Manažerské finance - přehled, jak to funguje,

Manažerské finance se více zabývají Posouzení finančních technik versus samotné finanční techniky. Liší se od technického přístupu, který se v zásadě týká pouze měření a toho, zda jsou peníze přiřazeny do správných kategorií.

Cílem manažerského přístupu je určit významnost údajů, čísel a čísel. Manažerské finance zvažují, jak lze zlepšit finanční techniky - kde je možné provést změny, aby se zabránilo ztrátám a zlepšilo se výsledné hodnocení.

Manažerské finance

Manažerské finance jsou do jisté míry kombinací podnikových financí i manažerského účetnictví. Manažerské účetnictví Manažerské účetnictví (známé také jako nákladové účetnictví nebo manažerské účetnictví) je odvětví účetnictví, které se zabývá identifikací, měřením, analýzou a interpretací účetních informací tak, aby lze jej použít k tomu, aby pomohl manažerům učinit nezbytná rozhodnutí k efektivnímu řízení provozu společnosti. . Jedná se o interdisciplinární přístup. Pomáhá zavádět obchodní strategie a sledovat jejich účinnost ve vztahu k dosahování cílů společnosti. Pokud jsou finance řádně spravovány, vytváří se hodnota a jsou správně přidělovány omezené zdroje společnosti.

Souhrn:

  • Manažerské finance se zabývají hodnocením toho, jak se finanční techniky používají na různých úrovních společnosti, ve srovnání se samotnými finančními technikami.
  • Zastánci manažerského finančního přístupu zkoumají různé klíčové prvky a oddělení společnosti, aby zjistili, jak se společnosti daří.
  • Manažerské finance a podnikové finance jsou dva různé přístupy; společně však fungují jako dva z nejdůležitějších prvků manažerského účetnictví.

Jak vypadají manažerské finance

Abychom lépe pochopili, co manažerské finance ve skutečnosti znamenají, podívejme se na několik příkladů, jak by to mohlo v praxi vypadat. Jednotlivec využívající manažerský přístup může:

  • Prozkoumejte provozní kapitál společnosti (což je srovnání oběžných aktiv podniku. Oběžná aktiva Oběžná aktiva jsou veškerá aktiva, která lze přiměřeně převést na hotovost do jednoho roku. Obvykle se používají k měření likvidity společnosti. - pohledávky, suroviny, hotové výrobky a hotovost - a krátkodobé závazky Krátkodobé závazky Krátkodobé závazky jsou finanční závazky podnikatelského subjektu, které jsou splatné do jednoho roku. Společnost je vykazuje v rozvaze. K závazku dochází, když společnost prošla transakce, která vyvolala očekávání budoucího odtoku hotovosti nebo jiných ekonomických zdrojů - závazky, splatné úroky atd. Pracovní kapitál je čistá částka - kladná nebo záporná - z těchto dvou, z nichž jeden je větší). Zkoumá se s cílem pomoci předvídat potenciální problémy s peněžními toky v budoucnu.
  • Nakreslete srovnání mezi výnosy společnosti a jejími vrstevníky a zeptejte se, zda se hlavní společnosti daří relativně lépe nebo horší. Pokud se fokální společnosti daří horší, bude se manažerský přístup snažit zjistit příčinu špatného výkonu, prozkoumat ziskové marže a výdaje a pokusit se zjistit, zda fokální společnost utrácí více na v podstatě identické provozní náklady ve srovnání s jinými společnosti v tomto odvětví.
  • Podívejte se pozorně na podstatné změny v zůstatcích aktiv a na jakékoli případné varovné signály, které naznačují, že fokální společnost drží nedobytný dluh nebo se mu nedaří správně inkasovat nevyrovnané účty.

Manažerské finance vs. podnikové finance

Manažerské finance a podnikové finance jsou kombinovány pod záštitou manažerského účetnictví; oba však mají různé funkce.

Manažerské finance pečlivě analyzují společnosti podle oddělení a produktů oproti pohledu na společnost jako celek. Vrcholoví manažeři potřebují měřit výkon. Manažerské finance jim v tom pomáhají tím, že se dívají na konkrétní oddělení a určují jejich efektivitu a efektivitu při pomoci společnosti zvýšit návratnost. Pomáhá vedoucím pracovníkům na vyšší úrovni rozhodovat o tom, jak je společnost organizována a zda její organizace pracuje na maximálním prospěchu společnosti.

Firemní finance na druhé straně zkoumají všechny nástroje, které se používají k vypracování účetních závěrek společnosti, a analyzují údaje, aby zjistily, zda je společnost jako celek úspěšná nebo neúspěšná. Ti, kteří používají přístup k podnikovým financím, se také zabývají získáváním kapitálu, řízením rizik Řízení rizik Řízení rizik zahrnuje identifikaci, analýzu a reakci na rizikové faktory, které jsou součástí života podniku. Obvykle se to provádí s oceněním aktiv společnosti.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní finanční zdroje níže:

  • Správa majetku Správa majetku Správa majetku je proces vývoje, provozu, údržby a prodeje aktiv nákladově efektivním způsobem. Tento termín, který se nejčastěji používá ve financích, se používá ve vztahu k jednotlivcům nebo firmám, které spravují aktiva jménem jednotlivců nebo jiných subjektů.
  • Filozofie účetnictví Filozofie účetnictví Filozofie účetnictví zahrnuje obecná pravidla, koncepty a myšlenky týkající se přípravy a auditu účtů a financí
  • Druhy due dililence Druhy due dililence Jedním z nejdůležitějších a zdlouhavých procesů v rámci fúzí a akvizic je due diligence. Proces due diligence je něco, co kupující provádí, aby potvrdil přesnost tvrzení prodávajícího. Potenciální dohoda o fúzích a akvizicích zahrnuje několik typů náležité péče.
  • Úvod do kurzu podnikových financí

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found