Pytlování na písku - záměrné snižování očekávání, že je porazí

Pytlování s pískem nastává, když osoba nebo společnost úmyslně sníží svůj odhad úspěchu s cílem dosáhnout lepších než očekávaných výsledků. V podnikání se mohou manažeři zapojit do této praxe jako způsob, jak snížit očekávání akcionářů Akcionáři Akciové Akciové akcionáři (také známý jako Akciový kapitál) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Vlastní kapitál = Aktiva - Závazky a investoři Investování: Průvodce pro začátečníky Průvodce Financí pro investory pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat. Vězte velmi dobře, že překonají tato očekávání. Zaměstnanci se mohou také zapojit do praxe s cílem být považováni za vynikající umělce a získávat pozitivní recenze. Jednotlivci se vyhýbají stanovování realistických očekávání, protože nechtějí být považováni za průměrné výkony. Při překročení očekávaných výsledků bude společnost považována za finančně zdravou a zaměstnanci mohou získat bonus jako ocenění jejich dobrého výkonu.

Pytlování na písku

Základní myšlenkou pytlování písku je podslib a překročení rozpočtu. Když jednotlivec uspěje v udržování nízkých očekávání společnosti nebo investora, může snadno předčit očekávání. Vedoucí manažeři překrývají tím, že analytikům poskytují očekávání o výdělcích pod hranicí toho, co věří. Udržování nízkých očekávání může společnosti pomoci udržet cenu akcií na aktuální ceně nebo ji zvýšit na lepší cenu. Například společnost ABC může naplnit svá čtvrtletní očekávání a poskytnout vysoké odhady příjmů, ale pod to, v co věří. Jakmile budou výsledky zveřejněny a budou vyšší než očekávané výsledky, image společnosti se zlepší, což povede ke zvýšení hodnoty akcií a zvýšení mediálního pokrytí.

Pytlování s pískem při spuštění

Při zahájení nového podnikání Jak se VC dívá na startupy a zakladatele Průvodce, jak se VC dívá na startupy a zakladatele. Šance na financování, šance na komerční úspěch, hledané vlastnosti, dobré a špatné výsledky, obchodní manažeři mohou skrýt skutečný potenciální růst společnosti a prognózy zisku s cílem přinést investorům lepší než očekávané výsledky. Pokud jde o relativně nový podnik, akcionáři touží vidět, jak si tento podnik vede, a rozhodnout se, zda budou pokračovat v financování podnikání v budoucnu. Společnost může řídit tato očekávání tím, že odhady příjmů uvedou pod úroveň, kterou chtějí dosáhnout. Jakmile budou výsledky dosaženy a překonány, společnost a její vedoucí pracovníci budou pro akcionáře vypadat slibněji, než se očekávalo.

Startup se může zapojit do této praxe jako způsob, jak získat výhodu v budoucích jednáních. Jako nový účastník Hrozba nových účastníků Hrozba nových účastníků označuje hrozbu, kterou noví konkurenti představují pro současné hráče v oboru. Je to jedna ze sil, které formují konkurenční trh a společnost se pokusí získat důvěru akcionářů a potenciálních investorů. Jakmile po několik období překročí očekávané výsledky, společnost přiláká více investorů, kteří chtějí investovat své prostředky do malých, ale slibných podniků. Rovněž bude snadné udržet stávající akcionáře, kteří budou investovat do zvyšování ziskovosti firmy, aby mohli zvýšit své hodnoty akcií.

Problém se zapojením do této praxe spočívá v tom, že bude obtížné ji v průběhu času udržovat. Jelikož společnost překonává své očekávané výsledky období po období, investoři a akcionáři odpovídajícím způsobem upraví svá očekávání, aniž by se zaměřili na to, co společnost oznamuje jako očekávané výsledky. Pokračování v této praxi bude pro společnost nákladné a zúčastněné strany to v určitém okamžiku přijdou zjistit.

Vakování do písku při nákupu aktiv

Vakování do písku také nastává během nákupu aktiv nebo smlouvy o koupi akcií. Při prodeji obchodního procesu se od prodejce očekává, že poskytne přesné informace o položce v prodeji, protože tyto informace budou použity při stanovení ceny. Prodávající může nevědomky vyloučit nezbytné informace, které musí být kupujícímu sděleny. Kupující může identifikovat chyby a opomenutí v zástupcích a zárukách prodejce a pokračovat v nákupu. Kupující může prodávajícího obrousit pomocí chyb / opomenutí v opakováních a zárukách jako základ pro uplatnění nároku na náhradu škody vůči prodejci po uzavření obchodu.

Prodejce by měl v kupní a prodejní dohodě hledat doložku o pytlování, která kupujícímu připraví půdu k uplatnění nároku na odškodnění, i když si kupující před uzavřením obchodu plně uvědomoval nepřesnost. Prodejce může začít tím, že bude znát pověst kupujícího v předchozích akvizicích, a to rozhovorem s vlastníky firem, kteří své firmy prodali potenciálnímu kupci. Prodejce musí také prozkoumat první návrh kupní a prodejní smlouvy, aby určil ustanovení, která kupujícímu poskytnou nepatřičnou výhodu.

Pytlování na písku v obchodním oddělení

Pytlování na písku je běžné u zaměstnanců prodeje, kteří chtějí splnit své týdenní, měsíční a roční cíle. Téměř všechny společnosti platí svým prodejním týmům provizi a tato praxe je motivuje k podřízenosti a nadlimitním dodávkám s cílem zvýšit výši provizí a bonusů. Například pokud společnost stanoví kvótu pro každého zaměstnance, zaměstnanec může snížit svůj cíl tak, aby bylo snadné dosáhnout a překonat kvótu. Jakmile zaměstnanec dosáhne svého cíle pro daný měsíc, může si ponechat dodatečné tržby a přesunout je do následujícího měsíce, kdy může být prodej pomalý.

Přestože pytlování na písku pomáhá prodejním zaměstnancům získat další bonusy, může jim bránit v tom, aby využili svůj plný potenciál. Snížením jejich očekávání mohou prodejní zaměstnanci pracovat pouze v určitém limitu, který jim pomáhá dosáhnout vysokých výsledků období po období a zároveň se vyvarovat tlaku ze strany manažera. Zaměstnanec může například naznačit, že v příštím čtvrtletí může získat o 5% více tržeb, zatímco ve skutečnosti ví, že dokáže řídit o 10% více tržeb.

Proč lidé pytel s pískem

Jedním z důvodů, proč jednotlivci pytli s pískem je kvůli nedůvěře ve své schopnosti převzít konkrétní role. Ve společnosti, kde úroveň výkonu určuje výkon jednotlivce, může zaměstnanec snížit očekávání jako způsob předvedení příkladného výkonu. Zaměstnanec se může bát jednorázového úspěchu, po kterém následuje klesající výkon, který může mít za následek ukončení pracovního poměru. U dohody o prodeji a koupi může kupující prodávajícího obrousit za peněžní zisk.

Důsledky pro finanční analytiky a finanční modelování

Při provádění finančního modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a ocenění, je důležité si uvědomit jakékoli potenciální vrhání písku v minulém výkonu nebo prognóze. Dobrý finanční analytik Popis práce finančního analytika Níže uvedený popis práce finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností, které jsou vyžadovány k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční údaje, vytvářejte finanční modely, identifikujte oblasti, kde může být prognóza nereálná, a podle potřeby upravte počty. Tím zajistíte bezplatný průvodce modelem DCF Model školení DCF Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše předpovědí, že bezplatný peněžní tok společnosti vede k přesnějšímu výsledku. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na online školicí program finančních analytiků Finance.

bagging v prognóze finančního modelu

Další zdroje

Pokud se chcete dozvědět více a pokračovat ve své kariéře, přečtěte si následující finanční zdroje:

  • Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Osvědčené postupy v oblasti finančního modelování Tento článek má poskytnout čtenářům informace o osvědčených postupech v oblasti finančního modelování a snadno použitelného podrobného průvodce sestavením finančního modelu.
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty Diskutujeme o různých metodách promítání řádkových položek výkazu zisku a ztráty. Projektování řádkových položek výkazu zisku a ztráty začíná tržbami z prodeje a poté náklady
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found