Valuation Multiples - Using LTM vs NTM Multiples in Valuation

Finanční analytici používají LTM vs. NTM a při hodnocení podnikových obchodů využívají řadu násobků ocenění. Ve světě fúzí a akvizic fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme akviziční proces od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady, relativní ocenění slouží jako jeden z nejrychlejších způsobů oceňování podnikání. Stává se však velmi důležité porozumět použité metrice, protože cílem je vždy porovnat společnosti s podobným datovým bodem, aby se předešlo nesrovnalostem ve výsledku.

Schéma LTM vs NTM

LTM znamená Last Twelve Months LTM (Last Twelve Months) LTM (Last Twelve Months), také známý jako koncové nebo postupné dvanáct měsíců, je časový rámec často používaný v souvislosti s finančními poměry, jako jsou výnosy nebo návratnost vlastního kapitálu (ROE), vyhodnotit výkonnost společnosti během bezprostředně předcházejícího 12měsíčního období. a TTM znamená Trailing Twelve Months, což je v podstatě historický nebo zpětně vypadající násobek. Využívá datové body, jako je EPS Earnings Per Share (EPS) Earnings per Share (EPS) je klíčová metrika používaná k určení podílu společného akcionáře na zisku společnosti. EPS měří zisk každé společné akcie, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, výnosy atd. Za posledních dvanáct měsíců provozu. Důvodem pro použití údajů z minulého období je, že jsou přesná a tudíž spolehlivější. LTM se obecně používá pro podniky s jednotnými vyhlídkami na růst.

Pokud však výkon společnosti závisí na její cyklické povaze nebo pokud je zdatná v technologii, vyhlídky na růst se liší. V takovém případě historické násobky neplatí. Jako výsledek, NTMnebo Příští dvanáct měsíců a další vpřed násobky dávají větší smysl, protože poskytují obraz toho, čeho chce společnost dosáhnout.

Příklad násobků ocenění LTM vs. NTM

Zachycená data pro Amazon níže ukazují, jak se výkon jeho EPS mění z 80,4% v loňském roce na očekávaný výkon 85,7% v NTM. Podobnou předpověď lze vidět i u příjmů společnosti.

Mnohonásobné oceňování LTM vs NTM

Níže uvedené násobky ukazují, jak může být rozdíl mezi násobky založen na historických a budoucích projekcích. Níže je násobek LTM a NTM Amazonu.

PROGNÓZOVÉ NÁSOBKY (ZNAMENÁ)
LTMNTM
EV / výnosy3.72.73
EV / EBITDA42.2623.42
EV / EBIT160.3594
PE217.19142.4
KOLÍK8.382.21
Dividendový výnos00
Výnos FCF0.392.18
Cena / prodej3.632.68
Cena / peněžní tok35.0223.8
Cena / knižní hodnota23.417.3
Návratnost aktiv2.834.41
Návratnost kapitálu12.9118.2
Návratnost investovaného kapitálu11.6917.22

Analýza násobků ocenění

EV / výnosy

Toto je jeden z nejpopulárnějších násobků používaných napříč průmyslovými odvětvími, protože je obtížné manipulovat s počty příjmů. Násobek hodnoty EV / výnosů z více podniků (EV) k výnosům z násobku Hodnota podniku / výnosů z více výnosů je metrika oceňování používaná k oceňování podniku vydělením jeho hodnoty podniku (kapitál plus dluh minus hotovost) jeho ročním výnosem. Násobek EV k výnosu se běžně používá k tomu, aby se stal relevantním, zvláště když společnost vykazuje záporný EBITDA, protože více EV / EBITDA nebude relevantní. Začínající společnosti v sektoru elektronického obchodování budou ve svých počátečních letech obecně vykazovat negativní EBITDA. EV / výnosy jsou tedy špatným měřítkem, protože dvě společnosti se stejnými výnosy mohou vykazovat velký rozdíl ve způsobu jejich fungování, což se odráží v jejich EBITDA.

EV / EBITDA

EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich hodnoty Enterprise Value (EV) na násobek EBITDA ve srovnání s průměrem. V této příručce rozdělíme násobek EV / EBTIDA na jeho různé součásti a provedeme vás tím, jak jej vypočítat krok za krokem je jedním z nejčastěji používaných násobků a funguje jako zástupce volných peněžních toků (před kapitálem výdaje). Další informace o EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací jsou zisky společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady.

EV / EBIT

EBIT Průvodce EBIT EBIT znamená Zisk před úroky a daněmi a je jedním z posledních mezisoučtů ve výkazu zisku a ztráty před čistým příjmem. EBIT se také někdy označuje jako provozní příjem a nazývá se to proto, že se zjistí odečtením všech provozních nákladů (výrobní a nevýrobní náklady) od výnosů z prodeje. (také nazývaný Provozní příjem) Provozní příjem Provozní příjem, označovaný také jako provozní zisk nebo zisk před úroky a zdaněním (EBIT), je částka zbývající po odečtení provozních přímých a nepřímých nákladů. Úrokové výdaje, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu nezohledňují po úpravě odpisů a amortizace, protože odrážejí skutečné výdaje a zohledňují opotřebení majetku firmy, které je třeba nahradit společnost. V případě kapitálově náročných společností, jako jsou poradenské nebo technologické společnosti, jsou si EBITDA a EBIT poněkud blízké, a proto jsou násobky jako EV / EBITDA a EV / EBIT podobné.

EV / Zaměstnaný kapitál

Toto není jeden z velmi populárních způsobů výpočtu násobků, ale stále ho používají kapitálově náročné společnosti. Investovaný kapitál určuje potenciální výdělky, ale nezohledňuje rozdíly v ziskovosti. Zjistěte více o výpočtu návratnosti použitého kapitálu Návratnost použitého kapitálu (ROCE) Návratnost použitého kapitálu (ROCE), poměr ziskovosti, měří, jak efektivně společnost využívá svůj kapitál k vytváření zisků. Návratnost kapitálu (ROCE).

P / E

Poměr P / E vícenásobného výdělku ceny Poměr výdělku ceny (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. Hodnota P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současného (nebo budoucího) výdělku, přičemž zohledňuje cenu v čitateli a výdělek na akcii ve jmenovateli. Je to podobné jako hodnota vlastního kapitálu s čistým příjmem, kde jsou vyděleny plně zředěnými akciemi.

Poměr PEG

Poměr PEG Poměr PEG Poměr PEG je poměr P / E společnosti dělený předpokládaným růstem výnosů (odtud „PEG“). Je to užitečné pro přizpůsobení společností s vysokým růstem. Poměr upravuje tradiční poměr P / E s přihlédnutím k tempu růstu zisku na akcii, které se očekává v budoucnu. Příklady a průvodce PEG je jednoduše poměr P / E dělený rychlostí růstu EPS. Násobek zohledňuje vyhlídky na růst společnosti a zároveň zachycuje její tempo růstu. Společnost ve fázi růstu si uvědomí větší hodnotu než společnost, která již dosáhla fáze dospělosti.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k LTM vs NTM. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Calendarization Calendarization Proces standardizace finančních výkazů se nazývá kalendářizace. Aby byly srovnatelné společnosti „rovnocenné“, musí být finanční údaje každé společnosti standardizovány, aby existoval spravedlivý základ pro srovnání. Pokud zkoumáte soubor společností s různými fiskálními roky
  • Fiskální rok Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.
  • Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found