Algos - Průvodce po algoritmech používaných v obchodních strategiích

Algoritmy (Algos) jsou sada pokynů, které se zavádějí k provedení konkrétního úkolu. Algoritmy se zavádějí k automatizaci obchodování za účelem generování zisků. Hrubý zisk Hrubý zisk je přímý zbývající zisk po odečtení nákladů na prodané zboží nebo „nákladů na prodej“ od výnosů z prodeje. Používá se k výpočtu hrubé ziskové marže a je to počáteční hodnota zisku uvedená ve výkazu zisku a ztráty společnosti. Hrubý zisk se počítá před provozním ziskem nebo čistým ziskem. s frekvencí nemožnou pro obchodníka s lidmi. Tento proces se označuje jako algoritmické obchodování a stanoví pravidla založená na cenách, množství, načasování a dalších matematických modelech. Mezi další varianty algoritmického obchodování patří automatizované obchodování a obchodování black-box.

algoritmy, alga a algoritmické obchodování

Algoritmické obchodování vylučuje lidský (emocionální) dopad na obchodní aktivity. Používání sofistikovaných algoritmů je běžné u institucionálních investorů, jako jsou investiční banky. Typická hierarchie investičních bank Investiční banky mají přísnou a přísnou hierarchii srovnatelnou s vojenskou organizací, kde každá hodnost znamená hodně a přináší konkrétní a významné výhody, jak postupujete . Typická hierarchie investičních bank - analytik, spolupracovník, viceprezident, ředitel, výkonný ředitel - je společná téměř pro všechny investiční banky, penzijní fondy a zajišťovací fondy Strategie zajišťovacích fondů Zajišťovací fond je investiční fond vytvořený akreditovanými jednotlivci a institucionálními investory pro za účelem maximalizace výnosů a snížení nebo vyloučení rizika bez ohledu na stoupání nebo pokles trhu. Strategie zajišťovacích fondů se používají prostřednictvím soukromých investičních partnerství mezi správcem fondu a investory kvůli velkému objemu akcií, s nimiž denně obchodují. To jim umožňuje získat nejlepší možnou cenu za minimální náklady a bez významného ovlivnění ceny akcií.

Strategie pro algoritmické obchodování

Jakákoli dobrá strategie pro obchodování s algoritmy musí směřovat ke zlepšení výnosů z obchodování Princip rozpoznávání výnosů Princip rozpoznávání výnosů určuje proces a načasování, kdy jsou výnosy zaznamenávány a uznány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy. a snížit náklady na obchodování Průvodci samostudiem Finance znalostí jsou skvělým způsobem, jak zlepšit technické znalosti v oblasti financí, účetnictví, finančního modelování, oceňování, obchodování, ekonomiky a dalších. . Nejpopulárnějšími strategiemi jsou arbitráž, vyvážení indexových fondů, průměrná návratnost a načasování trhu. Dalšími strategiemi jsou skalpování, snižování transakčních nákladů a obchodování párů. “

Vyvážení indexového fondu

Portfolia indexových fondů podílových fondů, jako jsou jednotlivé penzijní účty a penzijní fondy, jsou pravidelně upravována tak, aby odrážela nové ceny podkladových aktiv fondu. „Vyvážení“ vytváří příležitosti pro algoritmické obchodníky, kteří vydělávají na očekávaných obchodech v závislosti na počtu akcií Sklad Co je to akcie? Jednotlivec, který vlastní akcie ve společnosti, se nazývá akcionář a má nárok na část zbytkového majetku a výnosů společnosti (pokud by byla společnost někdy zrušena). Pojmy „akcie“, „akcie“ a „vlastní kapitál“ jsou používány zaměnitelně. v indexovém fondu. Obchody jsou prováděny algoritmickými obchodními systémy, které umožňují nejlepší ceny, nízké náklady a včasné výsledky.

Algos a arbitráž

Arbitráž je praktika využívající příležitostně malých nesrovnalostí na tržní ceně, které vznikají v tržní ceně cenného papíru, který je obchodován na dvou různých burzách. Nákup akcií se dvěma nabídkami se slevou na trhu A a jejich prémiový prodej na trhu B nabízí bezrizikovou arbitrážní příležitost k zisku. Tuto praxi lze uplatnit při obchodování s futures kontrakty S&P 500 a akciemi S&P 500, protože je běžné, že mezi cenou futures a celkovou cenou skutečných podkladových akcií vznikají mírné cenové rozdíly. Pokud k tomu dojde, obchodování s cennými papíry na NASDAQ a NYSE se buď dostane vpřed, nebo bude zaostávat za futures S&P obchodovanými na trhu CME, což vytváří příležitost k arbitráži.

Má-li dojít k arbitráži, musí splňovat tři podmínky. Za prvé, stejná aktiva Finanční aktiva Finanční aktiva se týkají aktiv, která vyplývají ze smluvních dohod o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč by neměl obchodovat za stejnou cenu na všech trzích. Zadruhé, dvě aktiva se stejnými peněžními toky Unlevered Free Cash Flow Unlevered Free Cash Flow je teoretická hodnota peněžních toků pro podnik za předpokladu, že společnost je zcela bez dluhů bez úrokových nákladů. by neměly obchodovat za stejnou cenu. A konečně, aktivum se známou cenou v budoucnosti by se dnes nemělo obchodovat s budoucí cenou diskontovanou bezrizikovou úrokovou sazbou. Arbitráž je možná pouze u cenných papírů. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. a finanční produkty obchodují elektronicky. Transakce by rovněž měly probíhat současně, aby se minimalizovala expozice tržnímu riziku Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia místo bezrizikových aktiv. nebo pravděpodobnost, že se cena jednoho trhu může změnit, než budou obě transakce dokončeny.

Průměrná reverze

Střední návratnost je matematická metoda používaná při investování do akcií a vypočítává průměr dočasně vysokých a nízkých cen akcií. Zahrnuje identifikaci obchodního rozsahu akcie a výpočet její průměrné ceny pomocí analytických technik. Když aktuální tržní cena zaostává za průměrnou cenou, je akcie považována za atraktivní s nadějí, že se cena zvýší. Na druhou stranu, když současné tržní ceny překročí průměrnou cenu, je akcie považována za nežádoucí, protože investoři očekávají pokles ceny a návrat zpět k průměrné ceně. Směrodatná odchylka nedávných cen akcií se často používá jako indikátor nákupu nebo prodeje. Obchodování kolem průměrné reverze je běžným používáním alg.

Načasování trhu

Strategie, které jsou navrženy pro generování alfa, jsou považovány za strategie časování trhu a používají metodu, která zahrnuje živé testování, zpětné testování a testování vpřed. Zpětná zkouška je první fází načasování trhu a zahrnuje simulaci hypotetických obchodů prostřednictvím datového období ve vzorku. Dalším krokem je provedení optimalizace k dosažení nejoptimálnějších výsledků. Druhou fází časování trhu je testování dopředu a zahrnuje spuštění algoritmů procházejících vzorovými daty, aby bylo zajištěno, že budou fungovat v rámci zpětně testovaných očekávání. Poslední fází je živé testování a vyžaduje vývojáře, aby porovnal živé obchody se zpětně testovanými a dopředu testovanými modely.

Výhody algoritmického obchodování

Existují různé výhody umožnění počítači sledovat a provádět živé obchody. Jednou z výhod obchodování s algoritmy je schopnost minimalizovat emoce v celém procesu obchodování, protože obchody jsou omezeny na sadu předdefinovaných pokynů. Lidské obchodování je náchylné k emocím, jako je strach a chamtivost, které mohou vést ke špatnému rozhodování. Díky automatickému obchodování se obchodníci snadno drží plánu. Automatizace procesu také pomáhá omezit nadměrné obchodování, kde někteří obchodníci mohou nakupovat a prodávat při každé příležitosti, kterou dostanou, a snižuje pravděpodobnost chyb způsobených člověkem.

Obchodování s algoritmy (Algos) také pomáhá dosáhnout konzistence. Největší výzvou v procesu obchodování je plánování obchodu a obchodování s plánem. Nedodržení všech pravidel pravděpodobně negativně změní jakoukoli šanci obchodníka, i když má obchodní plán potenciál být ziskový. I když jsou ztráty součástí obchodování, mohou se obchodníci s lidmi odradit po dvou nebo více po sobě jdoucích ztrátách a nepodaří se jim přejít na další obchod. Vypadnutím uprostřed procesu obchodník ničí jakékoli šance na výhru v dalších kolech obchodování. Automatizované obchodování pomáhá dosáhnout konzistence, obchodovat podle plánu a zvýšit šance na výhru.

V obchodování se počítá každá sekunda a rychlost algoritmického obchodování z něj činí výhodnou volbu pro investování. Počítače okamžitě reagují na měnící se tržní podmínky a mohou pomoci generovat pokyny, jakmile jsou splněna kritéria, mnohem rychleji, než kdokoli dokáže rozpoznat změnu na trhu a ručně zadat obchodní pokyny. Také výstup nebo příliš brzy nebo pozdě může mít velký vliv na každodenní obchodování a automatizace procesu pomáhá vyléčit chyby náchylné k člověku.

Nevýhody algoritmického obchodování

Stejně jako ostatní mechanické procesy je i algoritmické obchodování sofistikovaným procesem, který je náchylný k poruchám. Problémy s připojením k internetu, ztráty energie a selhání počítače mohou vést k chybným objednávkám, duplicitním objednávkám a dokonce k chybějícím objednávkám, které nemusí být odeslány na trh. Rovněž by mohl existovat rozdíl mezi obchody generovanými obchodní strategií a skutečnými výsledky z automatizovaných obchodních systémů. Automatizované obchodní systémy by měly být neustále monitorovány, aby se zabránilo mechanickým poruchám.

Obchodníci, kteří používají techniky zpětného testování k optimalizaci svých systémů, mohou vytvořit systémy, které vypadají dobře na papíře, ale neuspějí na živém trhu. Problém může nastat v důsledku nadměrné optimalizace, kdy obchodníci vytvářejí nadměrné přizpůsobení křivek, které vytváří obchodní plán, který je pečlivě přizpůsoben předchozímu chování tržní ceny, ale na živých současných trzích nespolehlivý. Někteří obchodníci předpokládají, že obchodní plán by měl mít 100% ziskové obchody, aniž by poskytoval prostor pro čerpání.

Bridgewater Hedge Fund

Bridgewater Associates je největším zajišťovacím fondem na světě a spravuje aktiva přes 160 miliard USD. Od skromného začátku si zakladatel Ray Dalio vybudoval značné jmění, ale poté, co nesprávně předpověděl pokles trhu v roce 1982, firmu téměř zlikvidoval. Místo toho šla ekonomika opačným směrem a silně vzestupně vzrostla. Toto selhání však donutilo Raye Dalia přehodnotit jeho myšlení. Z těchto událostí nakonec vyvinul strategii fondu Pure Alpha, která je z velké části algo fondem a je jedním z hlavních přispěvatelů k úspěchu Bridgewater. Ve skutečnosti tato strategie fungovala tak úspěšně, že Dalio nyní hovoří o vývoji programu AI (umělé inteligence) pro provoz společnosti čistě na základě algoritmických metodik používaných Pure Alpha.

Další informace o algách a obchodování:

  • Obchodní patro Obchodní patro Obchodní patro označuje doslovnou podlahu v budově, kde akcie, akcie s pevným výnosem, futures, opce, komodity nebo směnárenští obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry. Obchodníci nakupují a prodávají cenné papíry jménem klientů nebo jménem finanční firmy, která je zaměstnává.
  • Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétního obchodního příkazu. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.
  • Obchodní příkazy - Obchodní obchodní příkazy - Obchodní obchodní příkazy odkazují na různé typy příkazů, které lze zadat na obchodních burzách s finančními aktivy, jako jsou akcie nebo futures kontrakty.
  • Obchodní mechanismy - Obchodní obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found