Negativní příslib - přehled, účel, charakteristiky a příklad

Negativní zástavou je ustanovení smlouvy zakazující dlužníkovi ve smlouvě vytvářet zástavní práva k určitým majetkům. Smluvní ustanovení má za cíl chránit nezajištěné věřitele tím, že zajistí, aby dlužníci mohli používat nezajištěná aktiva pouze jako zajištění.

Záporný slib

Negativní příslib se postupem času stal standardem ve finančních transakcích. Nevzniká tak zástavní právo, protože věřiteli neposkytuje žádné majetkové podíly na majetku dlužníka.

souhrn

  • Ustanovení o zástavě zástavy zakazuje dlužníkovi ve smlouvě vytvořit zástavní právo na zatížené aktivum. to je velmi časté při financování transakcí.
  • Tato doložka se používá k ochraně zájmů nezajištěných věřitelů, které mohou být negativně ovlivněny půjčkami společnosti.
  • Zajištěná a nezajištěná aktiva jsou dva hlavní typy bezpečnostních zájmů.

Jaký je účel negativního slibu?

Doložka o zástavě zástavy zajišťuje, že aktiva dlužníka zůstanou nezatížená a dostupná k uspokojení pohledávek nezajištěných věřitelů v případě platební neschopnosti. Insolvence je stav finanční tísně, zatímco bankrot je soudní řízení. .

Ustanovení o zástavě zástavy je často doplněno smlouvami, které omezují schopnost dlužníka převzít nezajištěný dluh. Negativní příslib je důležitý, protože chrání zájmy nezajištěných věřitelů, které mohou být negativně ovlivněny půjčkami společnosti.

Jak vznikl negativní příslib?

Před negativním příslibem byl primárním bezpečnostním zájmem plovoucí poplatek. Pohyblivé poplatky byly na majetek aplikovány proměnlivým způsobem a umožnily dlužníkům toto aktivum používat a zlikvidovat ho v běžném obchodním styku.

Pohyblivé poplatky se mezi zajištěnými věřiteli staly neuvěřitelně populární, protože zabezpečení pokrývá veškerá aktiva dlužníka. Dlužníci se rovněž částečně podíleli na pohyblivém poplatku, protože jim to umožnilo realizovat maximální úvěrovou výhodu od věřitelů a nemuseli zveřejňovat vyřazení zajištěných aktiv.

Plovoucí poplatek měl negativní dopad na ochranu poskytovanou věřiteli v dohodě. Konkrétně věřitel může v případě platební neschopnosti ztratit prioritní právo na majetek dlužníka.

Druhy dluhů

1. Zajištěný dluh

Dlužník slibuje svá aktiva jako kolaterál ve finanční transakci. Výsledkem je zajištěný dluh vůči věřiteli.

    2. Nezajištěný dluh

    Dlužník může získat financování bez zajištění aktiv jako zástavy. Výsledkem je nezajištěný dluh vůči věřiteli.

    Charakteristika a použití záporného slibu

    Negativní zástavou je klauzule ve smlouvě o půjčce, která stanoví, že dlužník nezatěžuje konkrétní aktiva dlužníka, kterou lze nazvat „kolaterál kolaterál kolaterál kolaterál je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako zajištění úvěru . Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. „, Dokud není půjčka splacena.

    V případě zajištěné půjčky to věřiteli umožní kontrolovat následné výpůjčky dlužníka. Proto věřiteli poskytuje záruku splácení. Omezení činností emitenta snižuje riziko, které majitelé dluhopisů podstupují.

    V případě nezajištěného úvěru bude věřitel schopen inkasovat dluh, pouze pokud dlužník stále vlastní určitá nezatížená aktiva.

    Společné používání záporného slibu

    Záporná zástava běžně umožňuje dlužníkovi převzít budoucí zajištěný dluh, pokud je transakce povolenou výjimkou nebo je příjemce stávající záporné zástavy zajištěn stejně v době vzniku nového zajištěného dluhu.

    Pokud dlužník poruší klauzuli o zástavním zástavě, může být shledán odpovědným za porušení smlouvy Porušení smlouvy K porušení smlouvy dojde, když emitent dluhového nástroje poruší smlouvu, což je jedna z podmínek, které se dlužník zavázal. . Vhodným prostředkem nápravy porušení smlouvy může být příkaz, konkrétní plnění nebo škoda.

    Příklad záporného slibu

    Zvažte scénář, kdy si společnost půjčí od banky jeden milion dolarů a banka požaduje, aby bylo jako půjčka použito všech 500 000 $ dlouhodobého majetku společnosti. Banka si přeje chránit jejich zájmy; proto bude obsahovat klauzuli o zástavním právu.

    Brzy poté společnost potřebuje další financování expanze, přistupuje k rizikovému kapitálu Venture Capitalists Rizikový kapitál jsou investoři, kteří poskytují financování začínajícím podnikům nebo malým společnostem, které se snaží expandovat. Společnosti, které jsou příjemci, jsou obvykle a žádají o půjčení dalšího milionu dolarů. Rizikový kapitalista žádá společnost, aby jako záruku přislíbila 500 000 USD ze svých stálých aktiv.

    Společnost bohužel nebude schopna zastavit aktiva jako kolaterál, protože již byla použita jako kolaterál při finanční transakci s bankou.

    Další zdroje

    Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

    Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

    • Dlužník vs. věřitel Dlužník vs. věřitel Klíčovým rozdílem mezi dlužníkem vs. věřitelem je, že oba pojmy označují dvě protistrany v úvěrové dohodě. Rozdíl také vede k a
    • Struktura půjčky Struktura půjčky Struktura půjčky jsou podmínky půjčky s ohledem na různé aspekty, které tvoří půjčku, včetně splatnosti nebo doby splatnosti, splácení a rizika
    • Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy Dluhové smlouvy jsou omezení, která věřitelé (věřitelé, držitelé dluhů, investoři) uzavírají smlouvy o půjčkách s cílem omezit jednání dlužníka (dlužníka).
    • Zajištěné vs nezajištěné půjčky Zajištěné vs nezajištěné půjčky Při plánování, kdy si vezmeme naši osobní půjčku, si dlužník může vybrat mezi zajištěnou a nezajištěnou půjčkou. Při půjčování peněz od banky, družstevní záložny nebo

    Poslední příspěvky

    $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found