Poplatky za vystavení dluhu - přehled, účetní zpracování, amortizace

Poplatky za vydání dluhu se vztahují k výdajům, které vznikají vládě nebo veřejným společnostem při prodeji dluhopisů. Výdaje zahrnují registrační poplatky, právní poplatky, náklady na tisk, náklady na upisování atd. Náklady jsou hrazeny právnickým firmám, auditorům, regulačním orgánům finančních trhů Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za implementaci federálních zákonů o cenných papírech a navrhování pravidel pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí a investiční banky, které jsou zapojeny do procesu upisování. Neposkytují emitentovi žádné výhody a účetní pravidla vyžadují amortizaci nákladů po dobu platnosti dluhopisů.

Poplatky za vystavení dluhu

Co je to vystavení dluhu?

Vydávání dluhů je přístup používaný vládou i veřejnými společnostmi k získávání finančních prostředků prodejem dluhopisů externím investorům. Na oplátku investoři pravidelně získávají úroky z investované částky. Vláda může například prodávat státní dluhopisy veřejnosti jako způsob získávání peněz na financování rozvojových projektů, jako je výstavba silnic a nemocnic, jakož i vyplácení mezd vládním zaměstnancům. Na oplátku investoři vydělávají pravidelné splátky úroků po dobu platnosti dluhopisu plus nominální hodnotu dluhopisu po splatnosti.

Účtování poplatků za vystavení dluhu

Ať už se emitent dluhopisů rozhodne použít soukromé umístění nebo umístění upisovatele, společnosti vzniknou určité náklady, jako jsou náklady na právní zastoupení, náklady na tisk a registrační poplatky. Obecně uznávané účetní zásady USA GAAP GAAP nebo Obecně uznávané účetní zásady jsou obecně uznávaným souborem pravidel a postupů určených k řízení podnikového účetnictví a finančního výkaznictví. GAAP je komplexní soubor účetních postupů, které byly vyvinuty společně Radou pro finanční účetní standardy (FASB) a poskytují pokyny, jak by společnosti měly účtovat náklady.

Chcete-li zohlednit výdaje spojené s vydáním dluhopisů, odepište z účtu nákladů na vydání dluhu a připsejte na účet splatný na účet související závazek. Vzhledem k tomu, že účet emise dluhů je majetkovým účtem, budou emisní náklady nejprve zaznamenány v rozvaze emitenta dluhopisů. Aktivum bude účtováno do nákladů postupně. To se provádí odečtením nákladů na vydání dluhu a připsáním na účet emise dluhů, aby se náklady přesunuly z rozvahy do výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za období čas. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. .

Odpisy poplatků za vystavení dluhu

Náklady na vydání dluhu by měly být amortizovány po dobu platnosti dluhopisu lineární metodou. Díky tomu jsou roční náklady po dobu platnosti dluhopisu stejné. Chcete-li zaznamenat amortizaci Amortizace Amortizace se týká aktu splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem určených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace. výdajů, odepsání výdajů z účtu výdajů na vydání dluhu a připsání částky na účet nákladů na vydání úvěru.

Předpokládejme například, že společnosti ABC vznikly poplatky za emise dluhů a další poplatky ve výši 50 000 USD a dluhopis je dodáván s dobou platnosti 10 let. Společnost by amortizovala poplatky po dobu platnosti dluhopisu. Lze jej vypočítat takto:

$50,000/10 = $5,000

Výdaje jsou amortizovány ve výši 5 000 $ ročně po dobu platnosti dluhopisu, což je 10 let. Položka deníku pro transakci je následující:

DebetKredit
Náklady na vydání dluhu$5,000
Náklady na vydání dluhu$5,000

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy Projektování řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Upisování Upisování V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě majetkových nebo dluhových cenných papírů. Cílem tohoto článku je poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání nebo upisování kapitálu
  • 10letá státní pokladní poukázka USA 10letá státní pokladní poukázka USA 10letá státní pokladní poukázka USA je dluhový závazek, který vydává ministerstvo financí vlády Spojených států a jeho splatnost je 10 let. Majiteli vyplácí úrok každých šest měsíců s pevnou úrokovou sazbou, která je stanovena při počátečním vydání.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found