Investiční upoutávka - obsah a vlastnosti efektivního upoutávky

Investment Teaser je jednostránkový nebo dvoustránkový profesionální dokument, který se používá k zavedení akvizice Mergers Acquisitions M&A Process Tato příručka vás provede všemi kroky procesu M&A. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady nebo investiční příležitost pro strategické nebo finanční kupce. Teaser je nejdůležitějším dokumentem v transakčním procesu, protože je prvním dokumentem, na který se potenciální kupující podívají před uzavřením dohody. Uchazeči jsou obvykle připraveni „naslepo“ (tj. Bez jména), aby byla zachována důvěrnost potenciální cílové investice.

Dokument často připravuje investiční banka Jobs Procházet popisy pracovních míst: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních nabídek v investičním bankovnictví, kapitálový výzkum, treasury, FP&A, podnikové finance, účetnictví a další finanční oblasti. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, které společnost zastupují. Jedná se o marketingový dokument, jehož primárním účelem je nalákat potenciální kupce, aby přišli ke stolu pro uzavírání dohod.

Investiční hlavolam

Vlastnosti efektivního hlavolamu investice

  1. Ačkoli při přípravě Investiční upoutávky není stanoven žádný maximální limit stránky, upoutávka by pravděpodobně neměla přesáhnout tři stránky. Jinak se potenciální kupující mohou cítit ohromeni množstvím informací, které mají zpracovat, a ztratit o ně zájem.
  2. Je zásadní zahrnout pouze klíčové informace a zajistit stručný obsah.
  3. Investiční upoutávka by měla obsahovat relevantní grafiku, která potenciálním kupujícím poskytne lepší přehled o produktech a / nebo službách poskytovaných společností.
  4. Název společnosti by neměl být v dokumentu uveden.
  5. Dobře napsaná část o hlavních investicích, část s přehledem společnosti, část o produktech / službách společnosti a část s finančními údaji jsou zásadní pro vytvoření úspěšného Teaseru investice.

Obsah efektivního hlavolamu investic

Efektivní investiční nástroj obvykle zahrnuje následující:

  • Hlavní body investice: Patří mezi ně tři až pět bodů, které vymezují jedinečné prodejní body (USP) investiční nebo akviziční příležitosti. Příkladem nejdůležitějších investic může být vedoucí postavení na trhu, vlastnictví proprietární technologie, výrazný růst výnosů, silné aliance nebo partnerství, rozsáhlá prodejní síť, vynikající výrobní kapacity, zkušený manažerský tým atd.
  • Přehled společnosti: Investiční ukázka obvykle obsahuje stručný popis geografických regionů a konkurenčního prostředí, ve kterém společnost působí. Měl by být také uveden popis společnosti, aby potenciální kupující lépe porozuměli společnosti. Je zásadní, aby informace o společnosti nebyly přímo zkopírovány z webových stránek společnosti, protože to může potenciálním kupujícím umožnit identifikaci společnosti, pokud si přeje, aby její totožnost zůstala důvěrná.
  • Přehled zákazníků: Je-li to možné, měla by být zahrnuta hlavní jména zákazníků, aby společnost získala důvěryhodnost.
  • Informace o dohodě: Podrobnosti o typu transakce by měly být uvedeny (strategické partnerství, plný prodej, částečný prodej, výkup atd.) V ukázce investice.
  • Mix produktů a / nebo prodejů: Seznam hlavních nabízených produktů / služeb a výnosy z každého z nich.
  • Finanční shrnutí: Souhrn klíčových historických finančních metrik (EBITDA, EBITDA EBITDA nebo Zisk před úroky, zdaněním, odpisy, amortizací) je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože se dívá na podnikání „ziskovost z hlavních operací před dopadem na kapitálovou strukturu. Vzorec, příklady Příjmy, zisková marže Čistá zisková marže Čistá zisková marže (také známá jako„ zisková marže “nebo„ poměr čistého zisku k marži “) je finanční poměr používaný k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje ze svých celkových výnosů. Měří výši čistého zisku, který společnost získá za získaný dolar z výnosů atd.) a prognózovaných čísel. Měly by být zahrnuty nejméně dva roky historických údajů ve spojení s nejméně dvěma roky předpokládaných finančních údajů.

Příklad

Předpokládejme například, že společnost AppCentral, největší společnost zabývající se tvorbou v USA, usiluje o vytvoření strategického partnerství v Číně. AppCentral za úkol financí vést dohodu a připravit investiční test pro potenciální kupce v Číně. Příklad Teaseru investic lze připravit následovně:

Upoutávka - strana 2

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si zdarma investiční ukázku!

Další kroky

Teaser investic je zasílán potenciálním kupujícím, jako jsou strategičtí investoři (ti, kteří působí ve stejném odvětví) a finanční investoři (společnosti soukromého kapitálu). Cílem Teaseru je přilákat zájem a potenciálně uzavřít dohodu s prodejcem.

Pokud mají zájem o podnikání potenciální kupující, smlouva o zachování mlčenlivosti (NDA) dohoda o mlčenlivosti (NDA) dohoda o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je v počátečních fázích fúzí a akvizic vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem. transakce. se společností je podepsán za účelem vytvoření důvěrného vztahu mezi stranami a ochrany důvěrných informací nebo obchodního tajemství. Při podpisu smlouvy o mlčenlivosti bude zveřejněna identita společnosti a další informace budou uvedeny v Memorandu o důvěrných informacích (CIM) CIM - Memorandu o důvěrných informacích. Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací při prodeji proces. Průvodce, příklady a šablony.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • PitchBook pro investiční bankovnictví Pitch Book Jak si vytvořit knihu pro investiční bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je součástí, jak vytvořit knihu s roztečí IB, a uvádí příklady snímků
  • Smlouva o mlčenlivosti Smlouva o mlčenlivosti (NDA) Smlouva o mlčenlivosti (NDA) je dokument, který je vyměňován mezi potenciálním kupujícím a prodejcem v počátečních fázích fúze a akvizice.
  • Memorandum o důvěrných informacích CIM - Memorandum o důvěrných informacích Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony
  • Metody oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a precedenční transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found