Kaizen - definice, komponenty a obchodní příklady

Kaizen je japonské slovo (改善), které znamená „zlepšení“ nebo „zlepšení“. Při aplikaci na svět podnikání označuje kaizen každou akci, operaci nebo pravidlo použité k implementaci změn. Corporate Strategy Corporate Strategy se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii ve společnosti, aby fungovala efektivněji a efektivněji.

V západním světě vedlo soustředění kaizenu na maximalizaci efektivity k tomu, že se příslušné principy běžně označovaly jako „lean and kaizen“.

Kaizen

Rozebrat Kaizen

Pokud jde o zlepšení podnikání, kaizen má ovlivnit každého, od běžného zaměstnance až po generálního ředitele. CEO, zkratka pro generálního ředitele, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečtěte si popis práce. Ve většině případů to znamená změnu nebo implementaci postupů, hodin, standardů, pravidel, kodexů provozu a procesů nebo nápadů, které ovlivňují fungování podniku.

Kaizen byl poprvé široce praktikován v Japonsku po druhé světové válce a byl silně ovlivněn americkými obchodními praktikami a kouči, kteří pracovali na tom, aby pomohli Japonsku znovu vybudovat obchodní trh, včetně kvality a množství zboží a služeb poskytovaných v zemi i v zahraničí. Dnes je to celosvětový standard, který se snaží zaměstnat podniky v každém odvětví. Principy Kaizen se také používají v prostředích mimo obchodní svět, například ve školách a neziskových organizacích.

Dualita Kaizen

Kaizen je nakonec dvoudílný koncept s akce být hlavní částí a filozofie nebo způsobmyšlení být tím druhým.

Nejprve se podívejme na akční kousek. Kaizen, i když ho lze provést v mnohem menším měřítku, je často zaměřen na události. Většina podniků usilujících o institut kaizen vytváří podnikové akce zaměřené na oblasti ve společnosti, které lze nebo je třeba zlepšit. Cílem akcí je najít nejlepší způsoby a prostředky k provedení potřebných změn. Do těchto akcí jsou zapojeny týmy zaměstnanců z každé úrovně společnosti, protože změny mají ovlivnit a prospět všem.

Filozofický aspekt společnosti kaizen je opravdu o budování specifického typu firemní kultury a způsobu myšlení, který povzbuzuje všechny zaměstnance, aby se aktivně podíleli na úspěchu a produktivitě společnosti, a aby hledali nejlepší vzájemné zájmy. Cílem filozofie kaizen je podporovat pracovní prostředí, které vytváří pozitivitu, která se pak odráží ve způsobu, jakým zaměstnanci pracují společně a samostatně, a v tom, jak jsou oddaní svému místu zaměstnání.

Kaizen - neustálé zlepšování

Události

Události Kaizen se řídí vzorem PDCA: Plan, DÓ, Csakra Act. Abychom to dále rozebrali, typická událost kaizen začíná shromážděním všech zaměstnanců nebo alespoň několika zaměstnanců z každého oddělení společnosti a stanovením cílů a standardů navržených ve prospěch všech a společnosti jako celku. Během těchto akcí je důkladné přezkoumání současných postupů společnosti důležité pro identifikaci oblastí, které vyžadují významnou změnu, nebo pro usnadnění nových nebo znovu potvrzených cílů, které nejsou dosaženy.

Po dokončení plánovací části události kaizen je čas implementovat změny, které byly dohodnuty během plánovací fáze. Tento proces umožňuje zaměstnancům aktivně se účastnit zavádění nových postupů a sledovat, jak ovlivňují pracovní prostředí, morálku a zda úspěšně pomáhají dosáhnout nově stanovených cílů.

Po počáteční implementaci se vedení snaží získat zpětnou vazbu od zaměstnanců a zjistit, které nové postupy nefungují, aby je bylo možné vylepšit. Tato řada akcí a kontrol by měla pokračovat, dokud nebude dosaženo ideální rovnováhy nebo dokud nebude stanoveno, že je třeba stanovit a dosáhnout nových cílů.

Kaizen - Plan Do Check Act

souhrn

Kaizen, kdysi jedinečně japonský koncept, se rozšířil po celém světě a pomohl společnostem a jejich zaměstnancům dosáhnout vyšší úrovně produktivity a zároveň zlepšil pracovní podmínky a morálku společnosti. Jak firma roste a mění se, mění se také cíle a akce potřebné k jejich dosažení. Používání principů Kaizen umožňuje společnosti růst a fungovat efektivněji, což přináší výhody každému zaměstnanci, od generálního ředitele až po.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního analytika finančních modelů a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, certifikovaný program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Brand Equity Brand Equity V marketingu se značka značky vztahuje k hodnotě značky a je určena vnímáním značky spotřebitelem. Vlastní kapitál značky může být pozitivní nebo
  • Teorie správy Teorie správy Teorie správy jsou koncepty obklopující doporučené strategie řízení, které mohou zahrnovat nástroje, jako jsou rámce a pokyny, které lze implementovat v moderních organizacích. Obecně se profesionálové nebudou spoléhat pouze na jednu teorii řízení
  • Náklady příležitosti Cena nákladů příležitosti je jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomie a převládá v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé.
  • Time Management Time Management Time management je proces plánování a kontroly, kolik času je třeba věnovat konkrétním činnostem. Kvalitní řízení času umožňuje jednotlivci dokončit více za kratší dobu, snižuje stres a vede ke kariérnímu úspěchu. Tato příručka poskytuje seznam nejlepších tipů pro dobrou správu času

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found