Roční obrat - přehled, důležitost a způsob výpočtu

Roční obrat je měřítkem k popisu roční obchodní aktivity fondu. Jedná se o procento, které se používá k prokázání toho, kolik podílů má podílový fond Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, a výhodách a kompromisech investování do nich nebo fondů obchodovaných na burze (ETF) byly během roku nahrazeny.

Roční obrat

Roční obrat v zásadě pomůže ukázat nákup nebo prodej cenných papírů v rámci podílového fondu nebo portfolia ETF. Když je podílový fond nebo fond obchodovaný na burze Exchange Traded Fund (ETF) Exchange Traded Fund (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF. prodává nebo kupuje, roční obrat fondu se zvýší.

Pokud je vyšší, pak se fond aktivněji spravuje. Na druhou stranu, pokud je roční obrat nízký, lze vyvodit závěr, že fond je spravován pasivně.

souhrn

  • Roční obrat je měřítkem, které popisuje roční obchodní činnost fondu - nákupy a prodej cenných papírů ročně.
  • Může být nízká nebo vysoká, v závislosti na tom, jak je spravován podílový fond nebo ETF - aktivně nebo pasivně.
  • Chcete-li vypočítat poměr obratu, vydělte množství nových nakoupených cenných papírů a množství prodaných cenných papírů celkovými spravovanými aktivy v podílovém fondu nebo ETF. Poskytne procentuální částku a lze ji použít k popisu obratu fondu ročně.

Podílové fondy a fondy obchodované na burze (ETF)

Podílové fondy lze vysvětlit jako otevřené investiční fondy, které jsou spravovány finančními profesionály. Peníze se shromažďují od mnoha investorů a směřují k nákupu cenných papírů, jako jsou akcie nebo dluhopisy. Pro některé investory je atraktivní z důvodu profesionálního řízení, diverzifikačního faktoru a nízkých cen.

Fondy obchodované na burze (ETF) jsou druhem investičního fondu, který zahrnuje cenné papíry, jako jsou akcie nebo komodity, ale je obchodován na burze. Podobně jako u podílových fondů jsou ETF atraktivní pro investory z důvodu nízkých nákladů, ale také jejich efektivity s ohledem na zdanění.

Hlavní rozdíly mezi ETF a podílovými fondy spočívají v nákladech, zdanění a obchodování. Vzhledem k tomu, že ETF se obchodují na burze, obvykle podléhají poplatkům, jako jsou provize za zprostředkování.

Obecně jsou však ETF známé tím, že celkově nabízejí nižší náklady než podílové fondy. ETF jsou také považovány za daňově efektivnější, protože nejsou odkoupeny samotnými držiteli a prodávají své akcie na akciovém trhu. Akciový trh Akciový trh označuje veřejné trhy, které existují pro vydávání, nákup a prodej akcií, které obchodují na akciích. směnárna nebo over-the-counter. Akcie, známé také jako akcie, představují částečné vlastnictví společnosti.

Výpočet obratového poměru

Chcete-li vypočítat poměr obratu, vydělte množství nových nakoupených cenných papírů a množství prodaných cenných papírů celkovými spravovanými aktivy v podílovém fondu nebo ETF. Získáte procentuální částku a lze ji použít k popisu obratu fondu ročně. Matematický výraz je uveden níže:

Poměr obratu - vzorec

Pokud poměr ukazuje 100%, znamená to, že všechny pozice v rámci ETF nebo podílových fondů byly zakoupeny a prodány za poslední rok. Pokud je nízké procento obratu, lze odvodit strategii pozastavení.

Výpočet míry obratu celkově ukáže rozsah změn v držení fondu za poslední rok.

Proč je roční obrat důležitý?

Roční obrat je důležitý z několika důvodů. Je to důležité pro potenciální i současné investory, protože by měli prověřit, zda je fond, do kterého investují, aktivně nebo pasivně spravován. Zjištění poměru ročního obratu to pomůže zjistit.

Investoři musí analyzovat roční obrat, aby se ujistili, že rozumějí dalším nákladům, pokud je například fond aktivně spravován. Dodatečné náklady související s dalšími transakčními náklady, jako jsou poplatky za zprostředkování, ovlivní celkovou návratnost investice investora.

Vyšší roční obrat může dále mít negativní daňové důsledky. Pokud budou existovat další ziskové obchody, bude zde více zdanitelného příjmu.

Celkově hlavní význam týkající se ročního obratu zahrnuje možnost vyšších nákladů ze zdanění a zvýšení obchodování, což může ovlivnit celkovou návratnost investice v závislosti na situaci investora a na tom, co hledá.

Roční obrat - příklad

Podílový fond investuje do 200 akcií. V průběhu roku 2020 je 150 z nich nahrazeno. Výsledkem je roční obrat 75%. Jedná se o vysoký obrat podílového fondu, a lze jej proto definovat jako aktivněji spravovaný fond.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků , modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Investiční metody Investiční metody Tato příručka a přehled investičních metod nastiňují jejich hlavní způsoby, jak se investoři snaží vydělat peníze a řídit riziko na kapitálových trzích. Investicí je jakékoli aktivum nebo nástroj zakoupený s úmyslem prodat je za cenu vyšší, než je kupní cena v určitém budoucím časovém okamžiku (kapitálové zisky), nebo s nadějí, že aktivum přinese přímo příjem (například příjem z pronájmu) nebo dividendy).
  • Obchodování s cennými papíry Obchodování s cennými papíry Cenné papíry k obchodování jsou cenné papíry, které společnost koupila za účelem realizace krátkodobého zisku. Společnost může zvolit spekulace s různými dluhovými nebo majetkovými cennými papíry, pokud identifikuje podhodnocený cenný papír a chce při příležitosti využít.
  • Otevřené vs. uzavřené podílové fondy Otevřené vs uzavřené podílové fondy Mnoho investorů považuje otevřené a uzavřené podílové fondy za podobné, protože oba podílové fondy jim umožňují nízkonákladový způsob sdružování kapitálu a
  • Ukazatel obratu aktiv Ukazatel obratu aktiv Poměr obratu aktiv, známý také jako poměr celkového obratu aktiv, měří účinnost, s jakou společnost využívá svá aktiva k výrobě prodeje. Společnost s vysokým poměrem obratu aktiv funguje efektivněji ve srovnání s konkurencí s nižším poměrem.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found