Baltic Dry Index - přehled, komponenty, význam

Baltic Dry Index (BDI) je měřítkem korelace mezi dodávkou velkých velkoobjemových nákladních lodí (ve třech různých velikostech) a poptávkou po využití těchto lodí a jejich obchodních tras. Jedná se o složený index, který pomáhá posoudit náklady na dopravu na různých trasách po celém světě. BDI zahrnuje průměry Capesize, Panamax a Supramax Timecharter.

Baltský suchý index

Přepravní trasy jsou zásadní součástí dodavatelského řetězce. Dodavatelský řetězec. Dodavatelským řetězcem je celý systém výroby a dodávky produktu nebo služby, od samého počátečního stádia získávání surovin až po konečné světové a místní výrobce. Drží značný význam pro širší trh obecně, protože poptávka po nich může pomoci předpovědět budoucí ekonomickou aktivitu. Náklad přepravovaný po trasách na velkých nákladních lodích obsahuje surové komodity potřebné k výrobě zboží po celém světě. Takové komodity Komodity Komodity jsou další třídou aktiv, stejně jako akcie a dluhopisy. Liší se však v tom smyslu, že se jedná o produkty pocházející ze Země, mezi něž patří bavlna, ropa, plyn, kukuřice, pšenice, pomeranče, zlato a uran. Komodity v zásadě zahrnují suroviny, mimo jiné stavební kovovou rudu, zemědělské komodity (zrna) a stavební materiály.

Složky indexu Baltského sucha

1. Capesize Index

Index velikosti obsahuje pět níže uvedených tras:

  • Čína-Brazílie
  • Čína do Japonska Transpacific
  • Gibraltar / Hamburk
  • Kontinent / středomořská Čína do Japonska
  • Čína přes Austrálii nebo Indonésii

2. Panamský index

Panamský index zahrnuje níže uvedených pět tras:

  • Zpáteční let z Hongkongu do Jižní Koreje
  • Skaw (nejsevernější bod Dánska) - Gibraltarská transatlantická plavba
  • Hongkong do Jižní Koreje Skaw - Gibraltar
  • Dely Spore kolem Atlantiku (americká zrna)
  • Hongkong do Jižní Koreje s Tchaj-wanem přes Tichý oceán

3. Supramax Index

Index Supramax zahrnuje následujících deset tras:

  • Med nebo Bl Sea do Číny a Jižní Koreje
  • Záliv USA do Číny-Jižní Japonsko
  • Zpáteční cesta ze severní Číny do Austrálie nebo Pacifiku
  • Severní Čína do západní Afriky
  • Záliv USA na Skaw-Passero
  • Skaw-Passero do amerického zálivu
  • Západní Afrika do Číny přes Jižní Ameriku (východní pobřeží)
  • Jižní Čína přes Indonésii do Indie (východní pobřeží)
  • Západní Afrika na Skaw-Passero přes Jižní Ameriku (východní pobřeží)
  • Indonésie do jižní Číny

Důležitost indexu suchého Baltského moře

Ať už jste institucionální investor, jednodenní obchodník pracující z domova, nebo někdo, kdo chce dlouhodobě investovat své úspory, BDI vám pomůže lépe pochopit a předvídat tržní trendy Dow Jones Industrial Average (DJIA) The Dow Jones Industrial Average (DJIA), také běžně označovaný jako „Dow Jones“ nebo jednoduše „Dow“, je jedním z nejpopulárnějších a nejuznávanějších indexů akciových trhů. Například pokud vidíte pokles BDI netypicky, může to být znamení včasného varování, že se můžeme dočkat nadcházejícího hospodářského útlumu nebo jsme uprostřed něj.

To je zásadní pro investory, když načasují své obchody nebo se snaží zjistit svou toleranci vůči riziku a dlouhodobou likvidní pozici. BDI je dalším nástrojem v pásu nástrojů důvtipného investora, který vám může pomoci být informován a mít náskok před jakýmkoli poklesem trhu (nebo snad vytvořit krátkou pozici k využití scénáře).

Pokud jste maloobchodník nebo manažer dodavatelského řetězce, porozumění BDI a jeho trendům vám pomůže učinit informovanější rozhodnutí ohledně nákupu surovin potřebných k výrobě zboží nebo celkových konečných nákladů na produkt. Je pravděpodobné, že pokud náklady na dopravu vzrostou, pak celkové velkoobchodní náklady na dokončenou položku vzrostou a maloobchodník bude následně muset zvýšit ceny, aby si zajistil své marže.

Pokud jste manažerem dodavatelského řetězce, který se pokouší získat pro vaši společnost suroviny, porozumění BDI vám může pomoci učinit informovanější rozhodnutí o tom, zda uzavřít smlouvy, kde kupujete surové komodity z dlouhé nebo krátké pozice, abyste si zajistili konkurenční ceny .

Dopředu s BDI

Přepravní cesty a přeprava surovin po celém světě jsou stěžejní součástí globální ekonomiky. Suroviny a konečné produkty, které vytvářejí, se často nenacházejí a nesestávají na stejném místě. Přeprava takového zboží za konkurenceschopné ceny pomáhá vytvářet spotřebitelské ceny, které pomáhají společnostem zajistit adekvátní proniknutí na trh.

Naše chápání indexu Baltského sucha nám pomáhá porozumět makroekonomickým přílivům a odlivům a přijímat informovanější investiční rozhodnutí v krátkodobém i dlouhodobém horizontu. BDI je klíčovou součástí při pokusu o pochopení globálních trhů a investičních trendů po celém světě.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • FOB Freight on Board (FOB) Freight on Board (FOB), označovaný také jako Free on Board, je pojem mezinárodního obchodního práva, který vydává Mezinárodní obchodní komora (ICC).
  • Náklady na dopravu Náklady na dopravu náklady na dopravu se vztahují k ceně účtované dopravcem za odeslání nákladu ze zdrojového umístění do cílového umístění. Výdaje hradí osoba, která chce zboží přepravovat z jednoho místa na druhé. Výše účtovaných nákladů na dopravu závisí na způsobu přepravy
  • Nákupní objednávka Nákupní objednávka Nákupní objednávka je komerční zdrojový dokument, který vydává obchodní oddělení obchodu při zadávání objednávky u prodejců firmy nebo
  • Obchodní úvěr Obchodní úvěr Obchodní úvěr je dohoda nebo porozumění mezi obchodními agenty, které umožňují výměnu zboží a služeb

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found