Cheat Sheet - rozhovor a komponenty

Uchazeč o zaměstnání může vytvořit podváděcí list pro telefonický pohovor, který obsahuje základní informace o tom, co může během telefonního pohovoru očekávat. Slouží jako nástroj osvěžující paměť a pomáhá vám sebevědomě reagovat na otázky, otázky týkající se behaviorálního rozhovoru, otázky a odpovědi na behaviorální rozhovor. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a měkkých dovedností v chování. Otázky týkající se behaviorálních rozhovorů jsou u finančních pracovních míst velmi časté, a přesto jsou na ně žadatelé často nedostatečně připraveni. bez tápání, když mluvíte s tazatelem. Dobrý podváděcí list pro telefonický rozhovor by měl být krátký, stručný a věcný.

Cheat Sheet pro telefonický rozhovor

Téměř ve všech zaměstnáních existuje možnost, že váš potenciální zaměstnavatel může v určitém okamžiku požádat o telefonický pohovor. Vaše výsledky v telefonickém rozhovoru mohou určit, zda budete mezi kandidáty na užší výběr pro osobní pohovor.

Většina uchazečů o zaměstnání se však obává telefonických rozhovorů kvůli časovým omezením a neschopnosti číst emoce tazatelů. Telefonické rozhovory znervózňují mnoho lidí, a proto se může stát, že se jim rozhovor nepodaří přibít. Příprava předem podváděcího listu pro telefonický rozhovor může pomoci zlepšit důvěru žadatele a schopnost reagovat na otázky během procesu pohovoru.

Součásti podváděcího listu pro dobrý rozhovor s telefonem

Před telefonickým pohovorem si připravte ručně psaný nebo napsaný cheat sheet. Nápady, co zahrnout do podváděcího listu pro rozhovor s telefonem, zahrnují následující:

1. Informace o společnosti

Během pohovoru může tazatel klást otázky, jejichž cílem je zjistit, kolik toho o společnosti víte. Před rozhovorem věnujte pár minut průzkumu společnosti ohledně důležitých informací, na které se tazatel může ptát. Navštivte webové stránky společnosti a profily sociálních médií a získejte představu o produktech a službách, které společnost prodává, o její historii, hlavních cílech, poslání Prohlášení o poslání Prohlášení o poslání definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází, a proč existuje nebo co účel, kterému slouží. , vize a informace o vedení společnosti.

Zapište si několik bodů, které o společnosti najdete, způsobem, který vám osvěží paměť, když se tazatel na ně zeptá. Znát důležité informace o najímající společnosti předem a zaznamenat je na podváděcím listu s telefonním rozhovorem vám může poskytnout náskok před ostatními dotazovanými.

2. Informace tazatele

Pokud budete vědět, kdo je tazatel a jaké jsou jeho role ve společnosti, může vám to během pohovoru pomoci. Vzhledem k tomu, že tazatel má nějaké informace o tom, kdo jste, je bezpečné vědět nějaké informace o nich a o tom, za čím stojí. Navštivte web společnosti, abyste věděli, kdo je náborovým manažerem, a pomocí jeho jména vyhledejte stránky LinkedIn a sociálních médií. Získejte o nich některá profesionální fakta, například jejich vzdělávací kvalifikaci, zkušenosti a všechna profesionální ocenění, která mají.

Tento druh informací vám pomůže pochopit, o co jim jde, a naplánovat, jak se s nimi během pohovoru snadno spojit. Poznamenejte si jméno, titul a některé odborné fakty o nich, které vám mohou pomoci navázat vztah s tazatelem.

3. Informace o poloze

Hlavním cílem účasti na pohovoru je prokázat své schopnosti a to, proč jste nejlepší osobou pro danou práci. Pokud nevíte, o jaké pozici jde, a konkrétní požadavky, které společnost hledá, může vás to z procesu pohovoru snadno vyřadit.

Před pohovorem zkontrolujte pracovní inzerát a vyberte si nejdůležitější kvalifikace, dovednosti a povinnosti, které potenciální zaměstnavatel hledá, a poznamenejte si je. Zvýraznění těchto bodů vám pomůže správně strukturovat vaše odpovědi a prokázat tazateli, že jste nejlepší osobou na pozici, kterou se společnost snaží obsadit. Zaznamenání konkrétních požadavků na pracovní místo vám také může pomoci přizpůsobit pracovní požadavky vašim dovednostem, kvalifikacím a kompetencím.

4. Otázky, které budete klást

V typickém rozhovoru dává většina tazatelů dotazovanému příležitost klást jim otázky týkající se společnosti nebo pozice, o kterou se ucházeli. Telefonický pohovor není výjimkou a měli byste připravit pět až deset inovativních otázek, které se týkají tazatele, najímající společnosti nebo pozice, o kterou se ucházíte.

Sezení s otázkami a odpověďmi vám dává příležitost ukázat, jak se lišíte od ostatních dotazovaných, v závislosti na tom, jak dobře své otázky sestavujete. Ujistěte se, že otázky jsou relevantní pro pozici, o kterou se ucházíte, a zkuste je použít jako způsob, jak znovu zdůraznit své dovednosti vhodné pro danou práci.

5. Výška výtahu

Na konci telefonického rozhovoru vás tazatel může požádat o jakékoli další informace, které byste chtěli přidat. Vaše výška výtahu Výška výtahu Také se nazývá výtahová řeč, výška výtahu je krátká a výstižná řeč, která vypráví o tom, kdo jste, co děláte a čeho chcete dosáhnout. Je pojmenován jako takový, protože by měl být dostatečně krátký a poutavý, abyste se během jízdy výtahem mohli představit. slouží jako jedinečná příležitost připomenout tazateli vaše úspěchy a dovednosti a znovu potvrdit, proč jste nejlepším kandidátem na tuto práci.

Mnoho tazatelů je tazatelem tento druh otázky často zaskočen a může to ukázat jejich úroveň připravenosti ve špatném světle. Před pohovorem si napište krátké poznámky o tom, co řeknete, aby byla dobrá rekapitulace věcí, které jste již během pohovoru zmínili, a zdůrazněte body, které podle vás tazatel bude považovat za nejdůležitější. Pokud se například tazatel zmíní, že poslední osoba na pozici neodvedla skvělou práci se zákaznickým servisem, můžete si všimnout, že jste vždy svědomití ohledně budování a udržování dobrých vztahů se zákazníky.

souhrn

Na rozdíl od osobního pohovoru je telefonický rozhovor jedinou příležitostí, kterou může uchazeč o zaměstnání „podvádět“. Vytvoření dobrého podváděcího listu pro telefonický rozhovor vám pomůže odlišit se od ostatních uchazečů poskytnutím dobře sestavených odpovědí, které odpovídají pozici, o kterou se ucházíte.

Související čtení

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky a odpovědi k finančnímu rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická
  • Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tipy na pohovor - Jak dobře pohovořit Tato příručka vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založený na desetiletích zkušeností z přímého působení finančního týmu, který provádí pohovory se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven
  • Otázky k dotazování tazatele Otázky k dotazování tazatele V rozhovoru je důležité umět klást tazateli kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat
  • Seznam rozhovorů Průvodci Rozhovory Ece váš příští rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found