Volatility Smile - přehled, kdy je pozorován, a omezení

Volatilní úsměv odkazuje na grafickou reprezentaci vzoru ve tvaru U vzoru vytvořeného implikovanou volatilitou smluv s více opcemi, které sdílejí stejné datum vypršení platnosti. Geografický vzorec získaný, když hodnoty různých implikovaných volatilit Implikovaná volatilita (IV) Implikovaná volatilita - nebo jednoduše IV - používá cenu opce k výpočtu toho, co trh říká o budoucí volatilitě opce, jsou vyneseny proti realizačním cenám jejich odpovídající možnosti; čára je vytvořena tak, že je nakloněná nahoru na jednom nebo obou koncích, podobně jako úsměv.

Volatilita úsměvZdroj

souhrn

  • Volatilní úsměv odkazuje na grafickou reprezentaci vzoru ve tvaru U vzoru vytvořeného implikovanou volatilitou smluv s více opcemi, které sdílejí stejné datum vypršení platnosti.
  • Data zaznamenaná v situaci, kdy z peněz nebo z peněžních opcí vykazují vyšší implikovanou volatilitu než u peněžních opcí, jsou označována jako úsměv.
  • První úsměv z volatility zaznamenaný ve finanční historii byl po krachu akciového trhu na černém pondělí v roce 1987.

Kdy je pozorován úsměv volatility?

Proces stanovení cen opce je komplikovaný, protože ocenění opce je ovlivněno vnějšími faktory, jako je čas zbývající do splatnosti opce, realizační cena Strike Price Strike Price je cena, za kterou držitel opce může uplatnit opci na nákup nebo prodej podkladového cenného papíru v závislosti na tom, zda drží kupní opci nebo prodejní opci. Jednou z možností je smlouva s právem realizovat smlouvu za konkrétní cenu, která se označuje jako realizační cena. opce a očekávané úrovně volatility nebo implicitní volatility podkladového aktiva. Tato nesrovnalost se projeví, když je na trhu pozorován úsměv z volatility.

Nejviditelnější hypotéza, která vysvětluje, proč jsou pozorovány úsměvy volatility, spočívá v tom, že existuje vyšší poptávka po penězích nebo z peněžních opcí na rozdíl od opcí, které jsou u těchto peněz.

Opční modely, které jsou rafinovanější a vyvinutější ve srovnání s modelem Black-Scholes, vedly k předražení opcí mimo peníze. Děje se tak za účelem zohlednění nadměrného vystavení riziku spojenému s opcemi s penězi.

Data zaznamenaná v situaci, kdy z peněz nebo z peněžních opcí vykazují vyšší implikovanou volatilitu než volatilita z opcí na peníze, jsou známá jako úsměv. Znamená to, že když se realizační cena opcí odkloní od aktuální tržní ceny dané opce, implikovaná volatilita pro prodejní opce a kupní opce se zvýší.

Implikovaná volatilita u peněz At The Money (ATM) At the Money (ATM) obecně popisuje situaci, kdy se realizační cena opce rovná současné tržní ceně podkladového aktiva. Jde o koncept možností, který má tendenci zůstat nízký. Existence úsměvu tedy naznačovala, že správce peněz by obvykle upřednostňoval psaní opcí na hovor před opcemi s prodejem.

Black-Scholesův model

Úsměv volatility není typickým pozorováním a teorie možností Black-Scholese je založena na křivce volatility, která je zcela plochá.

Model Black-Scholes je standardní vzorec, který se používá pro oceňování derivátů, zejména opcí. Když je implikovaná volatilita opcí vynesena proti odpovídajícím stávkovým cenám, Black-Scholesův model předpovídá, že získaná křivka je plochá. To znamená, že všechny opce vyprší ke stejnému datu a nesou podkladové aktivum, které má stejnou implikovanou volatilitu, když je oceněno stejnou cenou.

Ne vždy to však platí. Trhy jsou často svědky extrémních událostí, které mají tendenci vytvářet nesrovnalosti v obecných trendech na trhu. Poprvé ve finanční historii zaznamenaný úsměv z volatility byl následkem krachu akciového trhu na černém pondělí v roce 1987 Černé pondělí „Černé pondělí“ - jak se o něm dnes mluví - se konalo 19. října (v pondělí) v roce 1987. dnes došlo k pádu akciových trhů po celém světě, ačkoli.

Když dojde k extrémní události, může to způsobit výrazný posun v cenách opcí, a proto je třeba ji započítat do implikované volatility. Při vytváření finančních modelů tedy Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, M&A model, LBO model, rozpočtový model. Objevte top 10 typů, je třeba zohlednit možnost výskytu extrémních událostí.

Jaká jsou omezení úsměvu volatility?

Úsměv volatility je pouze model a implicitní volatilita možností se s ním nemusí nutně shodovat. Může se stát, že implikovaná volatilita je sladěna spíše s opačným nebo dopředným zkosením než s úsměvem. Forexové opce a opce na krátkodobý kapitál mají obvykle tendenci sladit se s úsměvy volatility. Na druhou stranu, opce na dlouhodobý kapitál a opce na index se opírají spíše o sladění se zkosením.

Těkavý úsměv nemusí vždy mít čistý tvar písmene U. Může nastat v důsledku vnějších tržních faktorů, jako je nerovnováha poptávky a nabídky. Investor tedy musí při obchodování rozhodovat více faktorů. Úsměv volatility je pouze indikátorem toho, u kterého segmentu trhu je pravděpodobné, že uvidí menší volatilitu cen.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Černé úterý Černé úterý Černé úterý je propad akciového trhu, ke kterému došlo 29. října 1929. Je považován za nejničivější propad trhu v historii Spojených států. Události Černého úterý předcházel krach Londýnské burzy cenných papírů a Černé pondělí
  • Burza cenných papírů Burza cenných papírů Burza cenných papírů je tržiště, kde se nakupují a prodávají cenné papíry, jako jsou akcie a obligace. Burzy cenných papírů umožňují společnostem získávat kapitál a investorům činit informovaná rozhodnutí pomocí informací o cenách v reálném čase. Výměnou může být fyzické umístění nebo platforma elektronického obchodování.
  • Volatility Arbitrage Volatility Arbitrage Volatility arbitráž odkazuje na typ strategie statistické arbitráže, která je implementována v obchodování s opcemi. Z rozdílu vytváří zisky
  • Možnosti: Hovory a výplaty Možnosti: Hovory a výplaty Možnost je forma derivátové smlouvy, která dává držiteli právo, nikoli však povinnost, koupit nebo prodat aktivum do určitého data (datum vypršení platnosti) za stanovenou cenu (stávka cena). Existují dva typy možností: hovory a volání. Americké opce lze uplatnit kdykoli

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found