Alternativní investice - přehled, funkce a klasifikace

Alternativní investicí je investice do aktiv odlišných od hotovosti, akcií a dluhopisů. Alternativními investicemi mohou být investice do hmotných aktiv. Hmotná aktiva Hmotná aktiva jsou aktiva ve fyzické podobě, která mají hodnotu. Mezi příklady patří pozemky, budovy a zařízení. Hmotný majetek je vidět a cítit a může být zničen požárem, přírodní katastrofou nebo nehodou. Na druhé straně nehmotná aktiva postrádají fyzickou podobu a skládají se z věcí, jako je duševní vlastnictví, jako jsou drahé kovy nebo víno. Kromě toho to mohou být investice do finančních aktiv, jako je soukromý kapitál, nouzové cenné papíry a zajišťovací fondy Strategie zajišťovacích fondů Zajišťovací fond je investiční fond vytvořený akreditovanými jednotlivci a institucionálními investory za účelem maximalizace výnosů a snížení nebo vyloučení rizika, bez ohledu na růst nebo pokles trhu. Strategie zajišťovacích fondů se používají prostřednictvím soukromých investičních partnerství mezi správcem fondu a investory.

Alternativní investice

Alternativní investice obecně vykazují nízkou korelaci s tradičními investicemi (akcie, dluhopisy Dluhopisy Dluhopisy jsou cenné papíry s pevným výnosem, které vydávají společnosti a vlády za účelem zvýšení kapitálu. Emitent dluhopisů si půjčuje kapitál od držitele dluhopisů a provádí jim pevné platby na pevná (nebo variabilní) úroková sazba pro určité období.). Některé alternativní investice navíc přicházejí s extrémně komplikovaným oceňováním a jsou vysoce nelikvidní. Z těchto důvodů jsou určité typy alternativních investic velmi populární mezi finančními institucemi a jednotlivci s vysokým čistým jměním.

Alternativní investice mohou být skvělým doplňkem do portfolia investora. Mnoho alternativních investic poskytuje výrazně vyšší výnosy ve srovnání s tradičními investicemi. Dostupnost širokého spektra alternativních investic z nich také dělá životaschopnou alternativu navzdory toleranci vůči riziku investora nebo vnímání trhu.

Vlastnosti alternativních investic

Téměř všechny alternativní investice přicházejí s následujícími vlastnostmi, které je odlišují od tradičních forem investic:

1. Nízká korelace s tradičními investicemi

To může být pro potenciální investory mimořádně výhodné, protože nízká korelace poskytuje příležitosti pro diverzifikaci portfolia.

2. Těžko určit podkladovou hodnotu

Alternativní investice jsou často ze své podstaty komplikované, pokud jde o oceňování. Hodnocení alternativní investice může vyžadovat specifické znalosti a některé exotické investice, jako je výtvarné umění, mohou vykazovat nepředvídatelné vzorce poptávky. Kromě toho mohou být jedinečné svou povahou, což také komplikuje ocenění.

3. Relativně nízká likvidita

Alternativní investice mají obecně relativně nízkou likviditu, zejména ve srovnání s tradičními investicemi. Nízkou likviditu lze vysvětlit absencí centralizovaných trhů a nízkou poptávkou po některých aktivech ve srovnání s tradičními investicemi (přemýšlejte o dílech současného umění). Některé z investic navíc přicházejí s omezeními týkajícími se ukončení investice.

4. Vysoké pořizovací náklady

Alternativní investice jsou často spojeny s vysokými pořizovacími náklady. Některé alternativní investice, jako jsou zajišťovací fondy, vyžadují minimální investiční částku a také poplatek.

Alternativní investice - příklad

Klasifikace alternativních investic

Alternativní investice lze klasifikovat jako hmotné nebo nehmotné investice.

Mezi hmatatelné alternativní investice patří:

  • Drahé kovy
  • Výtvarné umění
  • Víno
  • Známky
  • Starožitnosti

Mezi příklady nehmotných alternativních investic patří:

  • Zajišťovací fondy
  • Soukromý kapitál
  • Rizikový kapitál
  • Deriváty
  • Kryptoměna Kryptoměna Kryptoměna je forma digitální měny založená na blockchainových sítích. Kryptoměna jako bitcoin a ethereum se stávají široce přijímanými.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro majetkové cenné papíry, nebo pro dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi.
  • Poplatek za službu Poplatek za službu Poplatek za službu, nazývaný také poplatek za službu, se vztahuje na poplatek vybíraný k zaplacení služeb, které se vztahují k zakoupenému produktu nebo službě.
  • Druhy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found