Funkce TRUNC - vzorec, příklady, jak používat

Funkce TRUNC je funkce Excel Math and Trigonometry Function Functions Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Odebere zlomkovou část čísla a tím zkrátí číslo na celé číslo. Byl představen v MS Excel 2007.

Ve finanční analýze Popis práce finančního analytika Níže uvedený popis práce finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností, které jsou vyžadovány k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, reportování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely, pomocí kterých lze funkci zkrátit na určitou přesnost. Je také užitečné pro extrahování dat z hodnot data a času.

Vzorec

= TRUNC (číslo; [počet_číslic])

Funkce TRUNC používá následující argumenty:

  1. Číslo (povinný argument) - Toto je číslo, které chceme zkrátit.
  2. Num_digits (nepovinný argument) - Toto je číslo, které určuje přesnost zkrácení. Pokud zůstane prázdné, bude mít výchozí hodnotu 0.

Nyní, pokud je argument num_digits:

  1. Kladná hodnota, která je větší než nula, určuje počet číslic vpravo od desetinné čárky.
  2. Rovná nule, určuje zaokrouhlení na nejbližší celé číslo.
  3. Záporná hodnota, která je menší než nula, určuje počet číslic nalevo od desetinné čárky.

Jak používat funkci TRUNC v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce TRUNC, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce TRUNC

Získáváme výsledky níže:

Funkce TRUNC - Příklad 1

Funkce TRUNC se nezaokrouhluje, ale jednoduše zkrátí zadané číslo. Funkci lze také použít k vrácení nastaveného počtu desetinných míst bez zaokrouhlování pomocí argumentu num_digits. Například = TRUNC (PI (), 2) vrátí hodnotu Pi zkrácenou na dvě desetinná místa, což je 3,14, a = TRUNC (PI (), 3) vrátí hodnotu Pi zkrácenou na tři desetinná místa, což je 3,141.

Příklad 2

Předpokládejme, že jsme dostali následující data a čas z externího zdroje:

Funkce TRUNC - Příklad 2

Vzorec pro extrahování data je:

Funkce TRUNC - Příklad 2a

Výsledek získáme níže:

Funkce TRUNC - Příklad 2b

Je třeba pamatovat na funkci TRUNC

  1. TRUNC a INT jsou podobné funkce, protože obě vracejí celočíselnou část čísla. Rozdíl je v tom, že TRUNC pouze zkrátí číslo, ale INT číslo zaokrouhlí.

U kladných čísel, ale i když TRUNC použije 0 jako výchozí hodnotu pro num_digits, obě funkce vrátí stejné výsledky.

Při záporných číslech mohou být výsledky odlišné. = INT (-2,1) vrací -3, protože INT zaokrouhluje dolů na nižší celé číslo. = TRUNC (-2,1) vrátí -2.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce funkcí Excel TRUNC. Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí aplikace Excel, výrazně urychlíte svou finanční analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Funkce aplikace Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Kurz vzorců pro Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky aplikace Excel pro PC a Mac Zkratky aplikace Excel PC Zkratky aplikace Excel pro Mac - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found