Spekulant - definice, dopad na trhy a ekonomiku

Spekulant je fyzická nebo právnická osoba, která, jak název napovídá, spekuluje - nebo odhaduje -, že cena cenných papírů stoupne nebo poklesne a obchoduje s cennými papíry Obchodovatelné cenné papíry Obchodovatelné cenné papíry jsou neomezené krátkodobé finanční nástroje, které jsou vydávány buď pro vlastní kapitál cenné papíry nebo dluhové cenné papíry veřejně kótované společnosti. Vydávající společnost vytváří tyto nástroje za výslovným účelem získávání finančních prostředků pro další financování obchodních aktivit a expanzi. na základě jejich spekulací. Spekulanti jsou také lidé, kteří vytvářejí bohatství a začínají, financují nebo pomáhají rozvíjet podniky. Rizikový kapitál, soukromé kapitálové společnosti Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. a zajišťovací fondy jsou spekulanti.

Pozoruhodné spekulanty zahrnují legendární obchodníky, jako jsou Paul Tudor Jones, George Soros a Jesse Livermore.

Spekulant

Spekulanti vs. investoři

Ve skutečnosti neexistuje žádný tvrdý rozdíl mezi „investory“ a „spekulanty“. Oba investují. Primárním rozdílem mezi investory a spekulanty je otázka přístupu a motivace. Obecně lze říci, že ti, kdo jsou považováni za investory, mají tendenci provádět dlouhodobé investice „kupovat a držet“ se středním rizikem, zatímco spekulanti mají tendenci být aktivnější ve svých investicích. Obvykle jsou ochotnější převzít větší míru rizika na oplátku za potenciálně vyšší návratnost investic.

Spekulanti do hloubky analyzují společnosti, aby zjistili, jak dobře fungují, jaké jsou jejich úrovně zisku, zda jsou připraveny na krátkodobý nebo dlouhodobý růst, zda jsou jejich akcie podhodnocené nebo nadhodnocené, a jak obchodovat s akciemi akcií společností na základě všech těchto údajů.

Spekulace nejsou pouhým hazardem

Častou mylnou představou je, že spekulanti jsou pouze hráči, kteří berou divoké šance, jen doufají, že mají pravdu. Tak tomu vůbec není.

Díky modernímu použití se termín spekulant stal synonymem pro hráče ... slovo pochází z latinského „speculari“, což znamená špehovat a pozorovat. Spekulanta jsem definoval jako muže, který sleduje budoucnost a jedná dříve, než k ní dojde. Abychom toho mohli úspěšně dosáhnout ... jsou nutné tři věci: Zaprvé je třeba zjistit fakta o situaci ... Zadruhé je třeba si udělat úsudek, co tyto fakty předpovídají. Zatřetí, člověk musí jednat včas, než bude příliš pozdě ... Pokud se akce odloží, dokud nebude každému zřejmá potřeba, bude příliš pozdě.“- Bernard Baruch

Poslední část citátu Bernarda Barucha si všímá dodatečného rizika, které musí být ochotni spekulanti podstoupit - jednání před budoucím směřováním cen nebo bohatstvím společnosti je každému v investujícím světě zcela jasné. Spekulanti berou vypočítaná rizika na základě poučených odhadů - nedělají jen slepé sázky. Spekulace často zahrnují následování jednoho z rčení Warrena Buffeta - „Bát se, když jsou ostatní chamtiví“ (a být chamtiví, když se ostatní bojí).

Spekulanti nepředpokládají, že budou mít vždy pravdu, ale jsou ochotni akceptovat občasné ztráty při hledání celkově vyšších zisků. Například soukromé kapitálové společnosti nepředpokládají, že každá podniková investice bude zisková. Spíše věří, že jejich schopnost pečlivě analyzovat podniky a trhy je nakonec celkově zvýhodní.

Dopady spekulací na trhy a ekonomiku

Spekulanti mají na finančních trzích obvykle špatnou pověst, často jsou obviňováni z manipulace trhů, což způsobuje tržní krachy. 2010 Flash Crash 2010 Crash Flash je krach trhu, ke kterému došlo 6. května 2010. Během krachu 2010 vedly přední americké akciové indexy , včetně Dow, nebo zvyšování cen zabezpečení do extrémů. Spekulanti ve skutečnosti díky aktivnějšímu obchodování na trzích poskytují klíčovou likviditu, která usnadňuje nákup a prodej cenných papírů pro každého. Aktivní obchodování spekulantů ve skutečnosti spíše zabrání než způsobí extrémy trhu. Je to proto, že aktivní nákup a prodej má tendenci bránit tomu, aby se tržní ceny příliš rozšiřovaly, a to buď nahoru, nebo dolů.

Trhy by bez současného stavu bez spekulantů neexistovaly a pro nové podniky by bylo mnohem obtížnější zajistit financování. Díky své ochotě provést výzkum a pečlivou analýzu a poté podstoupit vypočítaná rizika slouží spekulanti důležitému účelu. Spekulace je však nejlepší ponechat na jednotlivcích nebo firmách s vysokou tolerancí rizika a finančními prostředky, aby odolali vícenásobným ztrátám, než uvidí jakýkoli zisk.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního analytika finančních modelů a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, certifikovaný program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Bid and Ask Bid and Ask Termín bid and ask odkazuje na nejlepší potenciální cenu, za kterou jsou kupující a prodávající na trhu ochotni obchodovat. Jinými slovy, nabídka a poptávka odkazuje na nejlepší cenu, za kterou lze cenný papír v současné době prodat a / nebo koupit.
  • Dlouhé a krátké pozice Dlouhé a krátké pozice V investování představují dlouhé a krátké pozice směrové sázky investorů, že cenný papír buď stoupne (pokud je dlouhý), nebo dolů (pokud je krátký). Při obchodování s aktivy může investor zaujmout dva typy pozic: dlouhou a krátkou. Investor může buď koupit aktivum (v dlouhodobém horizontu), nebo jej prodat (v krátkodobém horizontu).
  • Momentum Investing Momentum Investing Momentum Investing je investiční strategie zaměřená na nákup cenných papírů, které vykazují vzestupný cenový trend, nebo na krátký prodej cenných papírů, které
  • Swingové obchodování Swingové obchodování Swingové obchodování je obchodní technika, kterou obchodníci používají k nákupu a prodeji akcií, jejichž ukazatele v budoucnu ukazují na vzestupný (pozitivní) nebo sestupný (negativní) trend, který se může pohybovat od noci do několika týdnů. Swingové obchody mají za cíl vydělávat na nákupu a prodeji prozatímních minim a maxim

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found