Dotazy na rozhovor s komerčním bankovnictvím - nejlepší odpovědi

Zeptali jsme se bezpočtu manažerů komerčních bankovních účtů, vztahových manažerů a úvěrových analytiků, jaký je nejběžnější profil profesionálního komerčního bankovnictví Komerční bankovnictví Kariérní cesta komerčního bankovnictví poskytuje klientům úvěrové produkty, jako jsou termínované půjčky, revolvingové úvěrové linky, syndikovaná zařízení, služby správy hotovosti a další produkty s pevným výnosem. Jako analytik úvěru nebo správce účtu dodáváte otázky týkající se finančního poradenství. Na základě jejich odpovědí a zpětné vazby jsme stanovili nejpravděpodobnější otázky, které budou položeny v rozhovoru s náborovým manažerem.

Otázky k pohovoru jsme uspořádali do dvou kategorií:

  1. Technické (finance a účetnictví)
  2. Behaviorální (osobnost a vztahy)

V této příručce jsme také poskytli to, o čem se domníváme, že jsou nejlepšími odpověďmi na tyto otázky týkající se rozhovorů s komerčním bankovnictvím. Pokud jde o další povolání, podívejte se prosím na všechny naše průvodce rozhovory. Rozhovory Ace váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru.

# 1 Otázky ohledně technického komerčního bankovnictví:

Jak byste určili bonitu společnosti?

Existují dva hlavní přístupy: (1) aktiva a (2) peněžní tok Cash Flow Cash Flow (CF) je zvýšení nebo snížení množství peněz, které má podnik, instituce nebo jednotlivec. Ve financích se tento termín používá k popisu množství hotovosti (měny), které je generováno nebo spotřebováno v daném časovém období. Existuje mnoho druhů CF. Důkladný přístup zahrnuje úplnou finanční analýzu podniku na základě jejích finančních výkazů, tržních podmínek a manažerského týmu.

Co se týče přístupu k aktivům, je důležité si uvědomit, jak velkou hodnotu mají aktiva, jak likvidní jsou a kolik si myslíte, že byste za ně mohli získat. Pokud jde o přístup peněžních toků, historická schopnost generovat peněžní toky (nebo čistý zisk, EBIT, EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, amortizací, je ziskem společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože se zaměřuje na ziskovost podniku z hlavních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady atd.), na které se bude spoléhat, ve spojení s realistickou prognózou k posouzení toho, kolik dluhu mohou obsluhovat.

Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na všechny naše kurzy finančních analytiků online.

Pokud byste byli požádáni o analýzu souboru finančních výkazů, co byste udělali?

První věc, kterou bych udělal, je dát je do čistého sešitu aplikace Excel nebo firemní šablony v organizovaném formátu. Dále bych vypočítal různé poměry: ziskovost, růst, marže, pákový efekt a likvidita (konkrétní příklady viz otázka níže). Nakonec bych tyto poměry analyzoval a identifikoval trendy (na základě minimálně 3 let historických informací), které bych se pokusil extrapolovat do budoucnosti.

Další informace najdete v našem kurzu Základy finanční analýzy.

Uveďte tři důležité metriky úvěru

Existuje široká škála úvěrových metrik. Mezi nejběžnější patří:

Vliv: dluh vůči vlastnímu kapitálu, dluh vůči kapitálu, dluh vůči EBITDA EBITDA EBITDA nebo zisk před úroky, zdaněním, odpisy, amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady, poměr pokrytí úroků (nebo poměr pokrytí fixních poplatků) a další variace těchto poměrů.

Likvidita: pracovní kapitál, aktuální poměr, rychlý poměr Rychlý poměr Rychlý poměr, známý také jako Acid-test, měří schopnost podniku platit své krátkodobé závazky aktivy snadno směnitelnými za hotovost, hotovostní poměr.

Kam podle vás směřují úrokové sazby?

Při odpovědi na tuto otázku týkající se rozhovoru s komerčním bankovnictvím musíte být opatrní. Každá banka má svého vlastního ekonoma a každý ekonom má obvykle tři různé výhledy úrokových sazeb (nahoru, dolů a plochý). Klíčem je jednoduše prokázat, že (1) víte, jaké jsou aktuální úrokové sazby, a (2) můžete identifikovat některé inteligentní scénáře, které by způsobily, že se zvýší nebo sníží. Vyvarujte se přesné předpovědi, ale ukažte, že jste informováni.

Další informace najdete v našich otázkách týkajících se makroekonomických rozhovorů. Otázky k ekonomickému rozhovoru Nejběžnější otázky k ekonomickému rozhovoru. Pro kohokoli, kdo má pohovor na pozici analytika v bance nebo jiné instituci, je to průvodce. I když existuje neomezený počet ekonomických otázek, které vám mohou být položeny, tyto otázky vám poskytnou představu o typech otázek, které byste mohli dostat. .

Pokud byste dostali výkaz zisku a ztráty, kde rostly příjmy a klesaly čisté příjmy, v čem by podle vás byl problém?

Mohlo by to být mnoho problémů. Nejpravděpodobnějším vysvětlením je, že společnost podporuje svůj růst tržeb tím, že (1) zvyšuje své marketingové výdaje (viz: návratnost výdajů na reklamu ROAS (návratnost výdajů na reklamu) ROAS (návratnost výdajů na reklamu) je důležitá metrika elektronického obchodování. ROAS měří výnosy generované za dolar vynaloženého marketingu. Jde o podobnou a alternativní metriku ziskovosti jako ROI, neboli „návratnost investic“. ROAS se běžně používá v podnicích elektronického obchodování k hodnocení efektivity marketingové kampaně.), (2) snižování cen , (3) došlo k nárůstu nákladů na prodané zboží nebo (4) změna účetních pravidel, například přestala kapitalizovat výdaj, který se dříve aktivoval. Hlavním bodem je podrobnější prozkoumání výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. je vyžadováno, ale často to naznačuje, že růst je sledován nehospodárným způsobem (i když tomu tak není definitivně).

Co je důležitější, výkaz zisku a ztráty, rozvaha nebo výkaz peněžních toků?

Jedná se o trochu trikovou otázku, protože všechny tři výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři klíčové výroky jsou složitě nesmírně důležité a jen s jedním z nich se opravdu nedostanete. Výkaz zisku a ztráty je důležité vidět, co společnost vydělává v průběhu času a jaké jsou provozní marže. Rozvaha ukazuje, co společnost vlastní a co to dluží. Nakonec výkaz peněžních toků ukazuje, kolik skutečných hotovost podnik generuje nebo spotřebovává. Všechny tři jsou důležité společně.

Průvodce pohovorem s komerčním bankovnictvímSpojte tři výroky

Naučte se, jak propojit tři finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy Jak jsou propojeny 3 finanční výkazy? Vysvětlíme, jak propojit 3 finanční výkazy pro finanční modelování a oceňování v aplikaci Excel. Propojení čistého zisku a nerozděleného zisku, PP&E, odpisy a amortizace, kapitálové výdaje, provozní kapitál, finanční činnosti a hotovostní zůstatek.

# 2 Behaviorální otázky komerčního bankovnictví:

Jak zvládáte rizika v osobním životě?

Toto je příležitost ukázat, že můžete přemýšlet o svých nohou a uplatňovat zásady řízení rizik jiným způsobem. Neexistuje správná nebo špatná odpověď. Klíčem je poukázat na to, že existuje mnoho způsobů, jak uvažovat o riziku (riziko ztráty, riziko ztráty, riziko vs. odměna atd.). Můžete mluvit o svých financích nebo dokonce o osobních činnostech.

Co je potřeba k tomu, být skvělým komerčním bankéřem?

Toto je široce otevřená otázka rozhovoru pro komerční bankovnictví. Existuje mnoho způsobů, jak na to odpovědět; klíčem je přemýšlet o dovednostech požadovaných v komerčním bankovnictví a spojit svou odpověď s tím. Hlavní dvě požadované dovednosti jsou (1) analytika a (2) prodej / řízení vztahů.

Více informací: jak být dobrým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností.

Dotazy na rozhovor s komerčním bankovnictvím

Kde se vidíte za pět let, pokud jste najati?

Toto je citlivé téma. Je pravděpodobné, že to bude jedna z otázek rozhovoru pro komerční bankovnictví, protože tolik lidí se do toho snaží jít jako odrazový můstek a snaží se dostat do podnikového financování nebo investičního bankovnictví Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám , korporace a instituce poskytováním poradenských služeb v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A). Investiční banky fungují jako zprostředkovatelé, takže je důležité nedopustit, aby si mysleli, že chcete za několik let odejít. Chcete působit ambiciózně, ale ne příliš ambiciózně (např. Neříkejte „za pět let se vidím ve vaší práci“).

Chcete-li zvládnout přechod, podívejte se na naše kurzy podnikových financí.

Popište svůj přístup k prodeji

V tomto směru vám může nebo nemusí být položena otázka podle toho, jakou roli v komerčním bankovnictví hrajete. Spousta komerčního bankovnictví Profesní profil komerčního bankovnictví Profesní dráha komerčního bankovnictví poskytuje klientům úvěrové produkty, jako jsou termínované půjčky, revolvingové úvěrové linky, syndikovaná zařízení, služby správy hotovosti a další produkty s pevným výnosem. Jako analytik úvěru nebo správce účtu poskytujete finanční poradenství zaměřené na prodej, takže je důležité být schopen prokázat, že máte to, co je potřeba k tomu, abyste v prodejním prostředí prospívali. Existuje mnoho přístupů k prodeji: na základě vztahů, potřeb, hodnot, atd., Takže se jedná o velmi otevřenou otázku.

Další otázky k pohovoru

Děkujeme, že jste si přečetli našeho průvodce Otázkami a odpověďmi na rozhovory o komerčním bankovnictví. Podívejte se na naše další průvodce pohovorem a prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu, abyste mohli pokročit ve své finanční kariéře:

  • Otázky rozhovoru s úvěrovým analytikem Otázky k rozhovoru s kapitálovým výzkumem Otázky a odpovědi k rozhovoru s kapitálovým výzkumem. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě
  • Otázky týkající se výzkumu vlastního kapitálu Otázky rozhovoru týkajícího se výzkumu majetku Otázky a odpovědi týkající se výzkumu vlastního kapitálu Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě
  • Interview s investičním bankovnictvím Interview s investičním bankovnictvím Otázky a odpovědi Otázky a odpovědi s investičním bankovnictvím. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky a odpovědi k finančnímu rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická
  • Účetní rozhovory Otázky účetního rozhovoru Otázky a odpovědi účetního rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found