Kompilace - přehled, jak to funguje, požadavky

Kompilační zakázka je služba poskytovaná externím účetním, která vedení pomáhá při prezentaci finančních údajů ve formě účetní závěrky. Účetní by měl mít lepší znalosti o činnosti podniku, aby mohl sestavit účetní závěrku.

Kompilace

V některých případech umožňuje kompilace společnostem bez interního účetního najmout externího účetního, který připraví jejich účetní závěrku, aniž by vznikly vyšší náklady na přípravu auditované účetní závěrky. Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky jsou auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditovaná účetní závěrka pomáhá osobám s rozhodovací pravomocí.

Rychlé shrnutí

  • Kompilační zakázka je typ zakázky, kdy společnost najímá externího účetního, aby připravil a předložil účetní závěrku.
  • Účelem tohoto dokumentu není vyjádřit výrok nebo poskytnout jistotu ohledně informací obsažených v účetní závěrce.
  • Účetní používá finanční údaje poskytnuté vedením k sestavení požadovaných finančních výkazů.

Jak funguje kompilace

Účetní Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli, bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který také zajišťuje, že všechny finanční transakce jsou legální, je vyžadován správný úkol odpovědný za poskytování kompilačních služeb, aby měl klient dostatečné znalosti na průmyslové úrovni. K provedení takové formy zakázky nemusí být nezávislý na společnosti vyžadující kompilační služby. Vedení přijímá plnou odpovědnost za sestavení a prezentaci účetní závěrky, kterou může být buď individuální účetní závěrka, jako je rozvaha, nebo úplná sada účetní závěrky.

Při provádění kompilace by měl účetní připravit odpovídající dokumentaci, která poskytne informace o provedené práci. Část dokumentace obsahuje závazek, finanční výkazy a komunikaci s vedením ohledně významných problémů zjištěných během auditu.

Jakmile je audit dokončen, účetní připraví zprávu o kompilaci, v níž se uvádí, že neauditoval účetní závěrku, a proto by se na audit nemělo pohlížet jako na ujištění, že účetní závěrka je v souladu s rámcem finančního účetnictví, nebo jako výrok k přesnosti účetní závěrky.

Pokud byla účetní závěrka významně zkreslena, měl by se účetní znalec přestat vydávat zavádějící účetní závěrku. Místo toho by měl účetní získat více informací od vedení, a pokud tyto informace nejsou k dispozici, měl by od zakázky odstoupit.

Požadavky na dokumentaci kompilace

Tři hlavní dokumentace, které je účetní povinen připravit během zakázky kompilace, zahrnují:

1. Zásnubní dopis

Zakázkový dopis je dohoda o poskytnutí kompilační zakázky klientovi a definuje služby, které má provádět profesionální účetní / auditor, a náhradu, která má být vyplacena. Aby byl zásilkový dopis právně závazný, musí být podepsán oprávněnými zástupci poskytovatele služeb i klienta.

Některé z informací obsažených v závazkovém dopisu zahrnují služby, které mají být poskytnuty, částku a načasování plateb, konkrétní data splatnosti, způsob, jakým mohou strany vypovědět smlouvu atd. Většina dopisů o kompilaci uvádí, že účetní připraví a předloží účetní závěrky a poskytovat kompilační služby.

2. Finanční výkazy

Když účetní přijme podmínky zakázky na audit, má za úkol připravit a předložit účetní závěrku společnosti klienta. Je povinen dodržovat přijatý rámec pro vykazování (IFRS nebo US GAAP IFRS vs. US GAAP IFRS vs. US GAAP odkazuje na dva účetní standardy a zásady, které země ve světě dodržují ve vztahu k finančnímu výkaznictví. Více než 110 zemí při přípravě účetní závěrky postupujte podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS), které podporují jednotnost při přípravě účetní závěrky.) V závislosti na podmínkách zakázky může být účetní požádán, aby připravil jeden finanční výkaz nebo soubor klíčových finančních výkazů.

Účetní závěrka může zahrnovat krátké období, jako je měsíc, čtvrtletí nebo roční období, v závislosti na požadavcích vedení. Účetní může do spodní části každé finanční zprávy zahrnout odkaz na poznámku ke zprávě o kompilaci, aby čtenáře informoval, že zpráva o kompilaci existuje.

3. Zpráva o kompilaci

Sestava kompilace je sestava připravená účetním pověřeným prováděním služby kompilace klientem a měla by doprovázet sestavenou účetní závěrku. Na rozdíl od zprávy o auditu nebo prověrce sestava sestavy obsahuje jeden odstavec bez nadpisů odstavců. Měl by identifikovat účetní jednotku (klienta), sestavenou účetní závěrku a zahrnuté období.

Zpráva by měla obsahovat prohlášení, že za účetní závěrku odpovídá vedení, že účetní závěrka nebyla zkontrolována nebo ověřena auditem a účetní k účetní závěrce nevyjadřuje názor ani ujištění.

Ve spodní části by zpráva měla obsahovat podpis účetního nebo účetní firmy Big Four Accounting Firms. Účetní firmy velké čtyřky odkazují na Deloitte, PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG a Ernst & Young. Tyto firmy jsou čtyři největší společnosti poskytující profesionální služby na světě, které poskytují služby v oblasti auditu, transakčního poradenství, daní, poradenství, rizikového poradenství a pojistněmatematických služeb. , město a stát účetního a datum zprávy (datum, kdy účetní dokončil postupy sestavování).

Zapojení do kompilace vs. audity a kontroly

Na rozdíl od auditní zakázky, kde se od auditorů vyžaduje, aby poskytli výrok o věrnosti účetní závěrky, nevyžaduje kompilační zakázka, aby účetní poskytl výrok o správnosti účetní závěrky.

Rovněž neposkytuje záruku, že společnost dodržuje přijaté účetní zásady. Účetní, který se účastní zakázky na kompilaci, proto není povinen používat analytické postupy, kontrolní postupy nebo dotazy, ani se zapojit do jiných auditorských postupů. Kompilace je nejméně nákladná z různých typů auditu. Upřednostňují jej subjekty, jejichž klíčové zúčastněné strany takovou formu zapojení schválí.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce platem v účetnictví Průvodce platem v účetnictví V tomto průvodci účetními mzdami vám poskytneme údaje o středních kompenzacích pro zaměstnance zaměstnané ve veřejném i soukromém účetnictví. Účetní jsou odpovědní za prověření finančních výkazů, aby zajistili přesnost a soulad se stávajícími zákony a předpisy, za plnění daňových úkolů, jako je výpočet
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Právní význam auditu Právním významem auditu je zachování spolehlivosti účetní závěrky pro všechny externí uživatele. Auditoři v roce 2006 čelí občanskoprávní a trestní odpovědnosti
  • Průvodce forenzním auditem Průvodce forenzním auditem Forenzní audit je podrobný audit záznamů společnosti, který bude použit u soudu v soudním řízení. Zapojeni jsou všichni účetní, právníci a finanční profesionálové. Při takovém auditu budou hledat korupci, střet zájmů, úplatkářství, vydírání, zpronevěru majetku, finanční podvody

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found