Odmítnutí - Definice, odstoupení od smlouvy nebo pracovní nabídky

Odmítnutím se rozumí situace, kdy se jedna strana vrátí ke svému příslibu nebo poruší dohodu nebo smlouvu, kterou dříve přijala. Jednotlivci a podniky každý den uzavírají ústní nebo písemné smlouvy, u nichž se očekává, že budou dodržovat podmínky. Existují však situace, kdy se jedna strana může rozhodnout vypovědět dohodu proti vůli druhé smluvní strany.

Zapírání

Například strana, která uzavřela smlouvu na dodávku internetových služeb na další dva roky, se může smlouvy vzdát, když podá návrh na konkurz. Úpadek Úpadek je právní status lidského nebo jiného subjektu (firmy nebo vládní agentura), která není schopna splatit své nesplacené dluhy věřitelům. před ukončením smlouvy. Pokud však poskytovatel internetových služeb poruší dohodu z důvodu, že jeden z ředitelů není spokojen s podmínkami smlouvy, může je zákazník žalovat u soudu a požadovat náhradu škody. Odškodnění Odškodnění je právní dohoda jedné strany s činit jinou stranu bezúhonnou - nenese odpovědnost - za potenciální ztráty nebo škody. za případné ztráty.

Odstoupení od smlouvy

Pokud se podnik rozhodne odstoupit od smlouvy, měl by tak učinit, pouze pokud existují závažné důvody pro nedodržení smlouvy. Pokud při plnění podmínek smlouvy nenastanou žádné komplikace nebo obtíže, měli byste se vyvarovat porušení smlouvy a tím se vystavit možnému zapletení do právních sporů, které mohou vést k tomu, že podnik bude muset zaplatit obrovské částky škody.

Pokud má firma uzavřenou smlouvu, kterou si již nepřeje plnit, může k jejímu porušení vyzkoušet následující alternativy:

1. Ochlazovací období

Období na rozmyšlenou je období, kdy se jednotlivec nebo podnik může vzdát stávající smlouvy, aniž by musel řešit důsledky zrušení smlouvy. Federální obchodní komise povoluje 72 hodin na rozmyšlenou u nákupů provedených v dočasném obchodním místě (například na výstavě nebo veletrhu).

Existují také státy, které svým obyvatelům umožňují vypovědět smlouvu do tří dnů od jejího podpisu, pokud dokumenty smlouvy obsahují klauzuli umožňující takové akce.

2. V případě podvodu nebo nátlaku se nátlak na nátlak vztahuje na jednání používající hrozby nebo psychický nátlak k tomu, aby někoho donutil chovat se způsobem, který je v rozporu s jeho přáním. Ve smluvním právu

Pokud je smlouva uzavřena z důvodu hrozby síly nebo zastrašování, není smlouva právně závazná a strana se může ze smlouvy odhlásit bez jakýchkoli právních následků. Strana se může také odhlásit ze smlouvy, pokud v době uzavření smlouvy druhá strana úmyslně zkreslila některé podstatné informace o smlouvě nebo vynechala určité podstatné informace, které jsou považovány za důležité pro obě strany.

3. Porušení smlouvy

Pokud jedna ze smluvních stran poruší jednu ze smluvních ujednání, může ji druhá smluvní strana použít jako právní důvod pro vypovězení smlouvy. Například pokud se jednalo o smlouvu na dodávku strojně řezaných kamenů na staveništi a prodejce nedodá zboží ve sjednaném termínu a neprojevil žádný závazek k provedení dodávky, může kupující smlouvu zrušit. V takovém případě nemůže prodávající požadovat od kupujícího náhradu škody za odhlášení ze smlouvy.

Opuštění pracovní nabídky

Odepření může na pracovišti platit také tehdy, když kandidát odmítne pracovní nabídku, kterou dříve přijal. Vzhledem k tomu, co může být dlouhý a zdlouhavý proces přijímání, je odmítnutí dříve přijaté nabídky práce pro většinu lidí obtížnou zkušeností. Dokud uchazeč nepodepsal pracovní smlouvu se zaměstnavatelem, neexistují žádné právní důsledky pro opuštění nabídky práce Jak vyjednávat o platu po nabídce práce Nejčastější chybou, kterou lidé dělají po nabídce práce, je vyjednávání jejich platu , což je zcela pochopitelné ze strachu, že ohrozíte nabídku práce a nakonec opustíte pohovor s prázdnými rukama. O čem však mnoho uchazečů o zaměstnání neví.

Zde je několik úvah, které můžete učinit při odmítnutí nabídky práce, kterou jste přijali:

1. Přečtěte si smlouvu

Před odmítnutím nabídky, kterou jste přijali, byste si měli přečíst smlouvu, abyste se ujistili, že z odmítnutí nabídky nevyplývají žádné právní důsledky. Některé pracovní smlouvy obvykle obsahují časový harmonogram, kdy může zaměstnanec zrušit nabídku práce nebo poskytnout oznámení o svých úmyslech nabídku odmítnout. Po uplynutí povolené doby může zaměstnavatel proti zaměstnanci podniknout právní kroky.

2. Forma komunikace

Odmítnutí již přijaté pracovní nabídky je choulostivý problém, protože zaměstnavatelé tráví spoustu času a zdrojů v náborovém procesu a odmítnutí pracovní nabídky by je vrátilo o několik kroků zpět. Nejlepším způsobem, jak situaci vyřešit, je sdělit své rozhodnutí formálním způsobem, a to osobně nebo telefonicky, abyste zaměstnavateli mohli vysvětlit důvod, proč nabídku odmítl.

To vám umožní udržovat pozitivní vztah se zaměstnavatelem, přičemž v budoucnu budete mít možnost pracovat pro něj. Pokud se zaměstnavatelem nechcete hovořit telefonicky nebo osobně, můžete zaslat formální dopis s vysvětlením důvodů odmítnutí pracovní nabídky.

3. Buďte přímí a struční

Při komunikaci se zaměstnavatelem o vaší změně myšlení byste měli být přímí a uvést konkrétní důvody svého rozhodnutí. Ať už jde o rodinnou situaci nebo lepší pracovní příležitost jinde, měli byste zaměstnavatele informovat o svém důvodu, ale aniž byste se dostali do příliš mnoha podrobností.

Při komunikaci o svém rozhodnutí byste měli být také zdvořilí. Nepoužívejte urážlivé nebo vulgární výrazy. Pokud je důvodem pro opuštění pracovní nabídky jiné lépe placené zaměstnání, může se zaměstnavatel pokusit znovu vyjednat podmínky jejich pracovní nabídky, aby vás zlákal k tomu, abyste pro ně pracovali. Předem se rozhodněte, zda jste ochotni pracovní nabídku přehodnotit a jaké podmínky byste ochotně přijali. Pokud je zaměstnavatel ochoten „nabídnout“ více za vaše služby jako zaměstnanec, není důvod, abyste to nevyužili ve svůj prospěch a vyjednali nejlepší možnou dohodu o zaměstnání.

4. Pochopte důsledky

Odmítnutí dříve přijaté nabídky má své vlastní důsledky, kterým byste měli být připraveni čelit. V závislosti na tom, jak sdělujete rozhodnutí, se vám v budoucnu může těžko dostat u stejného zaměstnavatele.

Zaměstnavatel může také kontaktovat další náboráře, aby je odradil od náboru do vaší společnosti. Přistupujte ke konverzaci zdvořile a vyjádřete svou vděčnost zaměstnavateli za to, že vám nabídl příležitost.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA® Financial Modeling and Valuation Analyst (FMVA) ™. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Komunikace Komunikace Být schopen efektivně komunikovat je jednou z nejdůležitějších životních dovedností, které se musíte naučit. Komunikace je definována jako přenos informací k lepšímu porozumění. Lze to provést hlasově (prostřednictvím slovních výměn), prostřednictvím písemných médií (knihy, webové stránky a časopisy), vizuálně (pomocí grafů, grafů a map) nebo neverbálně
  • Dopis o závazku Dopis o závazku Dopis o závazku je formální závazná dohoda mezi věřitelem a dlužníkem. Nastiňuje podmínky půjčky a povahu budoucí půjčky. Slouží jako dohoda, která zahajuje oficiální proces zapůjčení půjčky.
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání
  • Promissory Estoppel Promissory Estoppel Promissory Estoppel je doktrína smluvního práva, která člověku brání v návratu k příslibu, i když právní smlouva neexistuje. Uvádí to

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found