Hypoteční banka - přehled, jak funguje, zdroje příjmů

Hypoteční banka je banka specializující se na hypoteční úvěry. Může se podílet na vzniku nebo poskytování hypotečních úvěrů nebo na obou. Banky půjčují svůj vlastní kapitál dlužníkům a buď inkasují splátky spolu s určitou úrokovou sazbou, nebo prodávají své půjčky na sekundárním trhu Sekundární trh Sekundární trh je místo, kde investoři nakupují a prodávají cenné papíry od jiných investorů. Příklady: New York Stock Exchange (NYSE), London Stock Exchange (LSE). .

Hypoteční banka

Rozsah operací hypoteční banky se liší. Některé hypoteční bankovní společnosti působí na celostátní úrovni, zatímco jiné mohou poskytovat větší objem půjček na rozdíl od celostátního působení.

souhrn

  • Hypotéka je dluhový nástroj specifický pro realitní průmysl. Je zajištěna zástavou nemovitého majetku.
  • Hypoteční banka je banka specializující se na hypoteční úvěry. Může se podílet na vzniku nebo poskytování hypotečních úvěrů nebo na obou.
  • Dva primární zdroje příjmů hypoteční banky jsou poplatky za vytvoření půjčky a poplatky za správu půjčky.

Co je to hypotéka?

Hypotéka je dluhový nástroj specifický pro nemovitost. Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, mezi něž patří budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšením a přírodním zdrojům, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd. Je zajištěna kolaterálem kolaterál kolaterál je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako záruku za půjčku. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. nemovitosti. Dlužník je povinen splácet půjčku v průběhu času. Hypotéky usnadňují nákup velkých nemovitostí, aniž byste museli předem platit velkou kupní cenu.

Dlužník místo toho dostane příležitost splácet půjčku v průběhu času - v pravidelných splátkách kromě plateb úroků. Po splacení půjčky se dlužník stává vlastníkem nemovitosti zdarma a jasně. Hypotéky lze také označit jako zástavní práva k majetku nebo pohledávky z majetku.

Jak funguje hypoteční banka

Hypoteční banky poskytují půjčky klientům kupujícím nemovitosti. Instituce poté umístí půjčky na předem stanovenou úvěrovou linii, kde je půjčka uvedena na prodej na sekundárním trhu. Investoři, obvykle velké instituce a korporace, nakupují nebo investují do těchto půjček.

Úvěrové riziko spojené s hypotékami obvykle absorbují „agentury“, tj. Federální národní hypoteční asociace nebo „Fannie Mae“, Fannie Mae Federální národní hypoteční asociace, obvykle známá jako Fannie Mae, je vládou sponzorovaný subjektem Spojených států. která byla založena za účelem rozšíření sekundárního hypotečního trhu zpřístupněním hypoték dlužníkům s nízkými a středními příjmy. Neposkytuje hypotéky dlužníkům, ale kupuje a garantuje hypotéky Federální hypotéční společnosti nebo „Freddie Mac“ a Vládní národní hypoteční asociaci nebo „Ginnie Mae“.

Hypoteční banka funguje podle bankovních zákonů platných pro každý stát, ve kterém působí nebo v němž podniká. Banky hypoteční úvěry na sekundárním trhu odprodávají, protože následně získané prostředky platí za jejich úvěrové linky, což jim umožňuje pokračovat v činnosti a půjčovat.

Primární zdroje příjmů hypotečních bank

Primární zdroje příjmů

Hypoteční bankéři vs. hypoteční makléři

Pokud jde o vznik půjčky, hypoteční bankéři riskovat svůj vlastní kapitál k financování půjček. Rovněž nejsou povinni zveřejňovat cenu, za kterou hypotéky prodávají.

Na druhou stranu, hypoteční makléři poskytovat půjčky jménem finančních institucí a organizací. Pokud jde o úplné zveřejnění, musí zveřejnit další poplatky účtované spotřebiteli podle federálních a státních zákonů.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Primární trh Primární trh Primárním trhem je finanční trh, na kterém jsou vydávány nové cenné papíry, které jsou k dispozici pro obchodování jednotlivci a institucemi. Obchodní aktivity kapitálových trhů se dělí na primární trh a sekundární trh.
  • Druhy retailových bank Druhy retailových bank Obecně lze říci, že existují tři hlavní typy retailových bank. Jsou to komerční banky, družstevní záložny a některé investiční fondy, které nabízejí služby retailového bankovnictví. Všichni tři pracují na poskytování podobných bankovních služeb. Patří mezi ně běžné účty, spořicí účty, hypotéky, debetní karty, kreditní karty a osobní půjčky.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found