Položka účtu - přehled, příklady, význam

Účet položky ukazuje, jak jsou prostředky organizace rozděleny mezi partnery, akcionáře a oddělení. U společností účet přivlastnění ukazuje, jak jsou zisky společnosti rozděleny a udržovány. Pro partnerství Partnerství Partnerství je druh podnikání, kde dva nebo více lidí zakládá a podniká společně. Existují tři hlavní typy partnerství: GP, LP, LLP, které ukazují, jak jsou zisky rozděleny mezi partnery. U vlád ukazuje, jak jsou finanční prostředky přidělovány konkrétním oddělením a projektům.

Položka účtu

Jednoduchý účet přivlastnění P&L

Účet přivlastnění P&L

Cílem účtu přivlastnění P&L je „přivlastnit si“ nebo alokovat zisky společnosti akcionářům a určit podíl na ziscích, který bude zachován pro příští fiskální rok Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je 12 měsíců nebo 52týdenní období, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování výročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.. Jak je uvedeno výše, účet zahrnuje daně z příjmů právnických osob a dividendy, které je společnost povinna platit, a veškeré převody provedené na její rezervní účet pro nouzové použití. Společnosti zbývají nerozdělený zisk, který lze znovu investovat do podnikání.

Je důležité si uvědomit, že:

  • Daně z příjmu právnických osob jsou určeny zákonnou sazbou daně z příjmu právnických osob v regionu.
  • Preferované dividendy jsou určeny počtem preferovaných akcií a počtem dolarů distribuovaných na akcii.
  • Obyčejné dividendy jsou určeny počtem kmenových akcií a počtem dolarů distribuovaných na akcii.

Jednoduchý účet přivlastnění partnerství

Položka účtu - partnerství

Účet přivlastnění partnerství se obvykle vytvoří po dokončení účtu P&L společnosti. Ukazuje, jak čisté zisky Čistý zisk Čistý příjem je klíčovou řádkovou položkou nejen ve výkazu zisku a ztráty, ale ve všech třech hlavních finančních výkazech. Čistý zisk je sice dosažen prostřednictvím výkazu zisku a ztráty, ale také v rozvaze a výkazu peněžních toků. jsou rozděleny mezi partnery, včetně složek, jako je úrok, který každý partner vydělal na svém kapitálu, plat, který byl vyplacen každému partnerovi, a podíl na zbývajících ziscích, na které má každý partner nárok.

Jednoduchý vládní účet

Položka - vláda

Tabulka výše ukazuje, jak potenciálně vypadá vládní přivlastňovací účet. Zahrnuje různá oddělení a podvýbory, které existují v rámci vlády, a výši federálního financování přiděleného každému z těchto oddělení.

Účet vládních prostředků je také důležitým determinantem fiskálního rozpočtu, který ukazuje, kolik finančních prostředků je požadováno pro nadcházející fiskální rok a na co bude použito.

Důležitost

  • Účet přivlastnění umožňuje společnostem hlásit a sledovat, jak jsou rozdělovány zisky.
  • Formalizuje distribuci v partnerstvích a snižuje pravděpodobnost konfliktu.
  • Vlády mohou sledovat alokaci finančních prostředků a jejich použití v každém oddělení, což jim umožňuje vytvářet projekce rozpočtů budoucích let.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) Partnerství s ručením omezeným (LLP) je podniková obchodní struktura, která umožňuje podnikatelům, profesionálům a podnikům poskytovat služby prostřednictvím
  • Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) Výkaz zisku a ztráty (P&L) nebo výkaz zisku a ztráty nebo výkaz operací je finanční zpráva, která poskytuje souhrn výnosů, nákladů a zisků / ztrát společnosti za dané časové období. Prohlášení P&L ukazuje schopnost společnosti generovat tržby, spravovat výdaje a vytvářet zisky.
  • Akcionář vs zúčastněná strana Zainteresovaná strana vs. akcionář Pojmy „zúčastněná strana“ a „akcionář“ se v obchodním prostředí často používají zaměnitelně. Podíváme-li se blíže na význam stakeholder vs. akcionář, existují klíčové rozdíly v použití. Akcionář je obecně akcionářem společnosti, zatímco akcionář nemusí být nutně akcionářem.
  • Rozpočty shora dolů Rozpočty shora dolů Rozpočty shora dolů označují metodu rozpočtování, kdy vyšší vedení připravuje pro společnost rozpočet na vysoké úrovni. Vrcholové vedení společnosti připraví rozpočet na základě jeho cílů a poté jej předá vedoucím oddělení k implementaci.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found