JPMorgan Chase & Co - Zjistěte více o bankovní holdingové společnosti

JPMorgan Chase & Co je nadnárodní bankovní holdingová společnost se sídlem v New Yorku. Stala se jednou z nejlepších bank v USA. Top Banks v USA. Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů bylo v USA k únoru 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, který vznikl po přijetí zákona o federálních rezervách v roce 1913 po sloučení společností JP Morgan a Chase Manhattan Bank v prosinci 2000. Globálně je JPMorgan Chase and Co. šestou největší bankou podle aktiv Finanční aktiva Finanční aktiva odkazují na aktiva, která vyplývají ze smluvních ujednání o budoucích peněžních tocích nebo z vlastnictví kapitálových nástrojů jiné účetní jednotky. Klíč na světě s celkovými aktivy ve výši 2,5 bilionu dolarů. Uvádí aktiva ve správě a správě v hodnotě 28 bilionů $ a k prosinci 2016 zaměstnává 243 355 osob.

Kancelář JPMorgan Chase

JPMorgan Chase je považována za univerzální banku a také za depozitní banku, pod jejími křídly fungují značky J.P.Morgan a Chase Bank. Značku J.P.Morgan používá investiční bankovnictví, privátní bankovnictví Privátní bankovnictví Privátní bankovnictví zahrnuje poskytování personalizovaných finančních a bankovních služeb jednotlivým klientům s vysokou čistou hodnotou. Banka přiděluje soukromé správy majetku Správa soukromého majetku Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokým čistým jměním (HNWI) nebo akreditované investory. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. , správa aktiv a divize treasury a cenných papírů. Na druhou stranu se značka banky Chase Manhattan používá pro komerční bankovnictví, retailové bankovnictví ve Spojených státech a služby kreditních karet v USA a Kanadě.

Historie společnosti JPMorgan & Chase Co.

JPMorgan Chase & Co byla založena 1. prosince 2000, po sloučení společností JPMorgan a Chase Manhattan Bank. Spojená společnost JPMorgan Chase & Co získala v roce 2004 Bank One Corporation a v roce 2008 Bear Stearns a Washington Mutual. Jeho nejstarším předchůdcem je Bank of the Manhattan Company, která byla založena v roce 1799.

J. Morgan

J.P.Morgan je jednou z hlavních dceřiných společností JPMorgan Chase & Co. Byla založena v roce 1871 jako partnerství společností Drexel, Morgan & Co a název byl později změněn na J.P.Morgan v roce 1895 po smrti Drexel. Je předchůdcem některých z největších bank na světě, včetně JPMorgan Chase & Co, Morgan Stanley a Deutsche Bank. J.P.Morgan byla během prvních let jednou z nejvlivnějších bank. Financovalo založení společnosti United States Steel Corporation a železnice New Haven and Hartford Railroad v roce 1892. Později v roce 1895 dodalo vládě USA zlato v hodnotě 62 milionů dolarů na splacení emise obligací, aby splnilo požadovaný přebytek vlády ve výši 100 milionů $.

Chase Manhattan Bank

Chase Manhattan Bank byla založena v roce 1955 poté, co Bank of the Manhattan Company koupila Chase National Bank. Společnost Bank of the Manhattan Company byla založena Aaronem Burrem v roce 1799 s původním cílem dodávat vodu do oblasti dolního Manhattanu. V jejím čele stál David Rockefeller v 70. a 80. letech, kdy se stala známou jako jedna z nejprestižnějších finančních institucí v zemi. Kolaps nemovitostí v 90. letech společnost však oslabil a v roce 1996 ji získala Chemická banka. Chemická banka si v kombinované společnosti zachovala název „Chase“. Chase Manhattan Bank se spojila s J.P.Morganem v roce 2000 a vytvořila společnost JPMorgan Chase & Co.

Fúze J.P.Morgana a Chase Manhattan Corporation

Na konci 90. let se JP Morgan stala jednou z největších bank ve Spojených státech díky své dominanci v upisování dluhových a majetkových cenných papírů. Bance však chyběla silná pozice v komerčním a investičním bankovnictví. V roce 1998 banka zveřejnila své záměry sloučit se s jinou bankou a rozšířit tak seznam nabízených služeb.

Chase Manhattan Bank

Mezi potenciální kandidáty na fúzi patřili Credit Suisse, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs a Chase Manhattan. V roce 2000 společnost Chase Manhattan rovněž oznámila, že hledá fúzi s americkou bankou ve snaze posílit své podnikání v oblasti investičního bankovnictví. JP Morgan a Chase Manhattan Bank se dohodly na fúzi a obě společnosti vytvořily JPMorgan Chase and Co. Prostřednictvím nové společnosti obě banky posílily své nabídky služeb a přidaly další služby, jako je investiční bankovnictví, retailové bankovnictví, správa aktiv, komerční bankovnictví, soukromé bankovnictví a soukromý kapitál.

Fúze společností JPMorgan a Chase Manhattan

Obchodní segmenty JPMorgan Chase

JPMorgan Chase and Co. je rozdělena do čtyř obchodních segmentů. Mezi segmenty patří:

Spotřebitelské a komunitní bankovnictví

Divize spotřebitelského a komunitního bankovnictví poskytuje svým klientům služby prostřednictvím svých poboček, bankomatů, online, mobilního a telefonního bankovnictví. Divize pracuje ve svých třech segmentech: spotřebitelské a obchodní bankovnictví, hypoteční bankovnictví a karetní, obchodní řešení a auto. Segment spotřebitelského a obchodního bankovnictví nabízí spotřebitelům vkladové, investiční produkty a služby a řešení pro správu hotovosti, vklad a platby malým a středním podnikům. Divize hypotečního bankovnictví poskytuje hypotéky na bydlení, půjčky na bydlení a hypoteční služby. Karta, obchodní řešení a segment automobilů vydávají kreditní karty, řešení plateb obchodníků, půjčky a leasingy na auto a studentské půjčky.

Korporátní a investiční banka

Divize podnikové a investiční banky poskytuje řadu investičního bankovnictví, tvorby trhu, prvotřídního zprostředkování, produktů treasury a cenných papírů a dalších služeb globálním korporacím, vládám, finančním institucím, obcím a jednotlivým investorům. Služby jsou nabízeny prostřednictvím segmentů bankovnictví a trhu a služeb investorům této divize. Bankovnictví zahrnuje poradenství investorům ohledně podnikové strategie a struktury, zvyšování kapitálu na akciových a dluhových trzích, služby treasury, poskytování a poskytování půjček, jakož i řadu investičních produktů a služeb. Tržní a investiční služby zahrnují řešení pro řízení rizik, prvotřídní zprostředkování, služby v oblasti cenných papírů a produkty pro půjčování cenných papírů pro správce aktiv a investiční fondy.

Komerční bankovnictví

Divize komerčního bankovnictví poskytuje finanční řešení, jako jsou služby treasury, správa aktiv a investiční bankovnictví. Poskytuje také financování investorům do nemovitostí a vlastníkům nemovitostí. Divize zahrnuje odborníky a finanční odborníky, kteří nabízejí znalosti z oboru finančním institucím, neziskovým organizacím, nadnárodním společnostem a vládám.

Správa majetku a majetku

Divize správy aktiv a majetku nabízí správu investic napříč různými třídami aktiv, jako jsou akcie, fondy peněžního trhu a stálý příjem. Pro klienty s investičními potřebami pro více aktiv divize poskytuje řešení investičních potřeb klientů. Mezi další služby nabízené v této divizi patří plánování odchodu do důchodu, zprostředkování a bankovní služby. Typickými klienty pro tuto divizi jsou investoři, instituce a drobní investoři od velmi vysokého po velmi čistý kapitál.

Více čtení

Děkujeme za přečtení finančního průvodce JP Morgan Chase & Co. Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro profesionály v oblasti investičního bankovnictví. Abychom vám pomohli posunout se v kariéře, podívejte se níže na tyto další zdroje:

  • Nejlepší investiční banky Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch
  • Skupina finančních institucí Skupina finančních institucí (FIG) Skupina finančních institucí (FIG) je skupina profesionálů, kteří poskytují finančním institucím poradenské služby. Mezi služby, které FIG nabízí, patří fúze a akvizice, rekapitalizace, získávání kapitálu, finanční restrukturalizace, oceňování společností, odborné finanční posudky a další poradenské služby.
  • Jak získat práci v investičním bankovnictví Jak získat práci v investičním bankovnictví? Tato příručka nastiňuje, jak získat práci v investičním bankovnictví s využitím nejlepších tří taktik: vytváření sítí a obnovení, příprava na pohovor a technické dovednosti
  • Certifikace analytika finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found