P / FFO - přehled, silné a slabé stránky, FFOPS

P / FFO, nebo Cena fondům z operací, lze popsat jako spolehlivý a moderní způsob stanovení hodnoty Trustu pro investice do nemovitostí (REIT). Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs Soukromé REITs vs. veřejně obchodované REITs. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí. Metrika P / FFO se vypočítá tak, že k čistému příjmu se přidá amortizace a amortizace a poté se odečte zisky z prodeje nemovitostí.

P / FFO

Na rozdíl od jiných konvenčních metod stanovení hodnoty REIT, jako je EPS (Earnings Per Share), Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS) je klíčovou metrikou používanou k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie a P / E (Price to Earnings) Price Earnings Ratio Poměr Price Earnings Ratio (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů, FFO je do značné míry spolehlivá. Při hodnocení FFO je čistým příjmem spodní řádek, i když zahrnuje hodnotu odpisových nákladů. Ve většině podniků jsou odpisy akceptovaným nákladem, který je alokován jako součást investičních nákladů. V nemovitostech se však hodnoty nemovitostí zhodnocují a zřídka se odepisují stejně jako jiná aktiva, jako je zařízení nebo stroje.

Čistý příjem je horším měřítkem výkonu nemovitostí. Na rozdíl od čistého příjmu FFO vylučuje amortizaci, což z něj činí preferovanější měřítko výkonu nemovitostí. Společnosti jsou povinny zveřejňovat hodnoty FFO a hodnoty čistého zisku v poznámkách pod čarou v každém vykazovaném období. FFO se rovná čistému příjmu plus odpisy a amortizaci Amortizace Amortizace se týká aktu splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem určených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace. minus jakékoli zisky z prodeje nemovitostí. Zisky se odečítají, protože se neopakují a nejsou součástí hlavních operací podniku.

Rychlé shrnutí

  • P / FFO (cena fondům z operací) se vypočítá tak, že k čistému příjmu se přidá amortizace a amortizace a poté se odečte zisky z prodeje nemovitostí.
  • P / FFO lze citovat jako celé číslo subjektu nebo na akcii.
  • P / FFO, spolu s dalšími postupy, jako je AFFO, FFO multiple a P / E, pomáhá při oceňování realitního průmyslu.

Silné stránky P / FFO

P / FFO je lepším měřítkem výkonu REIT než jakékoli jiné postupy účtování nákladů. Mnoho investic do nemovitostí v průběhu času zvyšuje hodnotu a nemělo by se odepisovat jako u jiných typů aktiv. Mnoho konvenčních postupů účtování nákladů však účtuje odpisy jako náklad, zatímco mnoho vlastností v průběhu času zvyšuje hodnotu. FFO je dobrým prediktorem hodnoty REIT, protože nezohledňuje odpisy nemovitostí, ale naopak přidává hodnotu odpisu zpět k čistému příjmu.

FFO odečte veškeré zisky nebo ztráty z prodeje aktiv, protože zahrnutí transakce by mělo za následek nesrovnalosti ve výnosech vykázaných v každém období. Představovala by společnost jako příliš ziskovou, když v jednom období získala zisky z prodeje nemovitostí, zatímco v jiných obdobích by byla považována za nerentabilní, pokud neprodala žádné nemovitosti. Jiné metody oceňování podobné úvahy nezohledňují, takže jsou nespolehlivé.

Slabé stránky P / FFO

P / FFO nepočítá s odpočty kapitálových výdajů Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zvýšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. jako je údržba nemovitostí ve stávajícím portfoliu. Kapitálové výdaje, jako je vymalování prostor a výměna opotřebovaných střech, jsou důležité pro udržení vysokých standardů v oblasti nemovitostí. FFO takové výdaje nezohledňuje, a proto nejde o skutečný zbytkový údaj po odečtení všech výdajů a výdajů. Upravené provozní fondy (AFFO) řeší tyto slabosti tím, že zohledňují úpravy, které nebyly provedeny.

AFFO je považováno za lepší prediktor hodnoty REITs než FFO. AFFO je upřednostňováno před FFO z několika důvodů. Jedním z důvodů je, že poskytuje lepší odhad hodnoty hodnoty REIT s přesnějším zbytkovým číslem pro spotřebitele dat. Může také přesněji předpovědět hodnotu budoucích dividend, což investorům umožňuje plánovat investice do akcií.

Fondy z operací na akcii (FFOPS)

FFOPS se získá vydělením výnosů z operací ve společnosti počtem akcií. Zákony REIT jsou povinny rozdělit většinu svých čistých zdanitelných příjmů akcionářům jako dividendy. Je to proto, že jsou zdaněny jako jednotlivé příjmy, spíše jako korporace, která je ve vyšší daňové pásmu. FFOPS proto pomáhá při určování hodnoty investice na akcii.

FFOPS je určen přidáním amortizace a amortizace zpět k čistému příjmu, poté odečtením veškerých zisků z prodeje od částky, která dává FFO. Výsledek je poté vydělen celkovým součtem akcií v portfoliu, což udává hodnotu za akcii pro fondy z operací. Pojem FFOPS a hotovost z operací na akcii jsou dva různé pojmy, které znamenají různé věci. Druhá z nich je důležitou součástí výkazu peněžních toků, zatímco druhá se používá k vyhodnocení hodnoty REIT.

FFO více

Násobek FFO je faktor, kterým FFO na akcii určuje hodnotu vlastnosti. FFO násobek se hodnotí tak, že se vezme cena za akcii a vydělí se FFO za akcii. Násobek FFO pomáhá při doplňování FFO při oceňování REIT. Oba se používají při měření výkonnosti investice.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Cap Rate (REIT) Cap Rate (REIT) Cap rate je finanční metrika, kterou používají investoři do nemovitostí k analýze investic do nemovitostí a stanovení jejich potenciální míry návratnosti
  • Fondy ze šablony operací Fondy ze šablony operací Tato šablona prostředků z operací umožňuje vypočítat FFO pomocí vzorce: FFO = Čistý příjem + (Náklady na odpisy + Amortizační náklady + Ztráty z prodeje aktiv) - (Zisky z prodeje aktiv + Úroky příjem) Fondy z operací (FFO), je skutečná výše peněžního toku generovaného z obchodní činnosti
  • Provozní výnosy Provozní výnosy Provozní výnosy, označované také jako provozní zisk nebo zisk před úroky a zdaněním (EBIT), představují částku zbývající po odečtení provozních přímých a nepřímých nákladů. Úrokové náklady, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu nezohledňují
  • Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT Soukromé REIT vs veřejně obchodované REIT. Investiční fondy do nemovitostí (REIT) lze rozdělit na soukromé nebo veřejné, obchodované nebo neobchodované. REIT konkrétně investují do realitního sektoru a pronajímají a shromažďují výnosy z pronájmu investovaných nemovitostí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found