Mzdové účetnictví - nastavení a výpočet mezd zaměstnanců

Mzdové účetnictví je v zásadě výpočet, správa, evidence a analýza odměn zaměstnanců. Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími typy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které. Kromě toho zahrnuje mzdové účetnictví také sladění výhod Sociální zabezpečení Sociální zabezpečení je federální vládní program USA, který poskytuje sociální pojištění a dávky lidem s nedostatečným nebo žádným příjmem. První sociální a srážkové daně a odpočty související s odškodněním. Výpočet mezd je do značné míry ovlivněn právními požadavky jednotlivých zemí (může také záviset na požadavcích státu nebo místních měst).

Mzdové účetnictví

Hlavní náklady na mzdové účetnictví

Mzdové náklady souvisejí se závazky (výdaji) převzatými zaměstnavatelem. Financují náhrady vyplácené zaměstnancům za jejich přímou práci nebo v důsledku povinných výhod stanovených zákonnými požadavky.

Součet všech výše uvedených konceptů tvoří časově rozlišené náklady na udržení zaměstnance na výplatní listině.

Podle účetních zásad jsou všechny časově rozlišené náklady Časově rozlišené náklady Časově rozlišené náklady jsou náklady, které jsou uznány, přestože hotovost nebyla zaplacena. Tyto výdaje jsou obvykle spárovány s výnosy pomocí párovacího principu z GAAP (Obecně přijímané účetní zásady). musí splňovat princip párování Princip párování Princip párování je účetní koncept, který určuje, že společnosti vykazují výdaje současně s výnosy, s nimiž souvisejí. Výnosy a náklady se ve výkazu zisku a ztráty spárují po určitou dobu (např. Rok, čtvrtletí nebo měsíc). Příklad principu shody. Princip párování uvádí, že všechny výdaje se musí shodovat v období, kdy jsou vykázány všechny související výnosy (nezávisí to na datu platby). Například pokud je zaměstnanec najat první prosincový den, ale je placen první lednový týden, musí být v prosinci uznány náklady spojené s prací zaměstnance.

Poznámka: Odměna za práci zaměstnanců se ne vždy uznává jako náklad. Například pokud práce zaměstnanců sloužila k výrobě produktu nebo aktiva, kompenzace (včetně rezerv) by měla být zaregistrována jako náklady na výrobu produktu (Inventář zásob Inventář je aktuální účet aktiv nalezený v rozvaze, sestávající ze všech surovin materiály, nedokončená výroba a hotové výrobky, které společnost nashromáždila. Často je považována za nejlikvidnější ze všech současných aktiv - je tedy vyloučena z čitatele v rychlém výpočtu poměru.) nebo aktiva a uznána jako náklad když je inventář prodán (prostřednictvím nákladů na prodej) nebo je aktivum použito (prostřednictvím amortizace).

Výkonnostní povinnosti v rámci mzdového účetnictví

Povinnosti týkající se plnění se týkají srážek nebo srážek ze mzdy zaměstnanců. Zálohy se nevyplácejí přímo zaměstnancům, ale obvykle se vyplácejí později vládním institucím nebo soukromým společnostem. Nejběžnější srážky podle zákonů USA jsou:

  • Federální srážky: Zadržení pro federální daně z příjmu
  • Srážky státu: Retence pro státní daně z příjmu
  • FICA splatné: Retention for Social Security and Medicare
  • Státní postižení: Státní invalidní daně
  • Zdravotní pojištění zaměstnanců: Výhrady za zdravotní pojištění
  • 401K: Zadržení pro penzijní spoření.

Mezi další srážky patří:

  • Srážky nařízené soudem: Srážky z platu nařízené soudem pro konkrétní účely.
  • Příspěvky Unie

Výkonnostní povinnosti v rámci mzdového účetnictví

Nastavení mzdového účetnictví

Před zahájením procesu přijímání zaměstnanců musí zaměstnavatel splnit několik důležitých požadavků nebo úvah. Jsou v souladu s federálními právními předpisy USA a mohou se lišit stát od státu.

1. Federální identifikační číslo zaměstnavatele (EIN)

Používá se ke sledování federálních daní. Společnost musí získat EIN od IRS.

2. Typ a periodicita plateb

Po rozhodnutí o výši platu (podle pozice, zkušeností, odvětví atd.) A typu (hodinová nebo roční mzda) vyberte období, ve kterém budou zaměstnanci placeni. Platby se obvykle vybírají mezi týdenními, dvoutýdenními nebo měsíčními. Platební období by neměla být delší než měsíční základ.

3. Zaměstnanecké výhody a pojištění

Pokud zaměstnavatelé nabízejí další výhody, jako je pojištění nebo důchodový plán 401K, budou se muset rozhodnout, jakou částkou přispějí jako zaměstnavatel a jakou část nákladů musí zaměstnanec nést, aby tuto výhodu získal.

4. Formuláře zaměstnanců

Při přijímání zaměstnanců je důležité shromáždit všechny informace týkající se práva na práci v USA a osobní údaje. Nejdůležitějšími formuláři jsou formulář I-9 (k ověření, zda má zaměstnanec občanství nebo právo pracovat v USA na základě pracovního povolení), formulář W-4 (osobní údaje zaměstnanců - vyplněním tohoto formuláře získáte informace potřebné k výpočtu srážky použitelné pro zaměstnance) a formulář pro přímý vklad.

Výpočty v mzdovém účetnictví

Po založení společnosti pro přijímání zaměstnanců a shromažďování všech informací týkajících se zaměstnanců bude společnost muset postupovat podle těchto kroků:

  1. Vypočítejte přímou a nepřímou kompenzaci za práci: Když skončíte měsíc, sečtěte všechny náklady na přímou kompenzaci, jako jsou platy a přesčasy (většina srážek a rezerv se počítá na základě těchto konceptů).
  2. Poté sečtěte nepřímé koncepty, jako jsou provize a bonusy (zkontrolujte své federální a státní požadavky a zjistěte, zda by měly být zahrnuty do výpočtu srážek nebo odpočtů).
  3. Výpočet srážek a srážek: Po stanovení základu pro každou srážku nebo odpočet podle předchozího kroku vypočítejte daně a srážky ze mzdy vašich zaměstnanců podle příslušných požadavků.
  4. Vypočítejte rezervy: Rezervy jsou časově rozlišené náklady, které vytvářejí závazky, které budou v budoucnu uhrazeny. Výdaje, které jsou výsledkem zákonných požadavků, jako jsou prázdniny a prázdniny, se vykazují jako rezervy v období, ve kterém vznikly, i když jsou hrazeny v následujících měsících. Jsou výsledkem smluvního vztahu se zaměstnancem.
  5. Zaznamenejte položky do knih.
  6. Generovat platby: Po výpočtu a registraci účetních záznamů musí společnosti vygenerovat platby zaměstnancům, vládním subjektům (související s srážkami) a dalším subjektům. Tento proces může být často zadán třetím stranám, například Ceridian.
  7. Výpočet pozdějších úprav rezerv: Vzhledem k povaze rezerv, které vycházejí z odhadů, je důležité přepočítat a případně upravit rezervy.

Klíčové jídlo

Klíčem pro mzdové účetnictví je rozpoznat, kdy koncepci předpokládá zaměstnavatel nebo zaměstnanec. Zvládnutím základu výpočtu federálních, státních a městských daní a odpočtů budete moci správně vypočítat platby mezd. Jelikož rezervy vycházejí z odhadů, budete je muset před platbou přepočítat, abyste mohli provést nezbytné úpravy. Je také důležité stanovit všechny právní a procedurální požadavky před přijetím zaměstnance, protože to vám pomůže omezit přepracovatelskou činnost.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průvodce platem v účetnictví Průvodce platem v účetnictví V tomto průvodci účetními mzdami vám poskytneme údaje o středních kompenzacích pro zaměstnance zaměstnané ve veřejném i soukromém účetnictví. Účetní jsou odpovědní za prověření finančních výkazů, aby zajistili přesnost a soulad se stávajícími zákony a předpisy, za plnění daňových úkolů, jako je výpočet
  • Časově rozlišený příjem Časově rozlišený příjem Časově rozlišený příjem je příjem, který společnost uzná a zaúčtuje ve svých denících, přestože dosud nebyla přijata hotovost. Vzhledem k povaze akruálního účetnictví musí společnosti někdy před přijetím platby zaznamenat příjem.
  • Kalkulačka platů Kalkulačka platů Tato kalkulačka platů může být použita k odhadu vašeho ročního ekvivalentu platu na základě mzdy nebo sazby, kterou dostáváte za hodinu. Postupujte podle pokynů níže, abyste převedli hodinový na roční příjem a stanovili svůj plat na ročním základě. Jednoduše zadejte své informace a tento formulář se každou hodinu změní na plat
  • Průvodci kompenzací Kompenzace Kompenzace a průvodce platy za pracovní místa v oblasti podnikových financí, investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, FP&A, účetnictví, komerčního bankovnictví, absolventů FMVA,

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found