Funkce SUBSTITUTE - vzorec, příklady, jak používat SUBSTITUTE

Funkce SUBSTITUTE byla představena v programu MS Excel 2007 a je k dispozici pod textovými funkcemi aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Nahradí jeden nebo více textových řetězců jiným textovým řetězcem. Tato funkce je užitečná, když chceme nahradit starý text v řetězci novým řetězcem.

Ve finanční analýze Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. , často importujeme data z externích zdrojů, jako jsou soubory PDF. Tato funkce pomáhá nahradit textové řetězce z importovaných dat. Například pokud jsou importovaná data 967-098-908, můžeme ji pomocí této funkce transformovat na 967098908.

Rozdíl mezi funkcemi SUBSTITUTE a REPLACE

Funkce SUBSTITUTE je velmi podobná funkci REPLACE. SUBSTITUTE však nahradí jednu nebo více instancí daného textového řetězce, zatímco REPLACE nahradí text na zadané pozici zadaného řetězce.

Vzorec

= SUBSTITUTE (text, old_text, new_text, [instance_num])

Funkce SUBSTITUTE používá následující argumenty:

  1. Text (povinný argument) - Toto je text nebo odkaz na buňku, která obsahuje text, za který chceme nahradit znaky.
  2. Old_text (povinný argument) - Text, který chceme nahradit.
  3. Nový_text (povinný argument) - Text, kterým chceme nahradit old_text.
  4. Instance_num (volitelný argument) - Určuje, který výskyt old_textu chcete nahradit novým_textem. Pokud zadáte instance_num, nahradí se pouze ta instance old_text. Jinak se každý výskyt old_textu v textu změní na new_text.

Jak používat funkci SUBSTITUTE v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce SUBSTITUTE, zvažte několik příkladů:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující údaje:

Funkce SUBSTITUTE

Níže uvedené vzorce jsme použili k nahrazení textu ve výše uvedeném příkladu.

Funkce SUBSTITUTE - Příklad 1a

Instance omezuje náhradu SUBSTITUTE na jednu konkrétní instanci old_text. Pokud není zadána instance, všechny instance old_text jsou nahrazeny new_text. Získáváme výsledky níže:

Funkce SUBSTITUTE - Příklad 1a

SUBSTITUTE také rozlišuje velká a malá písmena a nepodporuje zástupné znaky. Ve výše uvedeném příkladu, pokud pro Lime poskytneme starý text jako „l“, funkce tuto výměnu neprovede.

Příklad 2

Pokud chceme převést číslo sloupce na písmeno sloupce aplikace Excel (např. A, B, C atd.), Můžeme použít vzorec založený na funkcích ADRESA a NÁHRADA. Předpokládejme, že máme uvedeny níže uvedené údaje:

Funkce SUBSTITUTE - Příklad 2

Použitý vzorec je:

Funkce SUBSTITUTE - Příklad 2a

Získáváme výsledky níže:

Funkce SUBSTITUTE - Příklad 2b

Prvním krokem bylo vytvoření adresy, která by obsahovala číslo sloupce. Udělali jsme to pomocí funkce ADDRESS poskytnutím 1 pro číslo řádku, číslo sloupce z A1 a 4 pro argument abs_num (abychom získali relativní odkaz): ADDRESS (1, B5,4).

S informacemi vrátí ADDRESS text „A1“. Poté jsme pomocí SUBSTITUTE odstranili číslo 1 takto: = SUBSTITUTE („A1“, „1“, „“).

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Tím, že si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně urychlíte analýzu modelování oceňování. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Pokročilý výukový program Excel
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel v aplikaci Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel, které musíte znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel jsou důležité pro znalost a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Seznam zkratek aplikace Excel Klávesové zkratky aplikace Excel PC Mac Klávesové zkratky Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek pro MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Certifikace analytika finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found