Vysoká nízká cena - přehled, zdůvodnění a výhody

Vysoká nízká cena je cenová strategie, ve které se firma spoléhá na podporu prodeje. 5 P marketingu 5 P marketingu - produkt, cena, propagace, místo a lidé - jsou klíčové marketingové prvky používané k strategickému umístění firmy. 5 P pro podporu spotřebitelských nákupů. Jinými slovy, jedná se o cenovou strategii, kdy firma zpočátku účtuje vysokou cenu za produkt a poté následně snižuje cenu prostřednictvím propagačních akcí, markdownů nebo výprodejů. U této strategie se cena produktu v daném časovém období střídá mezi „vysokou“ a „nízkou“.

Vysoké nízké ceny

Rozebrat vysoké nízké ceny

Strategie vysokých nízkých cen kombinuje aspekty skimmingu cen Skimming Cenového skimmingu, také známého jako skim pricing, je cenová strategie, při které firma účtuje vysokou počáteční cenu a poté postupně snižuje cenu a ztrácí vedoucí cenu Ztráta Cena vůdce Ztráta vedoucí cenová strategie, což je v marketingu běžný termín, označuje agresivní cenovou strategii, při které obchod oceňuje své zboží pod cenu. Zahrnuje snížení cen produktů prostřednictvím podpory prodeje a opětovné zvýšení ceny po propagaci. Propagační prodej je důležitým aspektem strategie, protože vytváří pocit naléhavosti - např. „Získejte, i když je to výhodná koupě!“.

Podobně jako u cenové strategie ztrátového vůdce má vysoká nízká cena za cíl zvýšit provoz obchodu a doufejme, že povzbudí spotřebitele k nákupu dalších položek, jakmile budou v obchodě. Například cena produktu za určité časové období může v rámci cenové strategie vypadat následovně.

Vysoké nízké ceny - graf

Důvodem této cenové strategie je poskytnout spotřebitelům vnímání výhodné ceny a tím generovat vysoké prodeje během propagačního období. Uplatněním slevy na produkt, který má „vysokou cenu“, si spotřebitelé pravděpodobně koupí produkt kvůli jejich domněnce, že se jedná o výhodnou koupi. Počáteční vysoká cena v podstatě určuje hodnotu produktu pro spotřebitele. Poté, když je cena později snížena během propagačního období, je nízká cena stanovena jako výhodná pro spotřebitele.

Cíl strategie je v zásadě stejný jako cíl většiny obchodních strategií: zvýšit výnosy, rozšířit zákaznickou základnu a zlepšit zisk společnosti. Toho lze dosáhnout pomocí následujících prostředků:

  • Generovat další prodeje
  • Vyvolávejte vzrušení, přivádějte provoz do obchodu a stimulujte prodej dalších produktů
  • Prodat (otočit) zásoby Inventář Inventář je běžný účet aktiv nalezený v rozvaze, který se skládá ze všech surovin, nedokončené výroby a hotových výrobků, které společnost nashromáždila. Často je považován za nejlikvidnější ze všech oběžných aktiv - je tedy vyloučen z čitatele při výpočtu rychlého poměru. to by bylo za původní ceny neprodejné

Vysoká nízká cena a referenční cena

Při použití této cenové strategie musí být stanovena referenční cena. Referenční cena je cena, kterou kupující porovnávají se zlevněnou prodejní cenou produktu. Referenční cena je důležitá při vysokých nízkých cenách, protože spotřebitelé vnímají, že produkt je výhodná, pokud je nabízen za podstatně nižší cenu.

Zvažte například produkt s běžnou prodejní cenou 15 USD. Je uplatněna 50% sleva, což má za následek „nízkou“ cenu 7,50 $. V této souvislosti je cena 15 USD referenční cenou.

Výhody vysoké nízké ceny

  • Generování výnosů: Nabídkou produktu v různých cenových úrovních může firma generovat další prodeje a oslovit cenově citlivější zákazníky.
  • Vytváření vzrušení: Firmy, které tuto strategii používají, vytvářejí spotřebitelské vzrušení a vytvářejí atmosféru „kupujte ji, když je v prodeji“.
  • Zvýšený provoz obchodu: Propagační akce zvyšují návštěvnost firmy, což jí může pomoci získat větší pozornost a generovat další prodej dalších položek.
  • Soustružení inventáře: Tuto strategii lze použít k prodeji pomaluobrátkového inventáře.

Nevýhody

  • Marketingové výdaje: Jelikož se strategie do značné míry opírá o propagační akce prodeje, vyžaduje silné marketingové úsilí a přináší značné náklady na reklamu.
  • Očekávání spotřebitelů: Cenová strategie riskuje, že povzbudí spotřebitele, aby před nákupem zboží v obchodě vždy počkali na prodej.
  • Riziko ztráty zisku: Ačkoli strategie generuje další provoz a prodej pro obchod, je důležité zavést další položky v obchodě, aby se generovaly další prodeje. Obchod riskuje ztrátu peněz, pokud si zákazníci zakoupí pouze zlevněnou položku.
  • Vnímání kvality: Spotřebitelé se mohou domnívat, že položky jsou zlevněné, protože mají nízkou kvalitu. Tato víra může vyvolat pocit, že zboží v obchodě má nižší kvalitu než zboží konkurence.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika. Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Pozice trhu Pozice trhu Pozice trhu se týká schopnosti ovlivňovat vnímání spotřebitele ohledně značky nebo produktu ve srovnání s konkurencí. Cíl trhu
  • Cenová diskriminace Cenová diskriminace Cenová diskriminace označuje cenovou strategii, která účtuje spotřebitelům různé ceny za identické zboží nebo služby. Různé typy cen
  • Price Taker Price Taker Cena v ekonomii označuje účastníka trhu, který není schopen diktovat ceny na trhu. Subjekt přijímající cenu proto musí přijmout převládající tržní cenu. Uchazeči o cenu chybí dostatečná tržní síla, aby mohla ovlivnit ceny zboží nebo služeb.
  • Celkový adresovatelný trh Celkový adresovatelný trh (TAM) Celkový adresovatelný trh (TAM), označovaný také jako celkový dostupný trh, je celková příležitost k výnosu, která je k dispozici pro produkt nebo službu, pokud

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found