Odrážka - přehled, profily splácení, výhody

Kuličková půjčka je typ úvěru, při kterém se jistina, která je vypůjčena, splácí na konci doby trvání půjčky. V některých případech úrokový náklad Úrokový náklad Úrokový náklad vzniká ze společnosti, která financuje prostřednictvím dluhu nebo kapitálového leasingu. Úroky se nacházejí ve výkazu zisku a ztráty, ale lze je vypočítat také pomocí dluhového plánu. Plán by měl nastínit všechny hlavní dluhy, které má společnost ve své rozvaze, a vypočítat úrok vynásobením toho, že se přidá k jistině (naběhlý) a vše se splácí na konci půjčky. Tento typ půjčky poskytuje dlužníkovi flexibilitu, ale je také riskantní. V rozpisu dluhu Časový plán dluhu Rozpis dluhu stanoví v rozvrhu veškerý dluh, který má podnik, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Při finančním modelování by úrokové nákladové toky zahrnovaly pravidelné náklady pouze z úrokových nákladů a bez splátky jistiny, protože jsou konsolidovány ke dni splatnosti.

Všechny tyto podmínky v podstatě znamenají, že dlužník provede velkou platbu až na konci lhůty splatnosti. S kuličkovou půjčkou mohou dlužníci někdy získat přístup k půjčkám, které by si nemohli dovolit jako běžnou dlouhodobou půjčku s měsíčním splátkovým kalendářem.

Níže je uveden příklad profilů splácení jistiny pro různé typy úvěrů.

profil splácení - Bullet Loan

Zdroj: Bezplatný kurz podnikových financí Finance.

Výhody kulkových půjček

Jednou z hlavních výhod tohoto typu půjčky je, že poskytuje dlužníkovi flexibilitu. Když se jednotlivec snaží získat půjčku, mohl by zjistit, že splátky půjčky jsou příliš vysoké na to, aby si ji mohla dovolit. Získáním bullet půjčky může jednotlivec výrazně snížit množství peněz, které budou splatné při každé platbě. V mnoha případech bude dlužník muset zaplatit pouze úrok, jednoduchý vzorec, definice a příklad jednoduchého úroku. Jednoduchý úrok je výpočet úroku, který nebere v úvahu účinek složení. V mnoha případech se úrok spojuje s každým určeným obdobím půjčky, ale v případě jednoduchého úroku tomu tak není. Výpočet jednoduchého úroku se rovná částce jistiny vynásobené úrokovou sazbou vynásobené počtem období. které narůstají během každého období.

Bullet půjčka bude někdy zahrnovat i úrok, který se hromadí ve výši splatné na konci půjčky. Pokud k tomu dojde, dlužník nebude muset provádět žádné platby až do konce půjčky. Tento typ půjčky je méně obvyklý, ale za určitých okolností jej lze použít. Je to nejvhodnější, když dlužník nyní nechce být obtěžován vysokými měsíčními splátkami úvěru, ale má rozumné očekávání, že obdrží nezbytný hotovostní tok ke splacení půjčky do konce doby splatnosti půjčky.

Nevýhody kulkových půjček

I když může být kulková půjčka výhodná, je také extrémně riskantní. Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhnutí se ztrátě před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. Mnoho dlužníků čelilo problémům s tímto typem půjčky poté, co se zapojili do jednoho. Jedním z největších problémů je, že mnoho dlužníků nedělá náležitá opatření, aby bylo možné provést splacení balónu na konci doby půjčky.

Platba balónem je splatná a dlužník nemá peníze na její zaplacení. V takovém případě věřitel uzavře veškerý majetek, který zajišťuje půjčku.

Bullet půjčky jsou také refinancovány poměrně často. Dlužníci často používají půjčku k rychlému přístupu k potřebným penězům. Poté využívají výhody malých měsíčních plateb spojených s bullet půjčkou. Až bude splatná splátka balónu, budou refinancovány do jiné půjčky.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce bulletovými půjčkami a jejich klady / zápory. Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň.

Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Překlenovací půjčka Překlenovací půjčka je krátkodobá forma financování, která se používá ke splnění současných závazků před zajištěním trvalého financování. Poskytuje okamžitý peněžní tok, když je potřeba financování, ale zatím není k dispozici. Překlenovací půjčka přichází s relativně vysokými úrokovými sazbami a musí být zajištěna nějakou formou zajištění
  • PIK Půjčka PIK Půjčka Věcná platba nebo PIK půjčka je půjčka, při níž je dlužníkovi umožněno splácet úroky v jiné formě než v hotovosti. Půjčka PIK umožňuje dlužníkovi
  • Konkurz Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům.
  • Kurz podnikových financí zdarma

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found