezi skutečnou a očekávanou návratností aktiv a dopadem změn pojistně-matematických předpokladů se označuje jako pojistně-matematické zisky a ztráty. V podrobném účetním zpracování pojistně-matematických zisků a ztrát pro IFRS a US GAAP si přečtěte celý náš manuál investičního bankovnictví.

Úvahy pro investiční bankovnictví: Důchody

Vyčištění výkazu zisku a ztráty

Existují dva hlavní problémy ve výkazu zisku a ztráty:

  • Část nákladů na důchod se může nacházet ve špatné části výkazu zisku a ztráty.
  • Ve výkazu zisku a ztráty je zahrnuto několik sporných položek.

Problémy vznikají při léčbě a umístění:

  • Úrokové náklady
  • Očekávané zisky nebo ztráty z aktiv plánu
  • Pojistněmatematické zisky a ztráty

Dalším problémem souvisejícím s dopadem důchodů na výkaz zisku a ztráty je, že většina společností připravujících své účty zveřejňuje ve výroční zprávě pouze podrobný rozpis změn výkazu zisku a ztráty. Pro analytiky je proto obtížné zkoumat dopad těchto změn na výkaz zisku a ztráty ve čtvrtletních výsledcích.

EBIT a EBITDA

Náklady na důchodovou službu představují současnou hodnotu nároku na dodatečný důchod, který získal zaměstnanec pracující pro organizaci další rok. Jedná se o provozní náklady a jsou účtovány na EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady. Nejvhodnějším přístupem k úpravě metrik EBITDA je odstranění všech ostatních penzijních účtů - úrokové náklady, očekávané zisky / ztráty z aktiv plánu a pojistně-matematické zisky a ztráty, které mají finanční povahu. Finanční položky MUSÍ být brány pod hranici EBITDA.

Rozvaha - ilustrace EBIT a EBITDA

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto část knihy Finance o investičním bankovnictví zdarma. Manuál pro investiční bankovnictví Kniha Finance's Investment Banking je zdarma a je k dispozici komukoli ke stažení ve formátu PDF. Přečtěte si o účetnictví, oceňování, finančním modelování, Excelu a všech dovednostech potřebných k tomu, abyste mohli být analytikem investičního bankovnictví. Tato příručka obsahuje 466 stránek podrobných pokynů, které musí každý nový nájem v bance znát, aby uspěl v rozvahových daních a důchodech. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Rozvahové závazky Příručka IB - Závazky z rozvahy Závazky z rozvahy jsou závazky, které má společnost vůči jiným stranám, a jsou klasifikovány jako krátkodobé závazky (vypořádané za méně než 12 měsíců) a dlouhodobé závazky (vypořádané za více než 12 měsíců). závazky z rozvahy jsou závazky, dluhy, leasingy a další finanční závazky
  • Odložená daňová povinnost nebo aktivum Odložená daňová povinnost / aktivum Odložený daňový závazek nebo pohledávka vznikají, když existují dočasné rozdíly mezi účetní a skutečnou daní z příjmu. Existuje řada typů transakcí, které mohou vytvářet dočasné rozdíly mezi příjmy z knihy před zdaněním a zdanitelnými příjmy, a tak vytvářet odložené daňové pohledávky nebo závazky
  • Důchodové účetnictví Důchodové účetnictví Průvodce důchodovým účetnictvím a příklad, Kroky zahrnují, nahrajte příspěvek společnosti, zaznamenejte náklady na důchod a upravte penzijní závazek na reálnou hodnotu. Důchodový fond je právnická osoba, která drží penzijní investice a v případě potřeby prostředky vyplácí později. Penzijní fondy jsou spravovány správci
  • Daňový štít Daňový štít Daňový štít je povolený odpočet od zdanitelného příjmu, který má za následek snížení dlužné daně. Hodnota těchto štítů závisí na efektivní daňové sazbě pro společnost nebo jednotlivce. Mezi běžné odpočitatelné náklady patří odpisy, amortizace, splátky hypotéky a úrokové náklady

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found