Tržby na čtvereční stopu - definice, vzorec, jak zvýšit

Tržby za metr čtvereční je metrika běžně používaná maloobchodními společnostmi k určení výše příjmů Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdržela z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. generované na čtvereční stopu maloobchodního prostoru. Tržby na čtvereční stopu lze použít k určení efektivity prodeje maloobchodních prodejen.

Prodej na čtvereční stopu

Vzorec pro prodej na čtvereční stopu

Tržby za čtvereční stopu - vzorec

Kde:

  • Příjmy odkazují na částku prodeje generovanou za definované období; a
  • Maloobchodní prostor je množství maloobchodního prostoru využívaného společností.

Příklad prodeje na čtvereční stopu

Společnost v loňském roce vygenerovala tržby ve výši 15 000 000 USD prostřednictvím 10 maloobchodních prodejen. Průměrná stopáž každého maloobchodního obchodu je 150 000. Jaký je prodej za čtvereční stopu za loňský rok?

Tržby za čtvereční stopu = 15 000 000 $ / (150 000 x 10) = 10 $ / čtvereční stopu

Důležitost prodeje na čtvereční stopu

Tržby na čtvereční stopu lze použít k určení efektivity maloobchodního obchodu společnosti. Vyšší tržby na čtvereční stopu znamenají maloobchod, který vykazuje silnou účinnost a výkon. Například maloobchodní společnost, která vygenerovala 100 USD / čtvereční stopu, bude považována za mnohem efektivnější než společnost, která vygenerovala 50 USD / čtvereční stopu. Stejně jako u mnoha finančních poměrů Finanční poměry Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů, aby se získaly smysluplné informace o společnosti, je třeba srovnatelně použít tržby na čtvereční stopu. Poměr by měl být porovnán s údajem u podobných konkurentů a vyhodnocen spolu s dalšími metrikami.

Jak zvýšit prodej na čtvereční stopu

1. Vylepšete rozvržení obchodu

Špatný prodej na čtvereční stopu může být způsoben špatně využívaným maloobchodním prostorem. Může se například jednat o maloobchodní prostor přeplněný zbytečným vybavením. Zlepšení rozložení obchodu odstraněním nepotřebných aktiv z maloobchodního obchodu by tedy mohlo pomoci zvýšit prodej na čtvereční stopu.

2. Noste nejnovější produkty

Špatný prodej na čtvereční stopu může být způsoben produkty, které jsou pro zákazníky lákavé. Například linie oblečení, které se neřídí současným módním trendem, způsobí, že maloobchod ztratí tržby. Generování zpráv o nejprodávanějších položkách a odstraňování položek, které nemají dobré výsledky, mohou zvýšit tržby generované prostřednictvím maloobchodních prodejen.

3. Investujte do zaměstnanců

Zaměstnanci jsou hnací silou prodeje v maloobchodě - zaměstnanci obchodu mají přímý dopad na spokojenost zákazníka Spokojenost zákazníka Spokojenost zákazníka je míra, do jaké produkty nebo služby poskytované společností splňují očekávání zákazníka - jak je spokojený zákazník po prodeji. Například zaměstnanci se silnou znalostí produktů společnosti mají lepší pozici pro křížový prodej a další prodej produktů společnosti. Poskytování odpovídajících školení zaměstnancům (znalost produktů, taktika up-sell a cross-sell atd.) Jako takové vede dlouhou cestu ke zlepšení prodeje na čtvereční stopu.

Hlavní nevýhoda prodeje na metr čtvereční stopy

Maloobchodní prostředí se vyvíjí - tradiční maloobchodní operátoři, jako jsou Toys „R“ Us a Sears, podali bankrot v roce 2017, respektive 2018. Se vznikem elektronického obchodování mnoho analytiků nyní opomíná používat prodej na čtvereční stopu jako měřítko efektivity pro maloobchodní společnosti.

Pokud by například společnost využila kromě maloobchodního prostoru 15 000 čtverečních stop také internetový obchod k vygenerování tržeb ve výši 300 000 USD, metrika tržeb na čtvereční stopu by neměla správně měřit efektivitu společnosti, protože navíc využívá internetový obchod do svého obchodního prostoru. Metrika prodeje na metr čtvereční by tedy měla být používána pouze pro společnosti, které striktně provozují maloobchodní prostory.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Click and Mortar Click and Mortar Click and Mortar je omnichannel obchodní model, který integruje online a offline operace. Zákazníci mohou nakupovat přes internet u prodejce
  • Poměr cena / prodej Poměr cena / prodej Poměr cena / prodej, známý také jako poměr P / S, je vzorec používaný k měření celkové hodnoty, kterou investoři dávají společnosti ve srovnání s
  • Šablona Comps maloobchodního průmyslu Šablona Comps maloobchodního průmyslu Tato bezplatná šablona pro maloobchodní průmysl umožňuje uživateli provést jednoduchou srovnatelnou analýzu společnosti v maloobchodním průmyslu.
  • Typy zákazníků Typy zákazníků Zákazníci hrají významnou roli v jakémkoli podnikání. Lepším porozuměním různým typům zákazníků mohou být podniky lépe vybaveny pro rozvoj

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found